Maak jij je pannenkoeken beslag zelf? Met bloem, eitjes, melk etc? Zo deed ik het ook, maar nu niet meer!
Ik maak nu volledig plantaardige pannenkoeken en dat kan jij ook want het is helemaal niet moeilijk!
Voor 4 pannenkoeken:
100 gr bloem
1 el bakpoeder
200 ml plantaardige melk (soja, amandel bvb)
1 zakje vanille suiker
Plantaardige boter om te bakken
Meng de droge ingrediΓ«nten door elkaar en giet dan beetje bij beetje de melk erbij. Roer met een garde tot je een glad beslag hebt.
Verhit een koekenpan en doe er wat plantaardige boter in, bak 1/4 van het beslag en keer om zodra je ziet dat de bovenkant niet meer vloeibaar is.
Klaar!
Serveer bvb met lekkere blauwe bessen, aardbeien, maple syrup,…
Smakelijk π
X Lazy Bird
ziet er heerlijk uit zal het recept eens proberen
LikeLike
Echt Tamara, het is zooooo simpel! Let me know π
X Lazy Bird
LikeLike
Goh ik wist niet dat je ook pannenkoeken kunt bakken zonder een ei of zo! goed om te weten!
LikeLike
Hey Nicole! Ja dat gaat prima! Is ook weer wat gezonder en ze vallen minder zwaar, top!
X Lazy Bird
LikeLike
Dat ziet lekker uit en love simpel recepten. En geen ei nodig?
LikeLike
Nee hoor! Het bakpoeder zorgt ervoor dat je pannenkoek luchtig wordt.
X Lazy Bird
LikeLike
dat ziet er makkelijk uit! Goede tip!
LikeLike
Probeer maar eens!
X Lazy Bird
LikeLike
In mijn studententijd maakte ik vaak snel een pannenkoek voor mezelf in de lunch. Heerlijk en dan met ham en kaas
LikeLike