10 Redenen waarom Introverten geweldige Girl Bosses zijn, en jij dus ook!

[:nl]Laat me raden, je was als kind altijd stiller en meer teruggetrokken dan de rest van je gillende klasgenoten. Je had misschien 1 of 2 vaste vriendinnetjes, maar zeker niet meer. Je zit liever met je neus in een boek dan in een overvolle discotheek. Als je uitgaat vind het je het vooral fijn om lange gesprekken met iemand te voeren aan een tafeltje in een hoekje, dan dat je het feest in gang zet en de polka danst. Kom ik in de buurt? Dan denk je misschien ook dat geslaagde en succesvolle vrouwen, oftewel Girl Bosses en Boss Ladies, uit ander materiaal gehouwen zijn dan jijzelf. Is dat zo? Denk jij dat? Think again!

Succesvolle Introverte Vrouwen

Als je aan een succesvolle vrouw denkt, wie zie je dan voor je?

Meryl Streep in Devil Wears Prada
foto: Fox

Dit is Meryl Streep in The Devil Wears Prada, ze speelt daarin Miranda Priestley, een rol die duidelijk gebaseerd was op de figuur van Anna Wintour, het Vogue icoon dat gekend staat voor haar grote ‘bitch’ gehalte. Maar wist je ook dat Anna Wintour eigenlijk een verlegen introvert is? En niet alleen Anna, maar ook Meryl Streep zelf staat erom bekend een introvert te zijn. En nu we toch bezig zijn: Kate Moss, Courteney Cox (Monica in Friends), Hillary Clinton (Bill daarentegen is een extravert), Marissa Mayer (CEO van Yahoo), J.K. Rowling (Harry Potter), Christina Aguilera, Emma Watson en Audrey Hepburn zijn allemaal bekende introverten!

Aangezien ik zelf een introvert ben (en succesvol) schrik ik daar niet van. Jij wel? Laat me even aan je vertellen hoe het komt dat jij als introvert alles in je hebt om succesvol te worden!

Waarom de beste Girl Bosses introvert zijn

1. Ze kan actief luisteren

We weten dat extraverten het goed kunnen uitleggen en vaak denken we daarom dat ze ook succesvoller zullen zijn in het naar voren brengen van ideeën of in het werven van klanten. Maar introverten kunnen dan weer geweldig goed luisteren. En als je goed luistert, kun je heel goed inschatten wat iemand wil. Een potentiële klant wil bijvoorbeeld een oplossing voor zijn probleem, wanneer je luistert zoals een introvert dat doet, dan zal je écht luisteren zonder de klant te onderbreken en de klant gaat krijgen wat hij vroeg, en niet wat hem wordt ‘verkocht’.

 

2. Ze handelt doordacht

Dat je een introvert bent, wil niet per sé zeggen dat je niet impulsief kan kan zijn, want dat kan zeker wel. Maar een introverte Girl Boss gaat meestal doordachter te werk dan een extraverte. Ze plant dingen vaak meer op voorhand omdat ze niet graag voor verrassingen komt te staan. Introverten zijn goede researchers. Dit is zeer waardevol voor een bedrijf. Een introvert zal ook vaak op voorhand een gesprek ‘oefenen’, ze gaat bedenken wat ze wil zeggen en hoe ze het wil zeggen, om zo het best mogelijke resultaat te verkrijgen. Ze kiest haar woorden zorgvuldig. Je weet dan ook dat het de moeite waard is wanneer een introverte Girl Boss iets te vertellen heeft, het zal zelden small talk zijn. Daarom kunnen introverten ook geweldige sprekers zijn voor een publiek, de beste speeches worden door introverten geschreven!

3. Ze is een goede observator

Een introverte Girl Boss is zich heel erg bewust van haar omgeving. Ze gaat fouten opmerken en eruit leren, maar evengoed zal ze de successen van een ander goed observeren en de factoren eruit pikken die haar kunnen helpen om te groeien. Ze kan zich ook heel goed aanpassen aan haar gesprekspartner.

4. Ze is extreem zelf-bewust

De introverte Girl Boss zal zich altijd afvragen hoe anderen haar zien. De meesten vinden het erg belangrijk om serieus genomen te worden en daardoor zijn ze voorzichtig met hoe ze op anderen overkomen. Dit gaat vaak samen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor de introverte Girl Boss zichzelf of haar bedrijf niet makkelijk voor schut zal zetten, integendeel! Ze kent haar limieten ook zeer goed en zal hulp vragen wanneer ze zich op onbekend terrein begeeft.

