Neem dan:
350 gram bloem naar keuze
200 gram rietsuiker (vervang gerust door een andere zoetmaker)
1 zakje bakpoeder
1 grote eetlepel kaneel
Snufje zout
Dit meng je in een kom door elkaar en dan neem je een tweede kom waarin je de volgende ingrediënten mengt:
200 ml zonnebloemolie (of andere plantaardige olie/boter)
250 ml sojayoghurt natuur
Je zal zien dat die 2 heel goed mengen met elkaar, ga er maar eens goed door met een handklopper.
Nu meng je het bloem/suiker mengsel beetje bij beetje door de yoghurt/olie tot je alles hebt vermengd en je een kleverig deeg hebt.
En nu kan je gaan freestylen! Kies een lekkere fruitsoort (3 appels in stukjes gesneden of 2 peren en een handvol blauwe bessen, of wat jij lekker vindt) en kneed die op het laatste door het deeg.
Stort nu alles in een tulband, taartvorm of cakevorm en zet 40 minuutjes in de oven.
Smakelijk!!!
PS: no animals were harmed in the making of this cake, but some humans were, ask me why 🙂
X Lazy Bird
Ben niet vegan maar dit ziet wel erg lekker eruit.
LikeLike
Is het ook! Gewoon eens proberen, why not? Gewoon omdat het lekker is 🙂
X Lazy Bird
LikeLike
Ik heb nog nooit een vegan cake gemaakt ben wel al op heel veel naar vegan overgegaan
LikeLike
Hee Tamara wat fijn! Probeer deze echt eens, zelfs de niet-vegans vinden hem super lekker!
X Lazy Bird
LikeLike