Onze Roadtrip is voorbij! De highlights.

[:nl]Op een regenachtige avond in september vertrokken we met een camper vanuit ons huis in België op roadtrip. Mr Lazy Bird, Little Miss Lazy Bird en ikzelf. Het was die dag mijn verjaardag, dus dat vond ik wel een mooi moment. Het plan was om door Zuid-Europa te trekken met ons mobiele huis en voor een jaar aan huisonderwijs te doen. Het schooljaar was net begonnen en we waren thuis al gestart met les geven. Dat ging redelijk goed, maar ik vond het ongelofelijk spannend om écht te vertrekken en ons huis met daarin de grote zoon en de kat achter te laten. Dat was dus 8 maanden geleden. Sinds zaterdag zijn we weer thuis (!) en ik heb na wat gepeins een overzicht gemaakt van de momenten die deze roadtrip voor mij onvergetelijk maakten. Voor de volledigheid heb ik ook de mindere momentjes erbij gezet, want perfectie bestaat uiteraard niet.

Onze Roadtrip

We deden hem in twee keer, eerst van België naar het zuidwesten van Portugal.

img-7378_orig.jpg

Dan trokken we verder van Lissabon naar huis, maar dan langs de andere kant. De Middellandse kust dus.

36039200_10214844059229019_8059496166619873280_n

De hoogtepunten (chronologisch)

Het privé tropisch zwembad

img_5607

Op de derde dag van onze reis kwamen we terecht op een quasi verlaten camping in Le Crotoy. Daar hadden we het subtropisch zwembad helemaal voor onszelf. Ik heb dan ook een heleboel foto’s die niet voor publicatie vatbaar zijn, het was plezant…

De eerste keer in het ‘wild’ kamperen

IMG_5679

Ja ja dat is wat hoor, de eerste keer! Zo spannend! Ik gebruikte de App ‘Park4Night’ om leuke plekjes te vinden waar we naast de oceaan konden slapen. De eerste twee weken sliepen we amper, opgeschrikt door elk geluidje dat we hoorden, haha! Zie ook hier.

Skinny dipping

img_5951

Voor mij persoonlijk een toppertje. Het moment waarop ik poedelnaakt de Atlantische Oceaan in rende, luid ‘woohoow’ roepend. Zalig! Nee, daar zijn geen foto’s van. Sorry.

Boefje

Aaaaaaah Boefje! Hem kwamen we tegen toen we ergens in Frankrijk stopten om een luchtje te scheppen. Hij danste meteen rond onze benen en het heeft veel wilskracht gekost om hem niet mee te nemen. En tranen.

5b415f8f-6c75-453d-a93a-2890be3919c2

Kijk, hij ging zelfs OP mijn schoenen zitten…

Guggenheim Bilbao

img_6198

Top museum! En OMG, wat was mijn haar nog kort toen!

Zonder tanden

IMG_6284

Little Miss Lazy Bird verloor op onze trip in totaal maar liefst drie (3!) tanden. Eentje was echt heel grappig, lees het hier.

Dolfijnen

We zaten op dit bankje in een dorpje in Galicië naar de prachtige zonsondergang te kijken, toen we plots dolfijnen zagen springen. Geen foto kunnen maken helaas, maar wel onvergetelijk. Het hele verhaal lees je hier.

Pasteis de Belém smullen

IMG_6657

Mr Lazy Bird was een weekje naar België en we hebben het gemis goed opgevangen door Lissabon te verkennen… en van de beroemde pasteis te smullen natuurlijk.

Surf’s Up!

Heel het surf verhaal was een hoogtepunt. Het begon in Peniche (Portugal), waar we toevallig op de World Cup surfen terecht kwamen.

IMG_6843

Tot dan toe hadden mijn twee schatten enkel met een body board de golven bedwongen. Na het zien van de surfers hadden ze het virus te pakken. De rest is geschiedenis.

IMG_0062

We werden helemaal verliefd op Peniche en Baleal en al snel kochten we voor Little Miss een surfplank. Voor Mr Lazy Bird vonden we niet meteen de juiste plank, maar ook hij vond er uiteindelijk een.

