The Post: een film over de onzin van oorlog, een vrouw met ballen en veel sigarettenrook

The_Post_(film)

Dankzij eOne en Straffe Madammen mocht ik gisterenavond naar The Post gaan kijken, de nieuwe film van Steven Spielberg die reeds 2 Oscar nominaties en 6 Golden Globe nominaties in de wacht sleepte.

Pentagon Papers

Het verhaal speelt zich af begin jaren ’70, ten tijde van de Vietnam Oorlog. In Top Secret documenten (de ‘Pentagon Papers’) wordt haarfijn geanalyseerd en uitgelegd dat de Amerikanen de oorlog niet kunnen winnen. Desondanks laten de Amerikaanse machthebbers, op dat moment onder Nixon, de oorlog aanslepen om geen gezichtsverlies te lijden en worden jongemannen opgeofferd in deze zinloze oorlog. De oorlogspropaganda draait op volle toeren en de leugens stapelen zich op.

Tot op het moment dat deze ‘Pentagon Papers’ worden gelekt naar de pers…

Katharine Graham

De hoofdrollen zijn voor Tom Hanks en Meryl Streep, zij spelen respectievelijk de hoofdredacteur (Ben Bradlee) en de eigenares (Katharine Graham) van de Washington Post. Zij komen onder zware druk te staan wanneer zij de Papers willen publiceren en hierdoor alles kunnen verliezen.

De mening van Lazy Bird

Ik had in het begin wat moeite om me in te leven in het politieke verhaal, maar zodra ik de context mee had, zat ik er helemaal in.

Tom Hanks kennen we als All American Good Guy, het was heel vreemd om hem de ene sigaret na de andere te zien roken, ook daar moest ik even aan wennen.

Maar wat dit waargebeurde verhaal zo bijzonder maakt, is de figuur van Katharine Graham zelf. Meryl Streep speelt heel overtuigend de wat oudere, lieve, onzekere vrouw die door de zelfmoord van haar man plots aan het hoofd van een krant staat. Ze laat volledig over zich heen lopen en laat anderen in haar plaats beslissen, want ‘ze is maar een vrouw’. Wanneer het lot van de krant plots volledig in haar handen komt te liggen, vindt ze eindelijk haar stem en komt de Lady Boss in haar naar boven.

Mooi om te zien, en heel inspirerend.

Gratis Ticket

Dit is echt een film voor Girl Bosses en Boss Ladies, voor vrouwen die hun plek gevonden hebben of die nog op zoek zijn, het ideale cadeau van mij aan jou dus.

Wil jij graag een gratis Ticket voor een voorstelling naar keuze van The Post in een van de Kinepolis cinema’s?

Laat dan onderaan dit artikel een reactie achter en like Lazy Bird op Facebook en Instagram.

De winnares wordt maandag 29 januari bekend gemaakt en wordt persoonlijk gecontacteerd.

Succes!!!!

X Lazy Bird

BewarenBewaren

11 gedachten over “The Post: een film over de onzin van oorlog, een vrouw met ballen en veel sigarettenrook

 1. Laat hier weten op welke naam je je ticket wil ontvangen en welke Kinepolis je voorkeur heeft…vandaag en morgen heb je nog kans!

  Like

  1. Hoi Wendy! Fijn dat je meedoet! Morgen (maandag) trek ik een winnaar, vergeet niet tegen dan de Instagram en Facebook pagina te volgen, groetjes!
   X Lazy Bird

   Like

  2. Dag Wendy! Jij bent de winnaar van het gratis ticket! Bekijk even wanneer (datum + uur, even checken op de site van Kinepolis) je zou willen gaan, dan wordt het ticket naar je verzonden per mail. X Lazy Bird

   Like

 2. Knap geschreven @Lazybirdbelgium! Een avondje gratis naar de film dat wil ik wel winnen. Groetjes Davy P. (@experiencebelgium – voorkeur Kinepolis is deze in Hasselt)

  Like

  1. Hoi Davy! Fijn dat je meedoet! Morgen (maandag) trek ik een winnaar, vergeet niet tegen dan de Instagram en Facebook pagina te volgen, groetjes!
   X Lazy Bird

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s