10 boeken die je leven veranderen

Foto

Hier liggen ze dan, op de grond voor de foto. De 10 boeken die mij maakten tot wie ik vandaag ben. Het was een hele klus, want ik heb er natuurlijk nog eens 10 keer zoveel gelezen, maar deze zijn toch wel de boeken die ECHT iets veranderd hebben in mijn leven, in mijn denken, in mijn relatie, in mijn portemonnee…

‘Read to Lead’ zeggen ze en inderdaad, door veel te lezen heb ik me van onzeker klein meisje kunnen ontwikkelen tot een succesvolle zakenvrouw die internationaal gevraagd wordt als spreker. Ik heb geleerd dat mijn ‘denken’ mijn werkelijkheid creëert en dat ik dus dringend mijn gedachten moest bijsturen en uit mijn slachtofferrol moest ontsnappen. Succesvol zijn is vooral een kwestie van wat er in het kopje omgaat namelijk, veel van de obstakels die je onderweg tegenkomt heb je eigenlijk zelf gecreëerd. Een enorm inzicht!Ik heb de boeken opgedeeld in 2 categorieën en ik heb steeds de Nederlandse titel gebruikt, hoewel ik sommige in het Engels heb gelezen. Onderaan vind je telkens de verkoop links terug, moest je graag meteen beginnen 🙂

(noot op 18/12/2018: vanwege een aanpassing aan mijn blog, werken de links naar de boeken tijdelijk niet, sorry! Even googelen en je vindt ze wel 😉 )

Anyway, ik hoop dat ik je met mijn selectie kan inspireren.

Als dat zo is, laat het me dan zeker weten!

Boeken voor je Persoonlijke ontwikkeling

In mijn ogen begint alles bij jezelf en moet je dus ook in de eerste plaats aan jezelf werken en daarna pas aan je job.

In willekeurige volgorde:

Zo Maakt U Vrienden en Goede Relaties – Dale Carnegie

​Ja het is een beetje een vreemde titel, maar van dit boek werden al meer dan 26 miljoen exemplaren verkocht sinds het in 1936 (!) werd uitgebracht.

Eigenlijk leert dit boek je om op de juiste manier te COMMUNICEREN:

Ontdek de 6 manieren waardoor mensen je leuk gaan vinden, de 12 manieren om mensen van jouw idee te overtuigen en de 9 manieren om mensen te veranderen zonder dat ze dit door hebben.

​Je Kunt Je Leven Helen – Louise L. Hay

Ze is helaas enkele maanden geleden overleden op respectabele leeftijd, maar haar boek blijft voortleven. Dit levenswerk van Louise heeft het leven van heel veel mensen veranderd. Ze vertelt op een hele mooie en liefdevolle manier dat onze gedachten en overtuigingen over onszelf vaak de oorzaak zijn van vele emotionele en lichamelijke problemen. Je vindt er ook een uitgebreide lijst in terug van veel voorkomende aandoeningen en hun onderliggende oorzaak. Een bron van inspiratie… Tegenwoordig ook in verschillende versies verkrijgbaar, er bestaat zelfs een werkboek waarmee je meteen praktisch aan de slag kan.

var bol_pml={“id”:”bol_1516291555882″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000075900839&productid=9200000083037551&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Je kunt je leven”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

​7 Strategies for Health & Happiness – Jim RohnDeze ga je helaas niet in het Nederlands vinden, maar hij mag echt niet ontbreken en hij is heel makkelijk te begrijpen in het Engels, dus laat je niet ontmoedigen!

Jim Rohn is een ware legende, een echte mentor voor de meest succesvolle mensen ter wereld. Als je wil weten waar Anthony Robbins de mosterd haalt…? Yep.

De kracht van Jim Rohn schuilt in zijn eenvoud en zijn gebruik van simpele metaforen. Zijn leuzes blijven je voor de rest van je leven bij, zo zijn ‘For things to change, YOU have to change’ of ‘Don’t wish it was easier, wish you were better’ zinnetjes die forever en altijd in mijn onderbewustzijn gegrift staan.

var bol_pml={“id”:”bol_1516291724950″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=1001004000838192&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Je kunt je leven”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

De Alchemist – Paulo CoelhoHeeft dit boek nog een introductie nodig?

Paulo Coelho is een waar fenomeen, van dit boek werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Schitterend in zijn eenvoud, helpt de vertelling over de jonge schaapherder Santiago je om naar je hart te luisteren. Onmisbaar in elke boekenkast, laat ook de tieners die onder je dak wonen dit boek lezen (het is niet zo dik, haha!), ze zullen er veel aan hebben!

var bol_pml={“id”:”bol_1516296809401″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000046118586&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”de alchemist”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

The Secret / Het Geheim – Rhonda ByrneTja, wat kan ik hierover nog zeggen? Dit bijzondere boek verscheen uit het niets op de markt iets meer dan 10 jaar geleden en het heeft een hele beweging in gang gezet. Voor mij was het de eerste keer dat ik alles wat ik dacht te weten of te begrijpen in 1 klein boekje verzameld zag. De wereld van visualisatie ging voor me open en ik begon met mijn doelen duidelijk voor mijn ogen te houden en… het werkte! De originele editie vind je enkel nog tweedehands, maar er is tijdelijk een jubileum versie verkrijgbaar dus… sla je slag!

