Spagetti Veganese

[:nl]Ook zo’n fan van een lekkere Bolognese saus? Maar geen fan (meer) van vlees, of je wil wel eens wat anders? Probeer deze Linzen Bolognese dan eens!

Ik haalde het recept uit dit boek:

Kookboek Vegetarisch Koken

Een van de vele boeken uit mijn vegetarische periode, gelukkig kan je veel gerechten ‘veganiseren’ maar dat was met dit recept zelfs niet nodig.

Wat heb je nodig

  • 175 gr groene linzen (of doe het de Lazy Bird/Lazy Vegan way en neem een blikje)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 2 tenen look, geperst
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 stengels bleekselder, in stukjes
  • 1 groot blik tomatenblokjes 800 gr
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl zeer fijn gesneden verse rozemarijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • basilicumblaadjes voor de afwerking
  • droge pasta, spaghetti of linguine

vegan Linzen bolognese

Bereiding

  1. Kook de linzen 20-30 minuten (tenzij je blik gebruik)
  2. Verhit olijfolie in een grote pot, voeg ui, look, wortels en bleekselderij toe. Even laten bakken op een laag vuur met het deksel op de pan. Dan tomatenblokjes, bouillon, paprika, tomatenpuree, rozemarijn en oregano erdoor roeren. Laten sudderen met deksel op de pan voor minstens 20 minuten of tot de saus dikker wordt. Op het laatste pas de (gekookte of blik) linzen toevoegen en nog eens 5 minuten laten koken.
  3. Kruiden met zout en peper
  4. Kook je pasta gaar
  5. Dien pasta op met saus en daarover gescheurde blaadjes basilicum
  6. Serveer eventueel met edelgist vlokken ter vervanging van kaas, tenzij je wel kaas eet natuurlijk 🙂

Smakelijk!!

X Lazy Bird

Ps: vind je dit een handig receptje? Hit de Like button dan! :)[:en]

Are you also a fan of a nice Bolognese sauce? But not a fan (anymore) of meat, or do you want something different? Try this Lentil Bolognese then!

I got the recipe from this book:

Kookboek Vegetarisch Koken

One of the many books from my vegetarian period, fortunately you can ‘veganise’ a lot of dishes, but that was not even necessary with this recipe.

What do you need:

  • 175 gr green lentils (or do it the Lazy Bird / Lazy Vegan way and open a can)
  • 2 tbsp Olive oil
  • 1 large onion, in pieces
  • 2 cloves of garlic, pressed
  • 2 carrots, in cubes
  • 2 stalks of celery, in pieces
  • 1 large tin of tomato cubes 800 gr
  • 150 ml of vegetable stock
  • 1 red pepper, in pieces
  • 2 tbsp tomato puree
  • 2 tl finely cut fresh rosemary
  • 1 tsp dried oregano
  • salt and pepper
  • basil leaves for the finish
  • dry pasta, spaghetti or linguine

vegan Linzen bolognese

Preparation

  • Cook the lentils 20-30 minutes (unless you use canned ones)
  • Heat the olive oil in a large pot, add onion, garlic, carrots and celery. Let it cook on low heat with the lid on the pan. Then stir in tomatoes, stock, pepper, tomato paste, rosemary and oregano. Let simmer with lid on the pan for at least 20 minutes or until the sauce thickens. As the last step, add the (cooked or canned) lentils and heat for another 5 minutes.
  • Season with salt and pepper
  • Cook your pasta until done
  • Serve pasta with sauce and leaves of basil
  • Serve with nutritional yeast flakes to replace cheese, unless you eat cheese of course 🙂
Enjoy!!
 
X Lazy Bird
Save this recipe for later? Use the Pinterest button!

BewarenBewaren[:]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s