Netflix kijken op het Vliegtuig

[:nl]Ik neem wel eens een vliegtuig om van A naar B te geraken, Vroeger vond ik vliegen kei leuk, maar nu niet meer. Nu wil ik gewoon zo snel mogelijk op mijn bestemming zijn. Maar ja, soms is er niet echt een andere optie, zoals toen ik onlangs naar LA ging. Dat is meteen een joekel van een vlucht, maar liefst 11u lang hing ik hoog boven de wolken. 

Tahiti

Maar ook dat is relatief, want twee jaar geleden vloog ik naar Tahiti, goed voor 22u vliegplezier! Gelukkig kon ik die wel in Business Class doorstaan, dat is toch heel wat anders. Maar goed, daarover wou ik het niet hebben. laat me je een paar tips geven om jouw komende vlucht te ‘veraangenamen’.

Eten

Heb je een lange afstandsvlucht? Dan ben je aangewezen op de maaltijden aan boord. Om te vermijden dat je moet kiezen tussen spaghetti met gehaktballen en risotto en je eigenlijk de spaghetti wou maar die er niet meer is wanneer jij je keuze mag doorgeven, kan je bij de meeste maatschappijen op voorhand kosteloos een voorkeur doorgeven. Ik ben zelf zoals je weet een Lazy Vegan, dus ik vraag steevast een vegan maaltijd aan. Het voordeel hiervan is dat je

  • A) als eerste geserveerd wordt, joepie!
  • B) zeker weet dat je krijgt wat je wil (bij KLM en Air France is er echt veel keuze!)

Drinken

Koop altijd, altijd een flesje water voor je aan boord gaat (of vul het aan de toiletten voor je vertrekt). Je krijgt op het vliegtuig wel wat te drinken, maar dit is niet altijd genoeg en je droogt ontzettend uit op zo’n vlucht. Trouwens, als je gevoelige luchtwegen hebt, neem dan op een lange vlucht ook een neus spray mee!

Film

Op een lange afstandsvlucht heb je normaal een ruim aanbod aan films, momenteel spelen ze bij KLM/Air France o.a. 3 Billboards outside Ebbing, Missouri (een must-watch). Die had ik zelf al gezien, dus keek ik naar Atomic Blonde met Charlize Theron, wat niet zo mijn ding was, en naar Collateral Beauty met Will Smith, Kate Winslet, Helen Mirren en Edwart Norton. Hélemaal wél mijn ding, maar helaas eentje waarvan je begint te snotteren en dat is ook weer niet handig in een vliegtuig, dehydratie enzo.

Netflix

Een super oplossing vind ik zelf om gewoon een aantal episodes van een serie die ik volg op Netflix te bekijken tijdens mijn vlucht. Maar hoe doe je dat, zonder Wifi?

Ik leg het je uit.

Je kunt bepaalde series en films in de Netflix-app downloaden en later offline kijken. Dat wil zeggen dat je ze dus thuis (wanneer je Wifi hebt) downloadt en later afspeelt. Deze functie is beschikbaar in de Netflix-app voor mobiele Apple iOS- of Android-apparaten en voor computers en tablets met Windows 10. Je moet er enkel voor zorgen dat je voldoende geheugen ruimte op je iPad of tablet hebt.

Proberen? Ga naar de Netflix App op je iPad of tablet.

fullsizeoutput_9b5f

Als je dit scherm krijgt, kan je gewoon klikken op ‘zoek een downloadbare titel’, zoniet ga je naar het menu en selecteer je het daar.

fullsizeoutput_9b60

Nu krijg je een overzicht van alle titels die beschikbaar zijn, zoals hieronder.

fullsizeoutput_9b62

Scroll er even door en selecteer welke je wil zien, bvb Designated Survivor (geen aanrader vind ik, maar bon).

fullsizeoutput_9b61

Kies welke afleveringen je wil downloaden en klik op het download symbooltje ↓ om de download te starten. Even wachten en klaar!!

Van zodra je geïnstalleerd zit in het vliegtuig, zet je je koptelefoon op en ga je onderaan je scherm naar Downloads, daar zal je alles terugvinden.

Enjoy your flight!

Wat doe jij om een vlucht aangenamer te maken?

