Growing Pains

[:nl]Volwassen zijn, het is me wat! Ik las er een leuke blog over vanochtend en het viel me in dat ik altijd erg hard mijn best doe om volwassen te zijn, maar dat het soms gewoon niet lukt. Omdat ik met mijn hoofd ergens anders zit, of omdat ik een ramp ben in dingen goed plannen. En dat ik niemand anders de schuld kan geven van mijn flaters.

Zo was om te beginnen de shampoo op toen ik vanochtend ingezeept en al onder de douche stond. Normaal brul je dan even in het niets ‘De shampoo is oooooohooooooop!!!!!!’ en dan komt er wel iemand aangerend die een nieuwe bus aanreikt, maar niet als jij zelf normaal die rennende persoon bent. Geen shampoo dus, nee ook niet in de kast. Gewoon op, helemaal op. Het frustrerende is dat je dan niet kan beginnen foeteren op iemand anders, nee. Jij bent namelijk degene die de boodschappen doet. Een paar uur later herhaalde dit scenario zich, maar dan met brood. Ook op.

Je zou bijna denken dat ik zelden boodschappen doe, maar niets is minder waar. Gisteren (inderdaad, op zondag) ben ik nog naar de Delhaize gerend voor alles waarvan ik gisteren te weten was gekomen dat ik het niet in huis had. Dat van vandaag wist ik gisteren natuurlijk nog niet. Ik probéér echt wel hoor! Wekelijks maak ik op zondag een lijstje via Collect & Go en op maandag kan ik dan mijn boodschappen ophalen lekker makkelijk! Zie ook de blog die ik daarover schreef.

Alleen… Als je online je boodschappen ingeeft, moet je op het einde wel op het ‘Bevestigen’ knopje duwen… Ik stond dus voor niks aan het afhaalpunt en kon alsnog (zonder boodschappenlijstje!!) aan mijn boodschappen beginnen, the old school way. En weer kon ik de schuld op niemand anders steken 😦

Met mijn studie is het ook altijd zo. Ik studeer via Open Universiteit omdat je dan op je eigen tempo modules kan afwerken. Je kan dan zelf je studie plannen. Ja, daar heb je dat woord weer. Helaas heb ik op het moment dat ik zo’n module bestel vaak meer zin om te studeren dan wanneer ik de module ook effectief in huis heb. Bovendien ben ik helemaal niet gehaast ofzo, ik doe het gewoon voor de lol. Veel lol is er echter niet aan als je dan na maanden niets doen even gaat kijken tot wanneer je eigenlijk nog examen mag doen voor die module en blijkt dat je nog 2 weken hebt. Terwijl je net een nieuwe blog gestart bent. En een boek.

Jawel, zo slaagt iemand die niet hoeft te gaan werken erin om toch gestresseerd te zijn. Je moet het maar doen he 😉

Enfin, ik moet mijn volgens mijn cursus mijn prefrontale cortex dringend wat meer aandacht geven nu en sluit dus mijn laptop om mijn hippocampus vol te proppen met ‘Biologische grondslagen: Cognitie’!

Poeh…

X Lazy Bird

BewarenBewaren[:en]Being an adult, now that’s something else! I read a nice blog about it this morning and it occurred to me that I always try very hard to be an adult, but sometimes I just do not succeed. Because my mind is wandering to some other place, or because I’m a disaster in planning things well. And that I can not blame anyone else for my slips than myself.

To start with, I had run out of shampoo when I was already in the shower. Normally you just yell at no one in particular ‘Shampoo is goooooohoooooone !!!!!!’ and then someone will come running to deliver a new bottle, but not if you are that running person yourself. There was no shampoo to be found, not in the closet, not anywhere. Gone. The frustrating part is that you can’t blame it on someone else, no. You are the one who does the shopping. A few hours later this scenario repeated itself, but then with bread. Also gone.

Maybe you think that I rarely shop for groceries, but now you have wandered very far from the truth. Yesterday (indeed, on Sunday) I went to the store for everything that I found out yesterday that I did not have. Of course, I didn’t know yesterday what I would have forgotten today! I do try you know. Every week I make a list on Sunday and order my groceries online so I can pick up them up on Monday. Easy!

Only … If you do your shopping online, you must push the ‘Confirm’ button at the end  … So there I was today, waiting at the pick-up point for totally nothing, only to start my shopping the old fashioned way (without shopping list !!) with a shopping cart and a waiting line. And again I could not put the blame on anyone else 😦

With my studies it is completely the same. I study through Open University because you can then complete modules at your own pace. You can plan your study yourself. Yes, there you have that word again. Unfortunately, at the time that I order such a module, I often feel more inclined to study than when I actually have the module. Besides, I’m not rushed or anything, I just do it for fun. However, it is not fun if, after months of not even taking a look at the module, you check to see until what date you can take an exam for that module and it turns out that you only have 2 weeks left. After that, it expires. While you have just started a new blog. And a book.

Yes, my friends, this is how someone who does not have to go to work for a living can still succeed in being stressed out completely. No problem for me!

Anyway, according to my course, I urgently need to give my prefrontal cortex more attention and therefore I will close my laptop now to fill my Hippocampus with ‘Organic foundations: Cognition’!

Pooh …

X Lazy Bird

BewarenBewaren[:]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s