5. Ze is gevoelig

Een extravert zal dit misschien niet als een voordeel beschouwen, maar dat is het zeker wel. De kracht van gevoelig zijn, is dat je anderen vaak beter aanvoelt en dat je je makkelijk aanpast aan de ‘mood’ van de ander.  Zo zal een Introverte Girl Boss diepgaande relaties opbouwen en neemt ze deze relaties ook erg serieus. Bovendien is dit een mooie eigenschap voor een leider, want ze zal de noden van haar medewerkers goed aanvoelen en hierop inspelen. Ook commercieel gezien is dit een voordeel, naar klanten toe.

6. Ze is creatief

Een introverte Girl Boss doet veel aan introspectie en kan uren nadenken over bepaalde onderwerpen of problemen. Ze is dus een echte ‘denker’, geen wonder dat ze met de meest creatieve oplossingen uit de hoek kan komen. Wat ik hier zelf in herken, is dat een introvert soms linken en associaties kan leggen die iemand anders niet ziet. Oftewel: ze denkt ‘Out of the Box’.

7. Ze is zelfstandig

Je kan een introvert gerust vragen een taak helemaal alleen af te werken, dit doet ze zelfs liever dan in een groep. Dit is een belangrijke eigenschap wanneer je als Girl Boss je eigen baas bent en je business helemaal alleen opstart.

8. Ze is betrouwbaar

Je geheim is veilig bij de introverte Girl Boss. Aangezien ze extreem zelfbewust is (punt 4) en niet zomaar met iedereen aan small talk doet, heeft ze minder de neiging om je geheim te delen. Bovendien neemt ze haar relatie met jou daarvoor te serieus.

9. Ze waardeert je

De introverte Girl Boss heeft meestal moeten knokken om haar ware talent te kunnen tonen, daardoor heeft ze respect voor je, ook wanneer jij helemaal anders werkt dan zijzelf.

10. Ze geeft niet op

Opgeven staat niet in het woordenboek van de Introverte Girl Boss. Ze heeft te hard moeten werken om te komen waar ze is. Ze is het ook gewend om meer moeite te doen om gehoord te worden.

Verrassend onderzoek

Verrast dit jou? Toen ik research deed voor dit artikel vond ik zeer veel materiaal terug over de positieve correlatie tussen introversie en succes. Ik heb voor mezelf de proef op de som genomen en deed een kleine ‘poll’ op de Facebook groep ‘Ambitieuze meisjes’. Een groep die vol ondernemende dames zit en dus helemaal de groep waarover ik het heb. Op de vraag ‘Ben jij een Introvert of een Extravert? Of pas je meer onder het kopje ‘Ambivert’?’ bleek het volgende: Van de 263 dames die antwoordden op de poll, noemden er slechts 59 zichzelf extravert! De meesten (110) noemen zich Ambivert (deze term leg ik in een volgend artikel aan je uit, volg deze blog om op de hoogte te blijven!) en maar liefst 93 noemen zich Introvert.

En jij?

Hoe zou jij jezelf omschrijven? En ben je het eens met deze 10 positieve eigenschappen van Introverten? Laat het weten in een reactie! Ken je een introvert die twijfelt aan zichzelf? Deel dit artikel met haar via de deelknoppen onderaan. Meer lezen?

[bol_product_links block_id=”bol_5a80913b09b4e_selected-products” products=”1001004006571418″ name=”Introvert” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Power to the Introverts 🙂

X

Lazy Bird (the successful introvert)

Bron

BewarenBewaren[:en]Laat me raden, je was als kind altijd stiller en meer teruggetrokken dan de rest van je gillende klasgenoten. Je had misschien 1 of 2 vaste vriendinnetjes, maar zeker niet meer. Je zit liever met je neus in een boek dan in een overvolle discotheek. Als je uitgaat vind het je het vooral fijn om lange gesprekken met iemand te voeren aan een tafeltje in een hoekje, dan dat je het feest in gang zet en de polka danst. Kom ik in de buurt? Dan denk je misschien ook dat geslaagde en succesvolle vrouwen, oftewel Girl Bosses en Boss Ladies, uit ander materiaal gehouwen zijn dan jijzelf. Is dat zo? Denk jij dat? Think again!

Succesvolle Introverte Vrouwen

Als je aan een succesvolle vrouw denkt, wie zie je dan voor je?

Meryl Streep in Devil Wears Prada
foto: Fox

Dit is Meryl Streep in The Devil Wears Prada, ze speelt daarin Miranda Priestley, een rol die duidelijk gebaseerd was op de figuur van Anna Wintour, het Vogue icoon dat gekend staat voor haar grote ‘bitch’ gehalte. Maar wist je ook dat Anna Wintour eigenlijk een verlegen introvert is? En niet alleen Anna, maar ook Meryl Streep zelf staat erom bekend een introvert te zijn. En nu we toch bezig zijn: Kate Moss, Courteney Cox (Monica in Friends), Hillary Clinton (Bill daarentegen is een extravert), Marissa Mayer (CEO van Yahoo), J.K. Rowling (Harry Potter), Christina Aguilera, Emma Watson en Audrey Hepburn zijn allemaal bekende introverten!