X Barbara

 

 

[:en]Sorry no English version!

 

Ik neem wel eens een vliegtuig om van A naar B te geraken, Vroeger vond ik vliegen kei leuk, maar nu niet meer. Nu wil ik gewoon zo snel mogelijk op mijn bestemming zijn. Maar ja, soms is er niet echt een andere optie, zoals toen ik onlangs naar LA ging. Dat is meteen een joekel van een vlucht, maar liefst 11u lang hing ik hoog boven de wolken. 

Tahiti

Maar ook dat is relatief, want twee jaar geleden vloog ik naar Tahiti, goed voor 22u vliegplezier! Gelukkig kon ik die wel in Business Class doorstaan, dat is toch heel wat anders. Maar goed, daarover wou ik het niet hebben. laat me je een paar tips geven om jouw komende vlucht te ‘veraangenamen’.

Eten

Heb je een lange afstandsvlucht? Dan ben je aangewezen op de maaltijden aan boord. Om te vermijden dat je moet kiezen tussen spaghetti met gehaktballen en risotto en je eigenlijk de spaghetti wou maar die er niet meer is wanneer jij je keuze mag doorgeven, kan je bij de meeste maatschappijen op voorhand kosteloos een voorkeur doorgeven. Ik ben zelf zoals je weet een Lazy Vegan, dus ik vraag steevast een vegan maaltijd aan. Het voordeel hiervan is dat je

  • A) als eerste geserveerd wordt, joepie!
  • B) zeker weet dat je krijgt wat je wil (bij KLM en Air France is er echt veel keuze!)

 

Drinken

Koop altijd, altijd een flesje water voor je aan boord gaat (of vul het aan de toiletten voor je vertrekt). Je krijgt op het vliegtuig wel wat te drinken, maar dit is niet altijd genoeg en je droogt ontzettend uit op zo’n vlucht. Trouwens, als je gevoelige luchtwegen hebt, neem dan op een lange vlucht ook een neus spray mee!

Film

Op een lange afstandsvlucht heb je normaal een ruim aanbod aan films, momenteel spelen ze bij KLM/Air France o.a. 3 Billboards outside Ebbing, Missouri (een must-watch). Die had ik zelf al gezien, dus keek ik naar Atomic Blonde met Charlize Theron, wat niet zo mijn ding was, en naar Collateral Beauty met Will Smith, Kate Winslet, Helen Mirren en Edwart Norton. Hélemaal wél mijn ding, maar helaas eentje waarvan je begint te snotteren en dat is ook weer niet handig in een vliegtuig, dehydratie enzo.

 

Netflix

Een super oplossing vind ik zelf om gewoon een aantal episodes van een serie die ik volg op Netflix te bekijken tijdens mijn vlucht. Maar hoe doe je dat, zonder Wifi?

Ik leg het je uit.

Je kunt bepaalde series en films in de Netflix-app downloaden en later offline kijken. Dat wil zeggen dat je ze dus thuis (wanneer je Wifi hebt) downloadt en later afspeelt. Deze functie is beschikbaar in de Netflix-app voor mobiele Apple iOS- of Android-apparaten en voor computers en tablets met Windows 10. Je moet er enkel voor zorgen dat je voldoende geheugen ruimte op je iPad of tablet hebt.

Proberen? Ga naar de Netflix App op je iPad of tablet.

fullsizeoutput_9b5f

Als je dit scherm krijgt, kan je gewoon klikken op ‘zoek een downloadbare titel’, zoniet ga je naar het menu en selecteer je het daar.

fullsizeoutput_9b60

Nu krijg je een overzicht van alle titels die beschikbaar zijn, zoals hieronder.

fullsizeoutput_9b62

Scroll er even door en selecteer welke je wil zien, bvb Designated Survivor (geen aanrader vind ik, maar bon).

fullsizeoutput_9b61

Kies welke afleveringen je wil downloaden en klik op het download symbooltje ↓ om de download te starten. Even wachten en klaar!!

Van zodra je geïnstalleerd zit in het vliegtuig, zet je je koptelefoon op en ga je onderaan je scherm naar Downloads, daar zal je alles terugvinden.

Enjoy your flight!

Wat doe jij om een vlucht aangenamer te maken?

X Barbara

 

 

[:]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s