Naar de strandkapper

Ergens in de Algarve leerden we Alex en Anastasia kennen dankzij de tekst ‘Pro Haircut Free Price’ op hun camper. We lieten het ons geen twee keer zeggen 🙂

Bordeira

Had ik al gezegd dat de Algarve ons hart gestolen heeft? Haha 🙂 Mannekes toch, buitenaards mooi is Bordeira. Met duinen zover je kan kijken, het lijkt wel een andere planeet…

De supergolf van Nazaré

Tja, dit filmpje moet je gewoon zelf zien…

 

Het verstopte strand

Onze laatste stop in Portugal was onverwacht leuk, met een treintje dat ons naar een verborgen strand bracht. Hier lees je er meer over.

IMG_0392

Flamenco in Sevilla

Bij dit Flamenco optreden werden we alledrie heel stil. De emotie die eraf spatte was echt heel mooi.

Het Alhambra

IMG_0707

Ik wou hier al zo lang naartoe! Een prachtige plek, heel erg de moeite maar je bereid je best goed voor. Ik schreef er een uitgebreid artikel over.

Speelvriendjes

IMG_0809

Het is niet altijd makkelijk om als kleine meid van 10 alleen maar je ouders als gezelschap te hebben. We waren dan ook erg dankbaar toen we een Vlaams gezin ontmoetten dat ook reisde en hun kinderen huisonderwijs gaf. Zo konden ze samen spelen én leren.

Cabo de Gata Natuurpark

Een wondermooie plek. Voor mij zijn de hoogtepunten vooral dit soort plekjes, waar je je verbonden voelt met de natuur en dan vooral met de zee.

Valencia

We hebben veel steden gezien, maar voor mij was Valencia de leukste. Lees er alles over in deze blog.

IMG_0965

 

De dieptepunten

Ik zou willen zeggen dat die er niet waren, maar dat is natuurlijk niet zo. We maakten heel wat dingen mee die achteraf grappig waren, zoals de twee keer dat we met de politie in aanraking kwamen. Hier en hier. Of die keer dat we zo bang waren dat we weg vluchtten van onze camperplaats. Ook zijn we meer dan eens verkeerd gereden, waardoor we soms door heeeeel smalle straatjes moesten…

Maar de échte dieptepunten waren er maar vier, dus dat valt mee 🙂

Naar het ziekenhuis

IMG_5893

We waren 10 dagen onderweg en in La Rochelle mislukte de handstand van Little Miss Lazy Bird. Gevolg: op zoek naar een radioloog die kon bevestigen of het al dan niet een breuk was. Gelukkig was het dat niet. Het volledige verhaal staat hier.

Brand

img-6562_orig.jpg

(deze foto heb ik niet zelf gemaakt!)

We waren nog maar net in Portugal, toen we al met een rotvaart van Porto all the way naar Lissabon zijn gereden vanwege de bosbranden die dag. Heel eng. Lees het hier.

Zieke zoon

87aab5fa-7c89-4402-a25e-749f34f3a66f

Oh jee, toen was het even paniek. De zoon belde ons op, hij voelde zich vreselijk slecht. Hij was al een paar dagen thuis gebleven van zijn werk, maar nu ging het nog slechter met hem. Tijd om de cavalerie op te trommelen dus. Mijn broer had maar één woord nodig om alles te laten vallen en hem te gaan ‘redden’. Op naar het ziekenhuis. Daar bleef hij uiteindelijk twee nachten om te herstellen van wat een hardnekkige bacteriële infectie op zijn darmen bleek te zijn. Niet leuk als je ver weg bent en niets kan doen. Wel fijn om te beseffen dat je op je familie kan rekenen als er zoiets gebeurt.

Wespen

IMG_1433

Tja, op onze op één na laatste dag in Empuriabrava ben ik dus recht een wespennest in gewandeld. Ik was nog nooit eerder gestoken en was even in paniek, omdat ik voor zowat alles allergisch ben. Ik ging ervan uit dat wespen ook tot het rijtje behoorden, maar gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Nu, meer dan 10 dagen later, jeuken ze nog steeds.

