Veganuari: 7 tips om het vol te houden

​Het is nog steeds Veganuari (Veganuary), de maand waarin veel mensen de uitdaging aangaan om ook te eten zonder dierenleed te veroorzaken (plantAARDIG dus) en we zijn halverwege! Misschien doe jij wel mee, maar vind je het best moeilijk? Of wil je eraan beginnen maar weet je niet hoe?
​Vandaag geeft Lazy Bird je 7 super lazy tips uit zakjes en pakjes waardoor ook jij voor een maand ( en wie weet zelfs langer) je steentje bijdraagt. Disclaimer! Dit zijn niet de meest healthy opties, maar wel trucjes om je nieuwe levensstijl TOCH vol te houden. Hier gaan we:

  • Kook basmati rijst, bak de Garden Gourmet Filetstukjes even op en vermeng dit met zoetzure saus van bvb Uncle Ben’s.

Foto

  • Bak vegetarische worstjes en maak er wortelpuree bij (zonder melk uiteraard, gebruik sojaroom)
  • Koop een fajita kit (met kruiden, saus en tortilla wraps) + bak wat champignons met stukjes  paprika, serveer met  guacamole (kan je makkelijk zelf maken, maar noooo problem als je een potje gebruikt deze keer)
  • Verwarm een potje spaghettisaus zonder vlees met een blikje uitgelekte linzen + pasta naar keuze (bijna alle droge pasta die je in de supermarkt koopt is vegan) en doe er eventueel wat vegan kaas over of gebruik edelgist vlokken.
  • Maak je eigen pizza door een kant en klaar pizzadeeg (is altijd vegan) te besmeren met wat passata (tomatensaus) en dan een topping naar keuze erop. Werk af met vegan kaas of weer de beroemde edelgistvlokken OF pesto. Mmmmm….
  • Pistolet + vegan burger + gebakken ajuintjes + frietjes + ketchup
  • Falafel (bijvoorbeeld die met spinazie van Garden Gourmet zijn vegan) + pitabroodje + hummus naar keuze + tahin + salade

Heb jij ook super makkelijke vegan gerechtjes? Geef je ze hieronder dan mee in de reacties of zet je een link naar je blog?

​X Lazy Bird

BewarenBewaren

14 thoughts on “Veganuari: 7 tips om het vol te houden

  1. ik eet geen vegan, ik ben flexetarier. In het begin vond ik vegetarisch koken heel lastig, nu vind ik het net zo makkelijk en gaat het net zo vlot als koken met vlees. Dat zal voor vegan ook wel op gaan, denk ik zo

    Like

    1. Hey Mirjam, in België kan je dat in de meeste grote supermarkten vinden in de afdeling vegetarisch. Maar er zijn natuurlijk ook veel andere merken, ik weet dat AH ook een groot assortiment heeft, of de Vegetarische Slager.

      X Lazy Bird

      Like

  2. Ik ben vege en eet ook vaak vegan. Alleen met brood en broodbeleg en tussendoortjes vind ik vegan wat moeilijker.

    Like

  3. Ben niet zo van de vleesvervangers, vraag me ook altijd af waarom mensen iets zouden willen eten wat op vlees lijkt als ze dat niet willen eten. Bij mij werkt het beste als ik een weekplanning maak en zorg dat ik op tijd de juiste ingrediënten in huis heb. Dan valt er ook best snel iets in elkaar te draaien met verse ingrediënten.

    Like

    1. Hoi Ellen, ik snap wat je bedoelt. Veel mensen denken zoals jij. Maar ik denk niet dat dat het punt is van mensen die beslissen geen vlees meer te eten. Ik denk dat zij die beslissing nemen omdat ze beseffen wat er allemaal moet gebeuren voor zo’n stukje vlees op hun bord komt. Maar anderzijds missen ze dat hamburgertje of worstje wel. En dan denk ik dat het (in een eerste fase) wel heel goed is dat die vervangers er zijn, snap je?

      X Lazy Bird

      Like

  4. Ik probeer wel zo gezond mogelijk te eten en hoef echt niet elke dag vlees maar helemaal afschaffen, dat hoeft voor mij ook niet weer niet.

    Like

  5. Ik eet wel eens vegetarisch, maar niet als voornemen. Meer omdat ik er even geen behoefte aan heb of zin heb in vis bijvoorbeeld. Ik vind de Quorn en Valess schnitsels ook wel lekker trouwens.

    Like

Leave a comment