Aangezien ik zelf een introvert ben (en succesvol) schrik ik daar niet van. Jij wel? Laat me even aan je vertellen hoe het komt dat jij als introvert alles in je hebt om succesvol te worden!

Waarom de beste Girl Bosses introvert zijn

1. Ze kan actief luisteren

We weten dat extraverten het goed kunnen uitleggen en vaak denken we daarom dat ze ook succesvoller zullen zijn in het naar voren brengen van ideeën of in het werven van klanten. Maar introverten kunnen dan weer geweldig goed luisteren. En als je goed luistert, kun je heel goed inschatten wat iemand wil. Een potentiële klant wil bijvoorbeeld een oplossing voor zijn probleem, wanneer je luistert zoals een introvert dat doet, dan zal je écht luisteren zonder de klant te onderbreken en de klant gaat krijgen wat hij vroeg, en niet wat hem wordt ‘verkocht’.

 

2. Ze handelt doordacht

Dat je een introvert bent, wil niet per sé zeggen dat je niet impulsief kan kan zijn, want dat kan zeker wel. Maar een introverte Girl Boss gaat meestal doordachter te werk dan een extraverte. Ze plant dingen vaak meer op voorhand omdat ze niet graag voor verrassingen komt te staan. Introverten zijn goede researchers. Dit is zeer waardevol voor een bedrijf. Een introvert zal ook vaak op voorhand een gesprek ‘oefenen’, ze gaat bedenken wat ze wil zeggen en hoe ze het wil zeggen, om zo het best mogelijke resultaat te verkrijgen. Ze kiest haar woorden zorgvuldig. Je weet dan ook dat het de moeite waard is wanneer een introverte Girl Boss iets te vertellen heeft, het zal zelden small talk zijn. Daarom kunnen introverten ook geweldige sprekers zijn voor een publiek, de beste speeches worden door introverten geschreven!

 

3. Ze is een goede observator

Een introverte Girl Boss is zich heel erg bewust van haar omgeving. Ze gaat fouten opmerken en eruit leren, maar evengoed zal ze de successen van een ander goed observeren en de factoren eruit pikken die haar kunnen helpen om te groeien. Ze kan zich ook heel goed aanpassen aan haar gesprekspartner.

4. Ze is extreem zelf-bewust

De introverte Girl Boss zal zich altijd afvragen hoe anderen haar zien. De meesten vinden het erg belangrijk om serieus genomen te worden en daardoor zijn ze voorzichtig met hoe ze op anderen overkomen. Dit gaat vaak samen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor de introverte Girl Boss zichzelf of haar bedrijf niet makkelijk voor schut zal zetten, integendeel! Ze kent haar limieten ook zeer goed en zal hulp vragen wanneer ze zich op onbekend terrein begeeft.

5. Ze is gevoelig

Een extravert zal dit misschien niet als een voordeel beschouwen, maar dat is het zeker wel. De kracht van gevoelig zijn, is dat je anderen vaak beter aanvoelt en dat je je makkelijk aanpast aan de ‘mood’ van de ander.  Zo zal een Introverte Girl Boss diepgaande relaties opbouwen en neemt ze deze relaties ook erg serieus. Bovendien is dit een mooie eigenschap voor een leider, want ze zal de noden van haar medewerkers goed aanvoelen en hierop inspelen. Ook commercieel gezien is dit een voordeel, naar klanten toe.

6. Ze is creatief

Een introverte Girl Boss doet veel aan introspectie en kan uren nadenken over bepaalde onderwerpen of problemen. Ze is dus een echte ‘denker’, geen wonder dat ze met de meest creatieve oplossingen uit de hoek kan komen. Wat ik hier zelf in herken, is dat een introvert soms linken en associaties kan leggen die iemand anders niet ziet. Oftewel: ze denkt ‘Out of the Box’.

7. Ze is zelfstandig

Je kan een introvert gerust vragen een taak helemaal alleen af te werken, dit doet ze zelfs liever dan in een groep. Dit is een belangrijke eigenschap wanneer je als Girl Boss je eigen baas bent en je business helemaal alleen opstart.

 

8. Ze is betrouwbaar

Je geheim is veilig bij de introverte Girl Boss. Aangezien ze extreem zelfbewust is (punt 4) en niet zomaar met iedereen aan small talk doet, heeft ze minder de neiging om je geheim te delen. Bovendien neemt ze haar relatie met jou daarvoor te serieus.

9. Ze apprecieert je

De introverte Girl Boss heeft meestal moeten knokken om haar ware talent te kunnen tonen, daardoor heeft ze respect voor je, ook wanneer jij helemaal anders werkt dan zijzelf.