Weer thuis

En nu zijn we weer thuis… Wanneer ik er zo op terug kijk, bladerend door alle foto’s, zijn het vooral simpele momenten die me bij blijven. Samen naar de zonsondergang kijken, samen de eerste koele ochtendlucht opsnuiven, samen de camper klaarmaken om naar de volgende etappe te vertrekken, samen met de voetjes in het zand… op onze flip flops.

c9383c2d-3918-4450-814b-f65cc3c05f22

Onze reis zit erop en zoals gepland zullen we ‘ons Gladys’ binnenkort te koop zetten. Ze heeft ons fantastisch gediend, ons mobiele huisje. Ze liet het geen enkele keer afweten, beklom de steilste hellingen met ons en wurmde zich door de smalste straatjes terwijl ze vrolijk ‘Aloha’ zei tegen iedereen. Maar binnen enkele weken nemen we afscheid van haar. Is het stom als ik zeg dat ik daar nu al tranen van in mijn ogen krijg?

We gaan haar missen… maar ze zal waarschijnlijk gauw weer opnieuw op avontuur trekken.

Wie weet wel met jou 😉

Zou jij het aandurven, zo’n trip?

X Lazy Bird

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren[:en]On a rainy evening in September we left with a camper from our house in Belgium. Mr. Lazy Bird, Little Miss Lazy Bird and myself. It was my birthday that day, so I thought that was a great moment. The plan was to travel through Southern Europe with our camper and to do home schooling for a year. The school year had just started and we had already started teaching at home. That went pretty well, but I found it incredibly exciting to really leave and leave our house with our son and the cat behind. That was 8 months ago. Since Saturday we are home again (!) and after some thinking I made an overview of the moments that made this trip unforgettable for me. For the sake of completeness I also added the lesser moments, because of course perfection is not of this world.

Our Roadtrip

We did it in two trips, first from Belgium to the southwest of Portugal.

img-7378_orig.jpg

Then we moved further from Lisbon to Belgium again, but then on the other side. The Mediterranean coast.

36039200_10214844059229019_8059496166619873280_n

The Highlights

The private tropical pool

img_5607

On the third day of our trip we ended up at a quasi-deserted campsite in Le Crotoy. There we had the subtropical swimming pool all to ourselves. I have a lot of pictures that are not available for publication, it was fun …

The first time camping ‘into the wild’

IMG_5679

Yes, yes, that is something, the first time! So exciting! I used the App ‘Park4Night’ to find nice places where we could sleep next to the ocean. The first two weeks we hardly slept, startled by every sound we heard, haha! See also here.

Skinny dipping

img_5951

For me personally a top memory. The moment I ran straight into the Atlantic Ocean, screaming ‘woohoow’ from the top of my lungs. Yes! No, there are no pictures of that. Sorry.

Rascal

Aaaaaaah Rascal! We met him when we stopped somewhere in France to catch some fresh air. He immediately danced around our legs and it took a lot of strong will to not take him with us. And tears too.

5b415f8f-6c75-453d-a93a-2890be3919c2

Look, he even sat ON my shoes …

Guggenheim Bilbao

img_6198

Top museum! And OMG, my hair was still so short then!

No teeth

IMG_6284

Little Miss Lazy Bird lost a total of no less than three (3!) teeth on our trip. One was really funny, read it here.

Dolphins

We sat on this bench in a village in Galicia to watch the beautiful sunset when we suddenly saw dolphins jumping. I didn’t make a picture, unfortunately, but it was unforgettable. You can read the whole story here.

Pasteis de Belém

IMG_6657

Mr. Lazy Bird spent a week in Belgium and we have taken care of the loss by exploring Lisbon … and of course by feasting on the famous pasteis.

Surf’s Up!

The whole surf story was a highlight. It started in Peniche (Portugal), where we happened to attend the Surf World Cup.

IMG_6843

Until then, my two loved ones had only tamed the waves with a body board. After seeing the surfers they caught the virus. The rest is history.

