Gelukkig nieuwjaar!

Vandaag is het 1 januari, in ons gezin is dit de dag waarop we de tijd nemen om ons jaar te evalueren. Zoals elk jaar zullen we straks een droombord maken waarop we alles opschrijven of tekenen wat we dit jaar willen bereiken.

Hoe was jouw jaar? Ik sluit af met gemengde gevoelens. Was het nu een goed jaar of niet?

Boek

Wel, er is één ding gebeurd dat alles overheerst en dat is dat ik samen met J. een roman schreef. Voor mij het absolute hoogtepunt van 2018, met stip. ‘Een boek schrijven’ stond trouwens op mijn droombord van 2018 🙂

Roadtrip

Verder kwam er een einde aan onze Roadtrip, een van de bijzonderste ervaringen uit mijn leven. Elke dag denk ik nog aan de vrijheid die we toen voelden. De prachtige zonsondergangen, het zand tussen onze tenen, Norah Jones op de achtergrond… Maar natuurlijk ook aan de uitdagingen van het huisonderwijs.

Lazy Bird

By the way, ik startte deze blog exact 1 jaar geleden. Hip hip hoera! Ik had er grote plannen mee die niet helemaal helemaal niet uitgevoerd werden. Maar dat is niet erg. Een blog kan niet gaan lopen he. Ah nee.

Lazy Vegan

Ik eet nog steeds grotendeels vegan en daar ben ik trots op. En na al die tijd heb ik Mr Lazy Bird nu ook bekeerd tot de plantaardige levensstijl. Hoera! Het lukt zeker niet altijd, ik moet zelfs bekennen dat ik gisterenavond oesters heb gegeten (insert geschokt kijkende emoticon). Maar daar heb ik enkele weken over nagedacht. Het zal wel raar klinken waarschijnlijk, maar bon. Ik zal zoiets nooit zomaar eten, alleen heel bewust. En ze waren lekker goddamn.

Luìs

De grootste verandering dit jaar was ongetwijfeld de komst van Luìs. Wat hebben we dat onderschat zeg! Maar het gaat geweldig met hem, hij is nu 7 maanden en de liefste hond die er is. Mijn stappenteller is alvast heel blij 😉

Psychologie

Hoe het met de studie Psychologie gaat? Redelijk goed, gezien de chaos die hier de laatste weken heerste. Tijdens de Roadtrip heb ik niet gestudeerd, waardoor ik aan slechts vier modules ben begonnen. Twee daarvan heb ik gehaald, een derde volgt eind deze maand en die vierde zal voor februari zijn. Enter een van mijn goede voornemens voor dit jaar: minstens zes modules afronden, want aan dit tempo heb ik kleinkinderen voor ik een diploma haal.

Bullet Journal

Ik begon (waarschijnlijk als een van de allerlaatsten, niet echt een early adaptor hier) aan het Bullet Journalen (is dat een woord, mijn corrector schiet niet in actie?). Ik ben blij dat ik er in oktober al mee startte, zo had ik de kans om het al helemaal te laten slabakken vóór de start van het nieuwe jaar en kan ik nu met een ervaren hand herstarten. Nah.

Niet voor herhaling vatbaar

Wat ik zeker niet meer zal doen in 2019, is in een wespennest lopen. Auch. Of alcoholvrije wijn drinken. Bleh. Of wat dacht je van investeren in bitcoin. Tsss.

Nee hoor, deze ezel is er helemaal klaar voor om zich aan totaal andere stenen te stoten in 2019.

Happy New Year allemaal!

X Barbara aka Lazy Bird

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s