Blauw

‘Blauw’ werd geboren op een winterse avond op het einde van 2017, de dagen waren kort en de nachten lang en donker. Het nieuwe jaar lonkte om de hoek en beloofde beterschap, maar toch konden twee vriendinnen een gevoel van bodemloosheid niet verjagen.

Er was iets wat ze moesten doen. Samen. Ergens diep vanbinnen borrelde er iets, maar wat precies?

Er piept blauw door de wolken heen (stukje van de voorlopige cover)

Het was ‘Blauw’, een project dat al tien jaar onder de radar was blijven hangen, onopgemerkt vanwege de dagelijkse beslommeringen, maar dat steeds luider om aandacht schreeuwde. Want wat als je allebei al heel je leven diep vanbinnen de wens hebt om een verhaal te schrijven, maar het niet doet? Wat als faalangst je ervan weerhoudt de letters op papier te zetten, laat staan ze anderen te laten lezen? Wat als je al heel je leven denkt, ‘Ach, ik ben toch niet goed genoeg?’, wat dan? 
Dan zeg je, ‘We doen het samen.’

En dat deden we. We schreven een boek dat groeide uit onze vriendschap, en dat daar ook over gaat. We schreven een roman waarin alles om liefde draait, maar ook om eenzaamheid. Waarin vrienden je door dik en dun steunen, maar soms machteloos moeten toekijken. Waarin familie de rode (blauwe) draad is, ook als die draad is gebroken.

Tijd om los te laten

En nu zijn we bijna klaar om ‘Blauw’ de wijde wereld in te sturen. Om jou kennis te laten maken met Olivia, met haar vrienden, met haar familie. En al zijn we ontzettend blij dat het moment bijna daar is, we kunnen niet ontkennen dat het idee om het project waar we zoveel mee gelachen en gehuild hebben nu los te laten, ons beangstigt. 

Maar we doen het toch.

Op deze facebookpagina gaan we je in de komende weken op de hoogte houden van de laatste stappen naar de publicatie.

Volg je mee?

X Lazy Bird

One thought on “Blauw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s