De epische zoektocht naar vloeistof voor het chemisch toilet

[:nl]Eén van de lollige dingen aan een camper is dat er een chemisch toilet in zit. Praise the Lord! Nu hoor je aan het woord ‘chemisch’ dat er dus een substantie aan te pas komt om dit toilet goed te doen functioneren, een chemische vloeistof meer bepaald. Toen we onze trip startten in september hadden we natuurlijk een voorraadje mee, geen probleem. Maar wat doe je als dat spul op geraakt? Waar koop je dat??

chemisch toilet

De zoektocht

Wel, in Bilbao hebben we nog een voorraadje kunnen inslaan op de camper parking aldaar maar dat raakte nu ook stilaan op. Aangezien het gisteren toch regende, besloten we er onze missie van de dag van te maken en gingen we op zoek. Tot onze grote verbazing bleek er in heel Peniche (dat vergeven is van de campers) geen énkele winkel te zijn die die chemische vloeistof verkoopt. Uiteraard zijn we ook de campingwinkels binnen gesprongen: niet te vinden. Een vriendelijke mevrouw bevestigde dit bovendien, de dichtstbijzijnde winkel die dat verkoopt is de Aki, 30km verderop…

Hoe doen anderen dat?

Nu, voor ons geen probleem. Zoals gezegd was het niet zo’n geweldig weer gisteren en we hadden al getankt, onze watertank gevuld en de banden opgepompt dus zo’n praktisch ritje kon er nog wel bij. Maar onderweg begonnen we ons toch de vraag te stellen: wat doen al die andere camperaars dan in godsnaam met hun toilet?? Dat moet toch vreselijk stinken?! Het begon ons nu ook te dagen dat we inderdaad niemand ooit met zo’n bus chemisch spul in de weer zien, alleen wij doen dat blijkbaar. Wij zijn met z’n drietjes en ik kan je verzekeren, wanneer Mr Lazy Bird om de twee dagen het toilet gaat leegmaken, dan komt daar ook een onprettig geurtje vanaf. Laat staan als je het ‘au naturel’ houdt. En ik hoop dat niet iedereen zijn gevoeg in de natuur doet hier want dan kan je de duinen niet meer zonder gevaar in wandelen.

chemisch toilet

Kan het zonder?

Maar nu zit ik dus echt met een vraag: zijn wij nu stom bezig? Ik bedoel, gezond kan dat spul niet zijn voor het milieu… Daarom zijn er ook speciale plekken waar je het moet lozen, je mag dat niet zomaar in het riool kieperen uiteraard. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Wij hebben nu wel terug twee bussen ingeslagen, dus in principe komen we toe tot het einde van onze trip, maar ik sta open voor suggesties.

X Barbara[:en]One of the awesome things about a camper is that there is a chemical toilet in it. Praise the Lord! By the word ‘chemical’ you might have deducted that there is a chemical substance involved to function properly, a chemical fluid to be more specific. When we started our trip in September we had a supply with us, no problem. But what do you do when you run out of that stuff? Where do you buy that??

chemisch toilet

The search for chemical fluid

Well, in Bilbao we have been able to stock up on the motorhome parking there, but that also got started now. Since it rained yesterday, we decided to make it our mission of the day and we went looking. To our great surprise, it turned out that there was no single store in Peniche (which is forgiven from the campers) that sells that chemical fluid. Of course we also jumped into the camping shops: not to be found. A friendly lady also confirmed this, the nearest store that sells it is the Aki, 30km away …

How do the others do it?

No problem for us. As said, the weather wasn’t great yesterday and we had already refueled, filled our water tank and inflated the tires so a practical ride was well within our possibilities. But on the way there we started to ask ourselves: what do all those other motorhomes do with their toilet? It must stink terribly without the chemicals?! It also began to dawn on us that we do not actually see anyone using a bottle with chemical stuff, it’s only us that do that apparently. There are three of us and I can assure you, when Mr. Lazy Bird empties the toilet every two days, it smells unpleasantly. Let alone if you keep it ‘au naturel’. I sure hope that the other folks don’t relieve themselves in nature here because then you can no longer walk into the dunes without danger.

chemisch toilet

Can you do without?

But now I really have a question for you: are we being stupid? I mean, the stuff can not be healthy for the environment … That’s why there are special places where you have to discharge it, you can not just throw it into the sewer, of course. Does anyone of you have experience with this?

We now have two bottles, so we’re good until the end of our trip, but I am open to suggestions.

X Barbara[:]

4 gedachten over “De epische zoektocht naar vloeistof voor het chemisch toilet

  1. Vraag het gewoon. Ik heb ook zo een chemisch toilet gehad voor de verbouwing van de badkamer en ik moest die ook alle 2 dagen legen. Beikes. Misschienb azijn? Ik ben wel nieuwsgierig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s