Netflix tip: La Casa de Papel

[:nl]De àllerbeste series zijn voor mij diegenen waarin ik van in het begin ‘YES’ zeg. Dat was met Breaking Bad bijvoorbeeld het geval, die scene waarin die camper door de woestijn zwalpt en het ene na het andere kledingstuk eruit gezwierd wordt: fanTAStisch! Of bij Peaky Blinders, hoe Thomas Shelby op zijn paard langzaam door de straten van Birmingham paradeert op de muziek van Nick Cave. Het is erop of eronder bij mij, en bij La Casa de Papel was het er boenk op.

Edit op 27/04/2020: Mijn enthousiasme over deze serie strekt tot seizoen 2, helaas vond ik 3 en 4 een stuk minder. Maar laat dat de pret niet bederven!

Spaans

Zoals de titel al doet vermoeden is dit een Spaanse serie. Nu spreek ik een mondje Spaans maar ik kan me voorstellen dat je liever de ondertiteling opzet, heb ik ook gedaan. Wat je zeker niet moet doen is de gedubde versie opzetten, da’s echt fake. Het went echt wel snel om naar een vreemde taal te luisteren, uiteindelijk deed je dat met ‘Bron’ (The Bridge) ook, tenzij je Zweeds praat.

Het verhaal

We maken kennis met Tokio, een voortvluchtige jonge vrouw. Bij hun laatste bankoverval verloor ze haar vriend die werd neergeschoten. Vlak voor ze opgepakt kan worden wordt ze benaderd door de ‘Professor’, een stille verlegen man die een geniaal plan heeft: een bankoverval plegen waarbij niemand slachtoffer wordt en niemand geld verliest… Wow! Kan dat wel?

Ja, dat kan. Hoe? Daarvoor zal je moeten kijken. Om het plan te doen slagen verzamelt de Professor een aantal mensen rond zich, waaronder Tokio, die hij op een paar maanden tijd voorbereidt op de grote overval.

la-casa-de-papel1

De titel vertaal je als: ‘Het papieren huis’ en slaat op de papieren maquette van de bank die ze gaan overvallen. Of het ook lukt, dat is een ander verhaal.

De serie is super spannend, elke aflevering zet je op het puntje van je stoel. Als je houdt van films zoals Ocean’s Eleven en Reservoir Dogs, dan is dit je ding.

De maskers met de beeltenis van Salvador Dali die de overvallers dragen zijn absoluut geniaal. Ze lopen continu met een griezelige blik van totale verwondering rond.

161c6162537442c844620a8c1c888ecd20cc625d

Seizoen 2

Wegens het gigantische spoiler gevaar ga ik niet meer vertellen over het verhaal.

Momenteel staat seizoen 1 volledig op Netflix en gisteren las ik dat seizoen 2 sneller dan verwacht zal verschijnen, namelijk al op 6 april. Als je nu dus begint te kijken, sluit je mooi aan!

Nieuwsgierig? Check de Netflix Trailer

Kijk jij soms naar niet-Engelstalige series?

X Lazy Bird

Photo’s & Trailer: Netflix[:en]For me, the best-of-class series are those in which I say ‘YES’ from the beginning. That was the case with Breaking Bad, for example, the scene in which the camper slaloms through the desert and one after the other garment is swept out: fanTAStic! Or in Peaky Blinders, how Thomas Shelby on his horse slowly marches through the streets of Birmingham to the music of Nick Cave. For me, I like it or I don’t and La Casa de Papel was an instant Like.

Spanish

As the title suggests, this is a Spanish series. Now I speak a mouthful of Spanish, but I can imagine that you’d rather set up the subtitles, I did. What you definitely should not do is set up the dubbed version, that’s really fake. You get used to listening to a foreign language, in the end you did the same with ‘Bron’ (The Bridge), unless you speak Swedish.

The Story

We meet Tokio, a fugitive young woman. In their last bank robbery, she lost her boyfriend who was shot. Just before she can be arrested, she is approached by the ‘Professor’, a silent shy man who has a genius plan: a bank robbery without victims and nobody loses money … Wow! Is that even possible?

Yes, that’s possible. How? You will have to watch to find out. In order for the plan to succeed, the Professor collects a number of people around him, including Tokyo, who he prepares in a few months for the great robbery.

la-casa-de-papel1

The title is translated as: ‘The paper house’ and refers to the paper model of the bank they are going to rob. Whether they’ll succeed, that’s another story. One that will be answered in season 2.

The series is super exciting, every episode puts you on the edge of your seat. If you like movies like Ocean’s Eleven and Reservoir Dogs, this is your thing.

The masks the robbers are wearing with the effigy of Salvador Dali are absolutely brilliant. They are constantly walking around with a creepy look of total wonder.

161c6162537442c844620a8c1c888ecd20cc625d

Season 2

Because of the gigantic spoiler danger, this is as much as I’ll tell you about the story.

At the moment season 1 is available in total on Netflix and yesterday I read that season 2 will appear faster than expected, namely already on April 6th. So if you start to watch it now, you will fit in nicely!

Curious? Check the Netflix Trailer

Do you sometimes watch series in another language?

X Lazy Bird

Photo’s & Trailer: Netflix

BewarenBewaren[:]

10 gedachten over “Netflix tip: La Casa de Papel

 1. Leuk! Vroeg me al af of dit iets was. Mijn vriend is Spaans en vind het dus superfijn dat er een aantal Spaanse series op Netflix staan. Narcos en El Chapo hebben we nu uitgekeken, dus misschien is dit wel iets voor hem (en voor mij om Spaans te leren..)!

  Like

   1. Nee, echt?? Daar ben ik in oktober mijn hart verloren, aan de kust van Galicie: zo mooi!! We zijn er op onze camper trip langs gereden toen en heb een van de mooiste momenten meegemaakt daar toen we plots dolfijnen zagen springen. Gewéldig.

    Like

   2. Wel, wij zijn met een camper de volledige westkust afgereisd, van bij ons in België tot in het zuiden van Portugal. Ik weet niet meer exact op welk plekje het was, maar het was een heel bijzonder moment! Ik heb over onze trip een blog geschreven trouwens.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s