var bol_pml={“id”:”bol_1516297104615″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000072181964&productid=1001004004981286&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”the secret”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

De Celestijnse belofte – James RedfieldDit boek illustreert voor mij heel duidelijk hoe hard ik veranderd ben. Ik kreeg het de eerste keer in handen toen ik 18 was en na 1 hoofdstuk heb ik het hoofdschuddend weggelegd. Wat een onzin zeg!! Zo’n bla bla bla verhaal over een geheim manuscript en de kracht van het universum en er kwam op de derde pagina al een priester aan te pas (ik heb het niet zo met religie): weg ermee!!!

10 jaar later kreeg ik het toevallig terug in handen toen ik na een zoveelste verhuis de boekenkast inlaadde. Ik had er ondertussen zoveel over gehoord en mijn eigen leven zat zodanig in de knoop dat ik het nog een kans gaf… Ik was meteen verkocht. James Redfield heeft aan mij een goede zaak gedaan, want sindsdien heb ik ALLE boeken uit de Celestijnse serie van hem gelezen, stuk voor stuk wonderbaarlijke verhalen die je inspireren tot in het diepst van je ziel.

var bol_pml={“id”:”bol_1516298568632″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=1001004010924123&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”celestijnse belofte”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

​Boeken om je business te boosten

Er zijn ZOVEEL geweldige boeken over leiderschap, netwerken en money management geschreven dat het bijna onmogelijk is om een ‘Best Off’ te maken, maar ik denk dat ik het toch gedaan heb, yes!Denk Groot & Word Rijk – Napoleon Hill

Haha, de titel alleen al! Maar again: laat je niet misleiden, dit is een magistraal boek. Iedere keer wanneer ik het lees (ja hoor, dit soort boeken neem je om de zoveel jaren weer eens vast) ben ik opnieuw wild enthousiast en borrel ik van de nieuwe business ideeën en toepassingen die ik kan gaan gebruiken, ongelofelijk voor een boek uit 1937!!!

De titel van hoofdstuk 1? ‘Gedachten zijn Dingen’.

​Oh yes.

var bol_pml={“id”:”bol_1516299510110″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=1001004006423757&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Denk groot en word rijk”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

Rijke Pa, arme Pa – Robert KyosakiDe ondertitel vat het voor je samen:

wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen

Kyosaki vertelt in dit boek over het opvallende verschil tussen de twee mannen waar hij het meeste van leerde in zijn leven. Enerzijds zijn eigen hardwerkende vader, die ontzettend slim is en als professor werkt aan de universiteit, maar helaas als een arme luis sterft, en anderzijds de vader van zijn beste vriend, die zijn school nooit afmaakte en het tot een van de rijkste mannen van de VS schopt.

Wat dit boek je leert, zou basis kennis moeten zijn voor onze kinderen op school. Helaas is dit niet het geval, dus is het onze verantwoordelijkheid om hen die kennis bij te brengen.

​Hoe vroeger je ermee begint, hoe beter…

var bol_pml={“id”:”bol_1516299625545″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000010683284&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Rijke pa arme pa”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

​Het 80/20 Principe – Richard KochZeer ontnuchterend en een ‘must read’ als je zoals ik graag veel resultaat hebt met een minimum aan inspanning (mijn naam is niet voor niks Lazy Bird), want maar liefst 80% van je succes behaal je met maar 20% van je inspanningen… Dit boek leert je dus om de juiste focus te leggen en daar voluit voor te gaan. Meer gedaan krijgen door minder te doen, wie wil dat nu niet?!

var bol_pml={“id”:”bol_1516300086859″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000079270644&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Het 80/20 principe”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

Een Werkweek van 4 Uur – Timothy FerrisOk, als we de theorie van het voorgaande boek er even bij nemen, dan zou het wel eens kunnen dat dit boek mijn 20% is waarmee ik 80% van mijn succes heb behaald.

Really.

Ongetwijfeld mijn favoriete non-fictie boek aller tijden.

En ook mijn favoriete schrijver, want aw yummmm Tim Ferris… 😉

Kopen die handel.

​NU!

var bol_pml={“id”:”bol_1516300613232″,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000060212706&”,”site_id”:”52508″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Werkweek van 4 uur”,”link_subid”:””,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};

https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js

​Ziezo, dat waren ze allemaal!

Met de hand op mijn hart: dit zijn boeken waar ik zelf VOLLEDIG achter sta.Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw feedback!

X Lazy Bird

ps: deze blogpost bevat gesponsorde links

BewarenBewaren


BewarenBewaren

5 thoughts on “10 boeken die je leven veranderen

  1. Er staan een aantal boeken in waar ik nu nieuwsgierig naar geworden ben. The Secret heb ik zelf ook en ook al op veel fronten toegepast. Het is bijzonder wat je met je eigen denken kunt bereiken.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s