Roadtrip: first night

[:nl]Hier zit ik dan, bij het geluid van de krekels en met een kopje Yogi thee naast me. De zon is net onder gegaan hier in Nazaré en we staan met onze camper op de eerste rij met zicht op de oceaan.Gisteren werden we door onze vriend Rogério van de luchthaven gehaald en bewonderden we zijn nieuwe Wellness Club in Lissabon. Daarna gingen we onze camper ophalen, die stond daar nog exact zoals we hem een paar weken geleden achterlieten.

Michael brak en passant de kraan af van de waterbevoorrading aldaar en veroorzaakte even een waterval, maar dat was snel opgelost. De natte broek nam hij er bij.

We besloten om toch eerst even naar ons geliefde Peniche te rijden, bekend terrein weet je wel, daar waren de surfers weer talrijk aanwezig. Vandaag startte de dag grijs, dus gingen we op uitstap naar Nazaré, bekend van de gigantische golven.

Hier zie je hoe we bijna verzwolgen werden.

Nadien doken we het mooie stadje in en gingen we een hapje eten met zicht op zee. Onderweg kwamen we een Belg tegen die een schattig wafelkraampje uitbaat, dus na het eten gingen we daar een dessertje nuttigen. Moest je ooit in de buurt zijn: wafflecrepesbelgium is the place to be!

En nu is mijn theetje bijna op en Amélie is alvast aan haar wiskunde werk van morgen begonnen. Ik kruip onder de wol, want morgen wordt het hier weer mooi weer en daar gaan we van genieten.

X Barbara[:en]Here I am, with the sound of the crickets and with a cup of Yogi tea next to me. The sun has just gone down here in Nazaré and we are in the front row with our camper overlooking the ocean.
Yesterday we were taken from the airport by our friend Rogério and we admired his new Wellness Club in Lisbon.Then we went to pick up our camper, it was still there exactly as we left it a few weeks ago.

Michael broke off the tap of the water supply and caused a waterfall, but that was quickly solved. He took the wet trousers as a souvenir.

We decided to drive to our beloved Peniche first, it’s known terrain you know, the surfers were there again, lots of them.

Today the day started gray, so we went on a trip to Nazaré, known for its gigantic waves.

Here you see how we were almost engulfed.

Afterwards we went into the beautiful town and went for a bite to eat with a view of the sea.On the way we met a Belgian who runs a cute waffle stand, so after dinner we went for a dessert there. If you’re ever around: wafflescrepesbelgium is the place to be!

And now my tea is almost finished and Amélie has already started her mathematics schoolwork of tomorrow. I go to bed now, because tomorrow the weather will be nice here and we will go out and enjoy it.

X Barbara[:]

6 thoughts on “Roadtrip: first night

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s