Life hacks: de Collect & Go App van Colruyt

[:nl]In de categorie ‘dingen die het leven makkelijker maken’ zet ik vandaag graag de schijnwerper op een van mijn lievelings Apps: die van Colruyt Collect & Go. Als je net als ik een hekel hebt aan lange rijen aan de kassa (zoveel mensen om te ontwijken). Of als je (ook net als ik) iedere keer weer vergeefs de hele supermarkt af zoekt naar de gember (ik bedoel, waar léggen ze die ook steeds) dan is deze App voor jou!

Wat is het

De App is bedoeld voor Colruyt, Dreamland en BioPlanet klanten. Je doet je boodschappen op voorhand online en laat ze op een vast moment klaarzetten zodat je ze enkel nog hoeft op te halen en te betalen. Je kan zowel de App als de website gebruiken, voor beiden zal je eerst een login moeten aanvragen, even surfen naar deze website en dat zit goed.

Van zodra je de App hebt gedownload of bent ingelogd op de site, zal hij vragen in welke winkel je je boodschappen wil ophalen en wanneer. Je kan kiezen uit alle weekdagen en klikt dan gewoon het gewenste tijdstip aan.

En dan kan je beginnen winkelen!

Wat kost het

Het gebruik van de service kost 5,50 euro. Maar als je een beetje oplet, dan maak je gebruik van de reclame acties zoals deze:

Collect & Go

En dan betaal je die extra kost dus NIET. Colruyt rekent ook een waarborg van 5,50 per plastic plooibox die ze je meegeven (daar zitten je boodschappen in). Maar dat geld krijg je gewoon terug wanneer je de boxen weer teruggeeft. Je moet dus wel zorgen dat je steeds je plooiboxen van de vorige keer bijhebt zodat ze in mindering gebracht worden van je factuur. En omdat je anders na verloop van tijd met een hele berg plooiboxen zit thuis.

Boodschappen doen

De App en de site werken echt heel makkelijk, je kan met de zoekfunctie naar een bepaald artikel zoeken, of per categorie.

Ook laat hij je zien wat je al vaker gekocht hebt, want de meeste mensen zijn gewoontedieren en kopen wekelijks dezelfde dingen. Zoals ik bijvoorbeeld:

Collect & Go

Stel dat ik nou weer die peren wil kopen, dan druk ik gewoon op het ‘+’ tekentje tot ik de gewenste hoeveelheid heb. Wel even opletten hier! Je kan kiezen per Kg of per stuk.

Collect & Go

Nog een instinker is dat sommige producten niet per stuk, maar per 6 of zelfs 12 verkocht worden, zoals hier:

Collect & Go

Je kan ook boodschappenlijstjes opslaan, zodat je die later opnieuw kan gebruiken.

Reserveren

Helemaal klaar? Dan klik je op het winkelwagentje en kijk je alles nog eens even na. Na bevestiging van jou krijg je een mailtje met nog eens een overzicht van je gereserveerde boodschappen en de winkel + uur van ophaling. Betalen doe je ter plaatse in de winkel zelf.

Ophalen

De meeste winkels hebben een aparte ingang voor Collect & Go klanten. Wanneer je dus de parking oprijdt, neem je de speciale grotere Collect & Go kar en gaat daarmee naar het afhaalpunt. Daar vraagt een medewerker op welke naam je bestelling geplaatst werd en hij of zij zet dan je boodschappen op de kar. Betalen en klaar!

Ik ben meestal op 5 minuten binnen en buiten.

Handig toch?

Gebruik jij ook zo’n systeem? Wat is jouw ervaring hiermee?

Vond je dit een handig artikel?

Geef het dan een ‘Like’ of gebruik de Social Media deelknoppen onderaan om het te delen met iemand voor wie dit nuttig kan zijn!

X Lazy Bird

 

BewarenBewaren[:en]This article is not available in English, sorry!

Wat is het

De App is bedoeld voor Colruyt, Dreamland en BioPlanet klanten. Je doet je boodschappen op voorhand online en laat ze op een vast moment klaarzetten zodat je ze enkel nog hoeft op te halen en te betalen. Je kan zowel de App als de website gebruiken, voor beiden zal je eerst een login moeten aanvragen, even surfen naar deze website en dat zit goed.

Van zodra je de App hebt gedownload of bent ingelogd op de site, zal hij vragen in welke winkel je je boodschappen wil ophalen en wanneer. Je kan kiezen uit alle weekdagen en klikt dan gewoon het gewenste tijdstip aan.

En dan kan je beginnen winkelen!

Wat kost het

Het gebruik van de service kost 5,50 euro. Maar als je een beetje oplet, dan maak je gebruik van de reclame acties zoals deze:

Collect & Go

En dan betaal je die extra kost dus NIET. Colruyt rekent ook een waarborg van 5,50 per plastic plooibox die ze je meegeven (daar zitten je boodschappen in). Maar dat geld krijg je gewoon terug wanneer je de boxen weer teruggeeft. Je moet dus wel zorgen dat je steeds je plooiboxen van de vorige keer bijhebt zodat ze in mindering gebracht worden van je factuur. En omdat je anders na verloop van tijd met een hele berg plooiboxen zit thuis.

Boodschappen doen

De App en de site werken echt heel makkelijk, je kan met de zoekfunctie naar een bepaald artikel zoeken, of per categorie.

Ook laat hij je zien wat je al vaker gekocht hebt, want de meeste mensen zijn gewoontedieren en kopen wekelijks dezelfde dingen. Zoals ik bijvoorbeeld:

Collect & Go

Stel dat ik nou weer die peren wil kopen, dan druk ik gewoon op het ‘+’ tekentje tot ik de gewenste hoeveelheid heb. Wel even opletten hier! Je kan kiezen per Kg of per stuk.

Collect & Go

Nog een instinker is dat sommige producten niet per stuk, maar per 6 of zelfs 12 verkocht worden, zoals hier:

Collect & Go

Je kan ook boodschappenlijstjes opslaan, zodat je die later opnieuw kan gebruiken.

Reserveren

Helemaal klaar? Dan klik je op het winkelwagentje en kijk je alles nog eens even na. Na bevestiging van jou krijg je een mailtje met nog eens een overzicht van je gereserveerde boodschappen en de winkel + uur van ophaling. Betalen doe je ter plaatse in de winkel zelf.

Ophalen

De meeste winkels hebben een aparte ingang voor Collect & Go klanten. Wanneer je dus de parking oprijdt, neem je de speciale grotere Collect & Go kar en gaat daarmee naar het afhaalpunt. Daar vraagt een medewerker op welke naam je bestelling geplaatst werd en hij of zij zet dan je boodschappen op de kar. Betalen en klaar!

Ik ben meestal op 5 minuten binnen en buiten.

Handig toch?

Gebruik jij ook zo’n systeem? Wat is jouw ervaring hiermee?

Vond je dit een handig artikel?

Geef het dan een ‘Like’ of gebruik de Social Media deelknoppen onderaan om het te delen met iemand voor wie dit nuttig kan zijn!

X Lazy Bird

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren[:]

One thought on “Life hacks: de Collect & Go App van Colruyt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s