APPELBAKJES FLAPPEN

Als je hier al eens iets hebt gelezen, dan weet je dat ik heel erg probeer om een keukenprinses te zijn. Ik was zelfs eens met een kookcursus begonnen, maar daarmee ben ik gestopt want daarvoor was ik iets teveel Lazy Bird. Wat ik daar wel heb geleerd is: dessertjes maken! Poepsimpele dessertjes die eigenlijk niet kunnen mislukken. Geweldig! 
Keukenprinses zijnde, probeer ik zoveel mogelijk dingen ZELF te maken (waar ik ze vroeger in een potje kocht). Zo bijvoorbeeld appelmoes: ik vind dat reuzeleuk om te maken! Geen idee waarom eigenlijk, misschien omdat het zo lekker ruikt? (mmmm kaneel…). In ieder geval, ik maak die appelmoes van 2kg stoofappeltjes (gewoon in stukjes snijden en met een lekje water de pot in en laten sudderen tot je moes hebt, kaneel en eventueel (riet)suiker naar smaak erbij, klaar en volledig plant-AARDIG!), maar ik heb elke keer weer een klein potje over. En appelmoes eet je niet zomaar overal bij, dus dat potje verdween na een tijdje in de vuilbak, jammer.
 
Maar nu weet ik wat ik met dat restje kan doen: appelflapjes bakken natuurlijk!
 
Zelfs voor doorwinterde ‘ik laat alles aanbranden’-miekes zoals ikzelf is dit een makkie:
 
Men neme 10 plakjes diepvries bladerdeeg (nee, dat maak ik dus nog niet zelf, en ja tegenwoordig doen ze daar geen boter meer in en zijn die dus ook VEGAN), ik heb deze gebruikt.

Uiteraard eventjes laten ontdooien tot ze soepel zijn, anders komen er brokken van.
 
Op elk vierkantje bladerdeeg leg je een (klein!!) lepeltje appelmoes (hey, als jij gewoon appelmoes uit een potje wil nemen, is dat zeer OK voor mij hoor, I hear ya sistah!).
 
Vouw het flapje nu dicht als een driehoekje en duw de randjes met een vork dicht, zodat er van die mooie streepjes op komen. Kwast een beetje plantaardige olie over het gebakje, daarna kan je van die groffe suikerkorrels erop strooien (ik had enkel parelsuiker, dus heb die gebruikt). 
 
Het handigste is dat je dit alles al voorbereidt op je bakplaat (met een bakpapiertje erop), want zo’n flapje kan je niet meer zomaar oppakken, believe me.
 
En dan alleen maar HOP de oven in! Als je een goede oven hebt, zou 200° goed moeten zijn, 15 a 20 minuten. 

Het resultaat moet ongeveer dit zijn:

Ziezo, de appelflappen voor dummies zijn klaar, helemaal plant-AARDIG en dus vegan friendly.

Smakelijk!

Heb jij ook een super makkelijk vegan dessertreceptje? Kan je dit dan als reactie toevoegen? Ikzelf en alle andere keukendummies zijn je eeuwig dankbaar!

​X Lazy Bird

2 gedachten over “APPELBAKJES FLAPPEN

  1. Is het ook! Het enige waar je op moet letten is dat je niet teveel appelmoes of appeltjes in je gebakje wil stoppen. Succes 🙂

    X Lazy Bird

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s