10. Ze geeft niet op

Opgeven staat niet in het woordenboek van de Introverte Girl Boss. Ze heeft te hard moeten werken om te komen waar ze is. Ze is het ook gewend om meer moeite te doen om gehoord te worden.

Verrassend onderzoek

Verrast dit jou? Toen ik research deed voor dit artikel vond ik zeer veel materiaal terug over de positieve correlatie tussen introversie en succes. Ik heb voor mezelf de proef op de som genomen en deed een kleine ‘poll’ op de Facebook groep ‘Ambitieuze meisjes’. Een groep die vol ondernemende dames zit en dus helemaal de groep waarover ik het heb. Op de vraag ‘Ben jij een Introvert of een Extravert? Of pas je meer onder het kopje ‘Ambivert’?’ bleek het volgende: Van de 263 dames die antwoordden op de poll, noemden er slechts 59 zichzelf extravert! De meesten (110) noemen zich Ambivert (deze term leg ik in een volgend artikel aan je uit, volg deze blog om op de hoogte te blijven!) en maar liefst 93 noemen zich Introvert.

En jij?

Hoe zou jij jezelf omschrijven? En ben je het eens met deze 10 positieve eigenschappen van Introverten? Laat het weten in een reactie! Ken je een introvert die twijfelt aan zichzelf? Deel dit artikel met haar via de deelknoppen onderaan.

Power to the Introverts!!!

X

Lazy Bird (the successful introvert)

Bron

BewarenBewaren[:]

31 gedachten over “10 Redenen waarom Introverten geweldige Girl Bosses zijn, en jij dus ook!

 1. Zelf zou ik op sommige punten wel een goede girl boss kunnen zijn, maar ik ben alleen introvert in onbekende situaties. Anders ben ik juist amikaal en vrij in de omgang. De lijn waarop de wisseling plaats vindt, is vrij dun. Gelukkig heb ik ook totaal geen ambitie om een girl boss te worden.

  Like

 2. Leuk voorbeeld met Meryl Streep! Ik heb veel bewondering voor die vrouw. Trouwens, die poll in de groep ‘ambitieuze meisjes’ heb ik zien passeren. 😀

  Like

   1. Niet echt, maar bepaalde eigenschappen kunnen op meerdere persoonlijkheden van toepassing zijn. Het is natuurlijk niet zwart-wit. 🙂

    Like

   2. Ja dat klopt wel, en we zitten allemaal ergens op een schaal ertussen he. Als je introversie als 1 neemt en extraversie als 10, dan zullen de meeste mensen wel 4,5 of 6 zijn.

    Like

 3. Ik herken mezelf hier wel in, maar ik wil wel een kanttekening plaatsen. Want volgens mij kun je pas de positieve kanten van het introversie benutten als je accepteert dat je zo bent en het niet als een tekortkoming ziet. Want het wordt vaak als negatief gepresenteerd om introvert te zijn, omdat je geen teamplayer zou zijn en geen mensen-mens. En dat je soms echt een barrière door moet voor jezelf die mogelijk nog dikker is voor een introvert om de kansen te krijgen die je als introvert met zulke positieve eigenschappen zo goed in zou kunnen vullen.

  Like

  1. Wat zeg je dat mooi… Ik vind introversie een hele mooie karaktertrek, maar extraversie is dat ook natuurlijk! Beide hebben ze hun voor- en nadelen, ik hoop met dit artikel de voordelen van introversie onder de aandacht te brengen… Dankjewel voor je reactie!

   Like

 4. Wat een leuke post. 😃
  Ik heb een tijd geleden toevallig een persoonlijkheidstest gedaan.
  Normaal gesproken zou ik, (en de mensen die mij kennen🤣) zeggen dat ik een extravert ben, maar ik scoorde op beiden even veel, de ambivert dus.
  Ik denk dat het aan mijn bui ligt, waar ik in pas.
  Maar ik vind dit mooie punten om over na te denken, (juist in het bedrijfsleven.) deze post kan wellicht een stimulans zijn voor introverten om zich juist niet te laten tegenhouden vanwege hun persoonlijkheid. 👌

  Like

 5. Wat een geweldig artikel! En het is net alsof ik over mijzelf lees. Inmiddels voel ik mij veel extraverter dan vroeger. Toen was ik dat totaal niet. Maar als ik alles zo lees klopt het helemaal. Erg fijn en bevestigend.

  Like

 6. Goed artikel! Ben het er helemaal mee eens. Ben zelf ook best wel introvert, wat het runnen van een eigen toko af en toe best lastig maakt, maar uiteindelijk ben ik gewoon een Momboss. 😊

  Like

 7. Leuk artikel. Ik herken mijzelf in beide kanten. Denk ook dat die mix voor mij zo goed werkt, zelfs nu ik nog niet een echte boss ben 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s