Verandering van spijs doet…

Throwback Thursday! Ik kwam deze blog tegen die ik in 2012 schreef, over hoe ik toen zo op zoek was naar een passie….
​Ik ging vandaag naar de kapper en kwam daar te weten dat ik tot een minderheid behoor. Yup. Ik behoor tot de kleine groep van mensen die het aandurft om al eens van kapsel of haarkleur te veranderen, dat wist de kapster me te vertellen. We kwamen erachter dat ik al zo’n beetje elke lengte alsook elke kleur heb gehad terwijl zijzelf (kapster zijnde) al 2 jaar dezelfde coupe heeft, jawel. En dat dit voor de meeste mensen geldt, volgens haar ervaring toch. Toen kwamen we op het onderwerp ‘werk’, en ook daar blijk ik minder standvastig dan de gemiddelde Vlaming die al eens in Anwterpen naar de kapper gaat. Blijkbaar vinden de meeste mensen het aangenaam om dag in dag uit hetzelfde te doen…? Ikzelf duidelijk niet. Ik heb nergens langer dan 3 jaar gewerkt (en in dat ene bedrijf heb ik 3 verschillende functies gehad, wat het draaglijker maakte).
 
Verandering van spijs doet eten, niet?
 
Of ben ik daar verkeerd? Wil het gewoon zeggen dat ik mijn passie nog niet gevonden heb? Dat ik dan wel standvastig zou zijn? Of ben ik gewoon een freak die een of andere ‘leegte’ wil vullen?
Ik weet het niet…moest mijn passie ‘haarknippen’ zijn, dan nog kan ik me niet voorstellen dat ik dat echt ELKE dag zou moeten doen, dat maakt in mijn ogen elke passie kapot.
 
Nu ben ik sinds september op zoek naar zo’n passie en ik heb alvast ontdekt dat alweer afwisseling belangrijk is. Ik stortte me eerst volledig op het naaien, om dat vervolgens links te laten liggen en te breien. Momenteel ligt het breien dan weer volledig stil omdat ik aan het haken ben. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer ga naaien, het wil gewoon zeggen dat ik niet lang hetzelfde kan/wil doen.
 
Denk ik.
 
Gelukkig ben ik in mijn partnerkeuze wel standvastig, al meer dan 15 jaar 😀

UPDATE 11/01/18: Het is zo leuk om dit terug te lezen, ik ben nog niks veranderd duidelijk 🙂 Het naaien, breien etc doe ik dus ook allang niet meer, want mijn hobby is nu dus: bloggen!! Haha! De enige vaste waarde blijft Mr Lazy Bird, al 20 jaar ondertussen 😉

Kan iemand zich herkennen in mijn verhaal?

X Lazy Bird

29 gedachten over “Verandering van spijs doet…

 1. Ja met sommige dingen wel ja. Vaak denk ik iets leuk te vinden maar achteraf ben ik er zo slecht in dat ik maar stop. Maar genoeg dingen die ik lang volhoud!

  Like

  1. Day heb ik ook wel, als ik iets doe wil ik ook dat het goed is en niet dat ik zomaar wat aanrommel, dan liever gewoon helemaal niet…

   X Lazy Bird

   Like

 2. Ja, ik lijk daaarin wel redelijk standvastig, zo blijkt…. Qua haar, als 15 jaar gewoon verzorging met henna en af en toe zelf de schaar er in, ik heb lange lokken en hou ervan: dik, veel en zwaar haar. De henna verzorgt het tot in de puntjes en kleuren zal ik nooit doen (maakt je haar kapot), ja, mijn haar is mijn trots…..)

  ook verder ben ik standvastig, al ben ik nu wel ebzig met een jobherorïentering, maar dat is eerder omdat ik niet meer als verpleegkundige mag werken, al blijf ik wel standvastig werken in de psychiatrie

  en mijn hobby’s, die zijn ook al jaren hetzelfde….

  Maar ik ben op de 10 jaar dat ik thuiw wegging al wel 3 keer verhuis, telt dat ook mee? Nu wel ene in gekocht huis, terwijl ik nooit zo honkvast wilde zijn, tsja….

  ik ben het duidelijk wel

  Like

 3. Ja heel herkenbaar, ik probeerde te breien (ben ik te ongeduldig voor), vond cupcakes en taarten maken een tijdje leuk en zo heb ik nog wel een paar hobby’s geprobeerd. Niks bleek zo fijn als bloggen. Dit hou ik inmiddels al ruim twee jaar vol en heb er zelfs mijn werk van gemaakt. Ik denk echt dat je gewoon het ‘juiste’ moet vinden en dan valt alles vanzelf op zijn plek. Mooi dat je voor jezelf ook de ontwikkeling kan zien van toen tot nu dankzij je blog!

  Like

 4. Ik had vroeger ook elk jaar ander haar. Maar sinds de geboorte van mijn vijfde en laatste kind is mijn haar stabiel : ) Ik draag het nu lang.

  Like

 5. Mijn haar heeft geloof ik alle kleuren al gehad haha. Ik ben wel van het uitproberen. Niet alleen qua haar hoor, een tijdje haken, handletteren en ga zo maar door..

  Like

 6. haha heel herkenbaar. Ik ben ook iemand die een periode elke keer een andere coupe had en hier ook een hobby van haken en breien, waarbij het een steeds even de overhand heeft, maar ook hier qua partner gewoon heel gelukkig met een, dus erg leuk om te lezen.

  Like

 7. haha ja ik herken het wel een klein beetje!
  maar ik heb 2 vaste hobby’s lezen en fotografie en die zijn toch al vanaf heel jongs af aan blijven hangen

  liefs maaike

  Like

 8. Volgens mij is je kapster een rare vogel. Je zou zeggen dat ze juist mensenkennis heeft doordat ze veel met mensen werkt maar zo klinkt t niet.

  Like

 9. Ik ben denk ik ook wel redelijk avontuurlijk, en niet perse dat ik mijn passie nog niet gevonden heb. Ik verander niet vaak van kapsel, maar als ik het doe dan doe ik het goed. Mijn haar hingt tot onder mijn billen en ging ver omhoog naar een LOB. Ik heb een boek geschreven, een webwinkel gehad, verschillende baantjes. En nu heb ik eigenlijk een vrij rustig leventje. Benieuwd wat mijn volgende uitdaging is.

  Like

 10. hahaha, ik zeg dus nooit dat ik mijn hobbys verwaarloos. Ik zeg : ik heb ook zo veel hobby’s! en dan probeer ik arrogant te kijken( wat meestal mislukt )

  Like

 11. Ik zou juist wat meer avontuurlijk willen zijn. Probeer wel steeds meer passies na te jagen maar energie ontbreekt door ziekte om op allerlei gebieden uit de band te springen!

  Like

 12. Haha! Ik wil ook altijd iets nieuws. Alleen niet bij de kapper…Ik wil zien, ontdekken en beleven. Het liefst reis ik iedere dag naar een andere plekje op de wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s