IMG_0062

We fell in love with Peniche and Baleal and soon we bought a surfboard for Little Miss. For Mr Lazy Bird, we did not immediately find the right board, but he eventually found one too.

To the beach hair dresser

Somewhere in the Algarve we got to know Alex and Anastasia thanks to the text ‘Pro Haircut Free Price’ on their van. We took them up on it 🙂

Bordeira

Did I mention that the Algarve has stolen our hearts? Haha 🙂 Guys, Bordeira is from out of this world. With dunes as far as you can look, it looks like another planet …

The  superwave of Nazaré

Well, this clip you just have to see for yourself …

 

The hidden beach

Our last stop in Portugal was unexpectedly fun, with a train that took us to a hidden beach. Here you can read more about it.

IMG_0392

Flamenco in Sevilla

During this Flamenco performance we all became very quiet. The emotion in it was really beautiful.

The Alhambra

IMG_0707

I wanted to go here for so long! A beautiful place, very much worth the trouble but you have to prepare well for it. I wrote an extensive article about our visit.

Playmates

IMG_0809

It is not always easy, as a little girl of 10, to have only your parents as a company. We were very grateful when we met a Flemish family who also traveled and gave their children home schooling. That way they could play together and learn together.

Cabo de Gata Natural Park

A wonderful place. For me, the highlights are especially these kind of places, where you feel connected to nature and especially to the sea.

Valencia

We have seen many cities, but for me Valencia was the best. Read all about it in this blog.

IMG_0965

 

Our worst moments

I would like to say that they were not there, but of course that is not the case. We experienced a lot of things that were funny afterwards, such as the two times that we came into contact with the police. Here and here. Or that time we were so afraid that we fled from our motorhome. We also drove the wrong way more than once, so we sometimes had to go through narrow streets …

But the real lows were only four, so that is not so bad 🙂

To the hospital

IMG_5893

We were on the road for 10 days and in La Rochelle the handstand of Little Miss Lazy Bird failed. Consequence: looking for a radiologist who could confirm whether or not it was broken. Fortunately, it was not. The complete story you’ll find here.

Fire

img-6562_orig.jpg

(picture: daily Mail)

We had only just arrived in Portugal, when we already had to speed from Porto to Lisbon because of the forest fires that day. Very scary. Read it here.

Sick son

87aab5fa-7c89-4402-a25e-749f34f3a66f

Oh dear, then it was just panic. Our son called us, he felt terribly. He had been at home from his job on sick leave for a few days, but now things got even worse. Time to drum up the cavalry. My brother only needed one word to drop everything and run out to ‘save’ him. On to the hospital. There he stayed for two nights to recover from what appeared to be a persistent bacterial infection on his intestines. Not nice when you are far away and can not do anything. But it’s heart warming to realize that you can count on your family if something like that happens.

Wasps

IMG_1433

Well, on our one but last day in Empuriabrava I stepped straight into a wasp’s nest. I had never been stung before and was in panic for a while, because I am allergic to just about everything. I assumed that wasps also belonged to the list, but fortunately that did not seem to be the case. Now, more than 10 days later, they are still itching.

Back hom

And now we are back home … When I look back at it, leafing through all the photos, it is mainly simple moments that stay with me. Watching the sunset together, sniffing the first cool morning air together, preparing the camper to go to the next stop, being together with our feet in the sand … on our flip flops.

c9383c2d-3918-4450-814b-f65cc3c05f22

Our journey is over and as planned we will soon put ‘our Gladys’ on sale. She served us fantastically, our motorhome. She never failed, climbed the steepest slopes with us and squeezed through the narrowest streets while cheerfully saying ‘Aloha’ to everyone. But within a few weeks we will say goodbye to her. Is it stupid when I say that I already get tears in my eyes?

We are going to miss her … but she will probably soon go on an adventure again.

Who knows, maybe with you 😉

Would you dare to make such a trip?

X Lazy Bird

BewarenBewaren[:]

4 thoughts on “Onze Roadtrip is voorbij! De highlights.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s