Lazy Tv: stranger things

Foto

Wat maakt Stranger Things (Netflix) nu zo’n hit eigenlijk? Waarom heeft deze serie zo’n aantrekkingskracht? Ik zal het je vertellen:
Eerst en vooral is er de geweldige periode waarin ze zich afspeelt: het heuglijke jaar 1983!! (tenminste, daar start de 1e aflevering). Als kind van de 80’s was ik meteen verkocht door het typische jaren 80 sfeertje dat er op mijn scherm  verscheen, lees: de gel kapsels, de BMX-jes, de skateboards, het spuuglelijke interieur en de vele vele knipogen naar ET, Star wars, the Goonies,…

Ten tweede de muziek! De intro tune vertelt het meteen, dit is een op-het-puntje-van-je-stoel serie, de suspense druipt eraf! En de soundtrack in zijn geheel is ‘da Bomb’ zoals ze het in Breaking Bad zouden zeggen.  ​De compilatie bevat 19 jaren 80 hits en 11 achtergrondthema’s uit de serie. Onder andere Toto (Africa), Bangles (Hazy Shade of Winter), Cindy Lauper (Time after Time) maar ook Joy Division en New Order passeren de revue, heerlijk heerlijk! Prima cadeautip trouwens, jammer dat de feestdagen voorbij zijn 😉

Ten derde het ‘mysterie’. Stranger Things is de X-files van de 21e eeuw. Alles wat we niet kunnen begrijpen en wat ons doet griezelen, boeit ons. Keek je graag naar de X-files? Dan is Stranger Things zeker je ding.

Ten slotte is er de cast. Zoals gezegd ben ik een kind van de jaren 80, en dan kan je nu eenmaal niet om Winona Ryder heen (als het tienerbruidje van Jerry Lewis in Great Balls of Fire, OMG I will never forget) maar de topster van Stranger Things is Millie Bobby Brown (wie??). De serie betekende voor deze 13-jarige DE enorme doorbraak en het kind heeft nu al meerdere awards en een Emmy nominatie binnengesleept, we gaan ze in de gaten moeten houden. Helaas komt daar ook bij dat ze waarschijnlijk nooit meer een kind zal kunnen zijn…

Foto

In ieder geval: als je wil kunnen meepraten moet je dus naar Stranger Things kijken. Ik ben nu bezig in seizoen 2, volg je mee?

​X Lazy Bird

var bol_pml={“id”:”bol_1515159611228″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000083999265&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Stranger Things soundtrack”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};
https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

16 gedachten over “Lazy Tv: stranger things

 1. Fijn om over stranger things te lezen!

  Ik twijfel al een hele tijd om te beginnen kijken maar je hebt me nu echt wel over de streep getrokken!

  Vanavond heb ik het rijk voor mij alleen, ik denk dat ik al weet wat dat gaat worden…🤫😅😇

  Like

  1. Haha zo zie je maar he! Ik vond in het begin van het eerste seizoen niet alle acteurs even geweldig, maar saai was niet het woord dat ik zou gebruiken, ik vond het super eng!! Vooral die scenes met die kerstverlichting, OMG!!!

   X Lazy Bird

   Like

  1. Oei geen tijd? Dan moet je af en toe eens naar de Lazy Living sectie komen kijken hier, ik heb een paar leuke blogs gepland die je tijd gaan besparen 😉
   Bedankt voor je reactie!!!

   X Lazy Bird

   Like

 2. Ik ekn eht niet, ik heb het nooit gezien? Is het nu op tv of zo? Ik ehb ook gene tv, kijk zulkde dingen vaak pas veel alter op dvd van iemand geleend of o, dus dat komt er misschien nog wel van, klinkt niet slecht alleszins

  Like

  1. Nee? Het is op Netflix, ik kijk zelf ook geen tv meer (toch niks op te zien). Netflix kan je ook op je PC of Ipad ofzo kijken. Top serie in ieder geval!

   X Lazy Bird

   Like

 3. Ik moest wennen aan de eerste aflevering, maar inmiddels heb ik ze allemaal gezien en kijk ik al uit naar het volgende seizoen. En ik denk dat we nog heel veel van Millie Bobby Brown gaan zien, ik van haar zo goed en dat op zo’n jonge leeftijd!

  Like

  1. Nee? Je moet er wel echt van houden van zoiets, wat vind je wel goed? Ik heb net de 2 seizoenen van The Crown gezien en dat is iets helemaal anders maar vond ik ook super!

   X Lazy Bird

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s