Hou jij van Gin&Tonic? Dan ben je misschien wel een Psychopaat

[:nl]

De Psychologen van de Universiteit van Innsbruck in Oostenrijk, denken dat wie van zwarte koffie, tonic en pure chocolade houdt meer kans heeft om tekenen te vertonen van – hou je vast – sadisme, narcisme en Machiavellisme.  Dat wil zeggen dat je meer kans hebt om genot te ervaren van de pijn van anderen, om een ijskoud hart te hebben, egoïstisch te zijn en gebrek aan empathie te hebben. Jeetje.

gin tonic

Experiment

De researchers voerden een experiment uit met 953 mensen in twee verschillenden studies. De mannen en vrouwen kregen een lijst te zien van etenswaren met zowel bittere, zure, zoete als zoute dingen erop.

Op een zes-punten schaal moesten ze de etenswaren punten geven, waarna ze een persoonlijkheidstest moesten invullen om te meten in hoeverre ze emotioneel stabiel waren of tekenen van Machiavellisme, agressie en een ‘neiging tot alledaags sadisme’ vertoonden. Daarvoor moesten ze een hoop vreemde vragen beantwoorden, zoals ‘Ik vind het leuk om mensen te kwellen’. Euhm?

heks

Resultaat

Hou je vast aan de takken van de bomen! Toen de researchers de twee metingen met elkaar vergeleken, bleek zowaar dat wie hield van de bittere drankjes en hapjes al die stoute dingen nogal leuk vindt… 50 Shades, anyone?

Of om het wat wetenschappelijker te zeggen:

“De resultaten van beide studies bevestigden de hypothese dat een voorkeur voor bitter positief geassocieerd wordt met boosaardige persoonlijkheidskenmerken, met als meest duidelijke relatie de neiging tot alledaags sadisme en psychopathie.”

Maar dat is nog niet alles! De researchers ontdekten ook dat mensen met een ‘aangename’ persoonlijkheid, die dus vriendelijk, behulpzaam en meevoelend zijn, een negatieve correlatie vertoonden met de bittere smaken. Ok, dat lijkt me vrij duidelijk, niet?

zoet

De reden?

De psychologen konden niet echt een reden geven voor dit resultaat, maar Dr. Christian Sagioglou, die het experiment uitvoerde, zei dat het eten en drinken van bittere dingen mogelijk vergeleken kan worden met ‘een ritje op de rollercoaster, waar mensen genieten van dingen die hen angst aanjagen’. Maar ik hou daar helemaal niet van!

Anyway, hou jij ook zo van die bittere smaak? Of ken je iemand die gek is op G&T? Deel dit artikel via de Social Media knoppen!

X Lazy Bird

Bronnen: Smaak Experiment en dit artikel.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren[:en]

De Psychologen van de Universiteit van Innsbruck in Oostenrijk, denken dat wie van zwarte koffie, tonic en pure chocolade houdt meer kans heeft om tekenen te vertonen van – hou je vast – sadisme, narcisme en Machiavellisme.  Dat wil zeggen dat je meer kans hebt om genot te ervaren van de pijn van anderen, om een ijskoud hart te hebben, egoïstisch te zijn en gebrek aan empathie te hebben. Jeetje.

gin tonic

Experiment

De researchers voerden een experiment uit met 953 mensen in twee verschillenden studies. De mannen en vrouwen kregen een lijst te zien van etenswaren met zowel bittere, zure, zoete als zoute dingen erop.

Op een zes-punten schaal moesten ze de etenswaren punten geven, waarna ze een persoonlijkheidstest moesten invullen om te meten in hoeverre ze emotioneel stabiel waren of tekenen van Machiavellisme, agressie en een ‘neiging tot alledaags sadisme’ vertoonden. Daarvoor moesten ze een hoop vreemde vragen beantwoorden, zoals ‘Ik vind het leuk om mensen te kwellen’. Euhm?

heks

Resultaat

Hou je vast aan de takken van de bomen! Toen de researchers de twee metingen met elkaar vergeleken, bleek zowaar dat wie hield van de bittere drankjes en hapjes al die stoute dingen nogal leuk vindt… 50 Shades, anyone?

Of om het wat wetenschappelijker te zeggen:

“De resultaten van beide studies bevestigden de hypothese dat een voorkeur voor bitter positief geassocieerd wordt met boosaardige persoonlijkheidskenmerken, met als meest duidelijke relatie de neiging tot alledaags sadisme en psychopathie.”

Maar dat is nog niet alles! De researchers ontdekten ook dat mensen met een ‘aangename’ persoonlijkheid, die dus vriendelijk, behulpzaam en meevoelend zijn, een negatieve correlatie vertoonden met de bittere smaken. Ok, dat lijkt me vrij duidelijk, niet?

zoet

De reden?

De psychologen konden niet echt een reden geven voor dit resultaat, maar Dr. Christian Sagioglou, die het experiment uitvoerde, zei dat het eten en drinken van bittere dingen mogelijk vergeleken kan worden met ‘een ritje op de rollercoaster, waar mensen genieten van dingen die hen angst aanjagen’. Maar ik hou daar helemaal niet van!

Anyway, hou jij ook zo van die bittere smaak? Of ken je iemand die gek is op G&T? Deel dit artikel via de Social Media knoppen!

X Lazy Bird

Bronnen: Smaak Experiment en dit artikel.[:]

14 gedachten over “Hou jij van Gin&Tonic? Dan ben je misschien wel een Psychopaat

  1. Ik ga liever voor de zoete drankjes. Wel gek dat wij zo beïnvloed kunnen worden. Ben benieuwd wat er uiteindelijk in het rapport staat.

    Like

  2. Ik drink heel graag Gin Tonic, maar ben enorm meegaand met de medemens. Ik kan wel genieten van een ander zijn stommiteiten (denk maar Temptation Island), maar aan de andere kant voel ik mijn hart ook breken wanneer iemand tegenslag krijg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s