3 Mythes over Network Marketing (MLM) die je onmiddellijk mag vergeten!

​Ga je lekker met het hele gezin eten bij McDonalds? Rook je dagelijks een pakje sigaretten? Werk je al 20 jaar tegen je zin in dezelfde job? Dat is allemaal niet zo goed voor je, maar je zal er weinig mensen uit je omgeving over horen klagen tegen jou. Maar beslis je om je eigen baas te worden in een Network Marketing bedrijf… Waaaaaat???? Ho ho ho!!! De reacties zullen niet van de poes zijn en de meningen vliegen je rond de oren, haha!
Hoor je de waarheid liever van iemand die ECHT iets van kent van Network Marketing? Dan ben je op de juiste blog terecht gekomen 🙂
Lees je mee?

Wat is Network Marketing (NWM)?

Network Marketing is niet meer of niet minder dan een distributiesysteem van goederen en soms diensten. Waar je ‘traditioneel’ een product van bij de producent eerst aan de groothandel,  dan aan de kleinhandel en pas in laatste instantie aan de klant verkoopt, zal je bij NWM minder tussenstappen hebben.
Namelijk:
Producent -> Distributeur/Member -> klant
Door het wegvallen van groot- en kleinhandel en alle mogelijke vervoers- en marketingkosten die daarmee gepaard gaan, blijft er heel wat over om een mooi compensatieplan voor de Distributeurs oftewel Members te voorzien.

Wil je graag meer weten over Network Marketing, schrijf je dan zeker in op Lazy News of volg me op Facebook en Instagram!

Mythe 1: Piramide

We zullen maar meteen de open deur intrappen en met de hardnekkigste mythe beginnen: Network Marketing is een piramidesysteem.

Wel…

​Ja en nee.
Dat hangt ervan af wat jij begrijpt onder piramidesysteem.
Stel dat jij werkt als verkoopster bij een gekende damesboetiek in jouw buurt, bijvoorbeeld in Brasschaat (BE). Jij werkt rechtstreeks onder de winkelmanager, jouw baas. Zij heeft als rechtstreekse baas de districtsmanager van alle boetieks ​in regio Antwerpen. Daarboven staat dan weer de regiomanager voor alle boetieks in Vlaanderen, waarboven de nationale manager staat uiteraard voor België. Waarboven dan weer… Ik kan nog wel even verder gaan, maar je ziet wel waartoe dit leidt denk ik?
​Inderdaad:

Dat is dus een piramidesysteem en zo werkt de wereld voor een groot deel. Denk ook aan het leger, onze regering, het bedrijf waar je zelf werkt…

In zekere zin werkt Network Marketing ook zo, alleen heb je sneller de kans om van onderaan de ladder naar boven te klimmen en je ‘baas’ voorbij te steken, zonder dat die daar boos om wordt. Integendeel 😉
Bovendien begint IEDEREEN onderaan de ladder, wat waarschijnlijk in je boetiek niet het geval is. De Nationaal directeur is niet per se ooit als verkoopster in Brasschaat gestart. (Wil je graag meer weten over Network Marketing, schrijf je dan zeker in op Lazy News of volg me op Facebook en Instagram!)

Maar misschien bedoelde je dit niet met piramidesysteem, maar eerder het ‘piramidespel’, dat in Wikipedia als volgt wordt omschreven:

Een piramidespel is een ‘spel‘ waarbij deelnemers een inleg doen en tevens proberen anderen over te halen om mee te doen, waarna de inleg van de nieuwkomers als prijzengeld uitbetaald wordt aan bestaande deelnemers. Uitbetalingen zijn afhankelijk van het aantal (door de deelnemer) geworven nieuwkomers. Aan het ontvangen van dit prijzengeld ligt geen andere activiteit ten grondslag dan het werven van nieuwe deelnemers. Varianten zijn ponzifraude en matrices. Piramidespelen zijn in veel landen illegaal.

En dat is dus de hardnekkige mythe. Hier heeft Network Marketing helemaal NIETS mee te maken, aangezien het bij NWM om een distributiesysteem gaat waarin producten verkocht worden en je geen geld kan verdienen puur door het aanwerven van nieuwe Members.

Natuurlijk zijn er in het verleden malafide bedrijven geweest die dit wel geprobeerd hebben, maar geloof me: die vind je niet in België of Nederland, daar wordt zeer streng op gecontroleerd!

Mythe 2: Dames Hobby

Een tweede weid verspreid idee is dat je met Network Marketing geen fulltime inkomen kan opbouwen, laat staan dat je er rijk mee kan worden…

Wanneer mensen me vragen wat voor werk ik doe en ik vertel dat ik werk voor bedrijf X (een bekend NWM bedrijf), dan vragen ze meteen wat mijn man dan doet. Als ik dan vertel dat hij hetzelfde doet, meer nog: dat wij dit SAMEN doen, dan begrijpen ze er helemaal niks meer van.

“Maar, kan je daar dan van LEVEN??”, vragen ze me dan.
Ja dus! Met 2 kinderen. En een eigen huis. En een mooie auto. Al 10 jaar…

Laat je niet misleiden door te denken dat Network Marketing is voor dames die elke avond een gezellige demo geven van make up, kleding, plastic potjes of whatever om een centje bij te verdienen.
Dat KAN het zijn, maar niet als jij dat niet wil.
Ik ben er het levende bewijs van dat je als vrouw met enkele jaren hard werken en bouwen aan je bedrijf een succesvolle business kan uitbouwen. En ik ben niet de enige.
Maar… ik ken ook veel ‘hobby’ Members, en daar is niks mee als dat jouw keuze is.

JIJ beslist dat.

Mythe 3: Leuren bij de buren

Tja deze is ook nogal hardnekkig en ik begrijp dat ook wel. Zelf zou ik ook niet graag gepusht worden door mijn tante van het derde knoopsgat om afwasmiddel te kopen. En zo bouw je dus ook geen business uit… Maar hoe dan wel?

Welkom in het tijdperk van Social Media!! Vandaag de dag leur je niet meer bij de buren, maar voeg je die mensen gewoon toe op je Facebook of Instagram account.

Waar het bij NWM om gaat is dat jij AANTREKKELIJK wordt voor je omgeving. Op die manier moet je niet aan mensen trekken of duwen, maar trek je ze AAN. Het is heel heel heel belangrijk dat je kiest voor een bedrijf/product waar je VOLLEDIG achter staat en dat je in je levensstijl kan integreren. Als je bijvoorbeeld kiest voor een Make Up merk, dan ben jij het uithangbord van jouw merk en zie je er ALTIJD mooi opgemaakt uit. Je schrijft/blogt/instagramt hierover en bouwt een naam uit voor jezelf met bijvoorbeeld voor & na foto’s van jezelf of vriendinnen. Je geeft gratis test producten aan geïnteresseerde mensen uit je omgeving en dit worden je eerste klanten. Je geeft extra goodies aan klanten die andere klanten aanbrengen, enzovoort.

Zie je het verschil tussen AANTREKKEN en TREKKEN?

Hoe je precies het juiste bedrijf kiest om mee samen te werken, dat leg ik uit in een van mijn volgende posts.

​X Lazy Bird

BewarenBewaren

Een gedachte over “3 Mythes over Network Marketing (MLM) die je onmiddellijk mag vergeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s