10 Manieren voor moeders om met thuiswerk geld te verdienen

Het is een droom voor veel moeders: een succesvolle business runnen van thuis uit, en ondertussen niks missen van de geneugten van het moederschap: de eerste stapjes, het eerste woordje,… en later natuurlijk helpen bij het huiswerk en voorleesmama zijn. Het lijkt wel of die twee werelden niet te combineren zijn, en toch doen sommigen het wel. Hoe ? Met thuiswerk! Lees je mee?

Voor jonge moeders is een van de grootste uitdagingen in de zoektocht naar een job FLEXIBILITEIT. De normale kantooruren passen namelijk vaak niet in een het schema van kinderen. Ik herinner me nog heel goed de keren dat ik (in het pré-gsm tijdperk) te laat aankwam bij de crèche en dat er een briefje aan de deur hing met instructies voor mij om mijn kind bij een van de medewerkers thuis op te halen… Geen fijn gevoel hoor. Ik heb me meer dan eens met hartkloppingen door een file geworsteld!

Gelukkig zijn er dus manieren om het anders aan te pakken, als jij dat wil. Ikzelf verdien al jaren geld van thuis uit en kan me niet meer voorstellen ’s morgen in de file te moeten staan.

Natuurlijk richt ik me in dit stukje niet enkel op vrouwen en kunnen mannen evengoed gebruik maken van onderstaande tips, maar feit is wel dat deze thuiswerk jobs ideaal zijn in combinatie met een gezin of voor iemand die graag meer thuis wil zijn.

Let op: de ideeën hieronder dienen als inspiratie, misschien ga je zo meer ‘out of the box’ denken over wat je wel en niet kan. Uiteraard dien je je steeds goed te informeren voor je ergens aan begint en zorg je ook dat je in orde bent met je fiscale statuut.

Hier gaan we!

1. Onthaalouder

Misschien ben jij wel iemand die gek is van kinderen? Dan is dit eigenlijk een voor de hand liggende keuze voor jou: terwijl je je vermaakt met de onthaalkinderen, spelen je eigen kinderen lekker mee. Er zijn heel veel voordelen verbonden aan deze vorm van thuiswerk, maar uiteraard zijn er ook wel addertjes! Zo kan je niet zomaar te pas en te onpas een snipperdagje nemen en moet je ’s morgens best vroeg beginnen. In België kan je bij Kind & Gezin terecht voor meer info. Je hoeft namelijk geen ervaring te hebben en je kan een starterstraject volgen. Is dit iets voor jou? Klik dan HIER.

2. Petsitter

Aha! Je houdt wel van kinderen, maar vooral van dieren? Word petsitter en vang voor mensen uit je omgeving huisdieren op! Je kiest natuurlijk zelf wie, wat en wanneer en je hebt meteen een waardevolle aanwinst in huis voor je kinderen, want als ze wat groter zijn kunnen de kinderen meehelpen met het voederen of uitlaten. Meld je aan op deze site en start meteen met je nieuwe zaak!

3. Verkoop je gebak

Yep, dit is booming business: taarten, cake, koekjes, zonder gluten, zonder dierlijke producten, met of zonder suiker… Kies jouw niche of specialiteit, gooi jezelf op Facebook en Pinterest en bakken maar!
Oh sorry, je wou graag een voorbeeldje? Voilà!

4. Privé lerares

Ben jij heel goed in iets? Wiskunde bijvoorbeeld? Of Engels? Piano? Dan kan je misschien wel les gaan geven! Je kan dit bij je thuis doen, maar tegenwoordig wordt er ook veel met Skype of andere video meeting software gewerkt. Nederlandse les voor anderstaligen is ook een optie, daar is namelijk heel veel vraag naar…

5. Netwerk marketing of mlm

Zeg nu niet meteen nee! Network Marketing of Multilevel Marketing (MLM) is zeker een hele goede optie, laat je niet afschrikken door de vele mythes die je erover hoort. Alles hangt natuurlijk af van het bedrijf of product waarmee je gaat werken, doe je research dus goed. Binnenkort meer hierover, want MLM is mijn favoriet! Dat had je al gelezen in deze blogpost. Schrijf je in op mijn Lazy News of volg me op FB en Instagram als je de volgende posts niet wil missen.

6. Etsy winkel

Ik ben niet zo creatief met mijn handen, maar misschien ben jij dat wel? Maak jij mooie juwelen bijvoorbeeld? Of haak je prachtige plaids? Dan kan je die verkopen via Etsy! Dit is echt een geweldige manier voor de artistieke mensen onder ons, waar wacht je nog op? Open NU je shop, en wel HIER.

7. Bloggen

Ja duhuh. Uiteraard had je dit zelf ook al bedacht 🙂 Ik trap hier een open deur in, dus ik er niet te veel over vertellen, maar als je beslist om lucratief te bloggen, hou dan rekening met het feit dat je eerst en vooral een niche uitpikt en dat je dan gericht op jouw markt gaat focussen met je blog. Je kan o.a. aan Affiliate Marketing doen of advertenties plaatsen, gesponsorde links gebruiken etc. Ik vind de blog van Blogaholic heel informatief over dit onderwerp!

8. Freelance Schrijver

Ok, het onderhouden en up to date houden van een blog is erg tijdrovend en misschien werk jij liever projectmatig? Dan kan je je profileren als freelance schrijver. Websites, online magazines en blogs zijn steeds op zoek naar nieuwe content, nieuwe artikelen. Heb jij een vlotte pen? Kan je werken met deadlines? Et voilà… een nieuwe girl boss is geboren! Je kan je gratis registeren hier.

9. Web designer

Hier heb ik zelf absoluut geen kaas van gegeten, en zo zijn er veel mensen, dus… opportuniteit!! Als html code en programmeren voor jou een eitje is, dan maak jij in een wip een website voor mensen die daar niks van kunnen en je hebt bouwt een mooi inkomen op door thuis te werken.

10. Microwerk

Euh?? Microwerk is een relatief nieuw gegeven, waarbij bedrijven het werk dat gedaan moet worden in steeds kleinere brokjes gaan opdelen dat dan online door mensen van over heel de wereld gedaan kan worden. Aangezien het zo nieuw is, kan ik er verder niet veel over meegeven, maar misschien helpt dit artikel je wel.

Nu jij!

En? Is je grijze massa in actie geschoten? Ben je geïnspireerd? Of heb jij ook een heel goed idee om van thuis uit te werken? Let me know!

X Lazy Bird

Ps: deze blogpost werd geïnspireerd door dit engelstalige artikel.

3 gedachten over “10 Manieren voor moeders om met thuiswerk geld te verdienen

    1. Dankje voor de tip Ingrid! Ik kende de term niet, dus heb ik het even opgezocht. Het principe van distributie lijkt een beetje op dat van Network Marketing denk ik? Maar dan zonder dat je een team van andere distributeurs/members uitbouwt. Klopt dat een beetje? Waarom ben je er niet mee verder gegaan?

      X Lazy Bird

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s