Is het ook jouw droom om ooit een boek te schrijven? Wij deden het!

Foto HLN.be door Klaas De Scheirder

Het staat blijkbaar bij veel mensen op de bucketlist: ‘Ooit schrijf ik een boek.’ Zo ook bij ons. Van mezelf herinner ik me dat ik toen ik negen was bij de sectie Later word ik: al ‘schrijfster’ invulde in mijn kinderhandschrift. Vele verhalen kenden ooit met veel enthousiasme hun start in een gelijnd schriftje, maar stierven na enkele pagina’s alweer een snelle dood. Grappig detail, de titel van mijn eerste ‘boek’ was: ‘Het Geheim van de Blauwe Toren’. Yep. Blauwe 🙂

Blog

Het is trouwens de reden dat ik ben beginnen bloggen. Bijna zeven jaar geleden nam ik een sabbatical. Mijn bedoeling was om dat jaar creatief te besteden. Ik volgde wekelijks een kookcursus en een hobbyklas en legde mezelf de discipline van het bloggen op. Wanneer ik die stukjes nu teruglees, krullen mijn tenen trouwens wel een beetje.

Het lukte me toen om geregeld een artikel te posten, maar alweer slaagde ik er niet in mijn ‘boek’ te schrijven. Tot anderhalf jaar geleden …

Blauw

Want toen begonnen J. en ik onder het pseudoniem J.B. Hathewine aan Blauw. Dit was absoluut wat ik nodig had om eindelijk uit de startblokken te geraken: een schrijfpartner! Hoe het zover kwam, las je in mijn vorige blog.

Olivia kwam tot leven in onze gedachten, al snel kwam Ella erbij. Het geheim dat ze samen delen, kreeg meer en meer vorm. Meerdere personages verschenen op het toneel, webben van leugens werden gesponnen. Doorheen het verhaal worden die webben weer ontrafeld. Het geheim onthuld.

We hebben ontzettend veel lol beleefd aan het schrijven van Blauw, het is een heus vriendinnenproject geworden. Het leuke aan het boek is dat het je enerzijds een stukje meeneemt naar Antwerpen, en anderzijds ook naar Frankrijk, meebepaald Normandië. Er zit wat feelgood in, wat drama, wat humor, … Van alles wat eigenlijk.

Selfpub

We hebben ervoor gekozen om Blauw zelf uit te geven, het manuscript werd zelfs nooit naar een uitgeverij verzonden. De reden daarvoor is dat dit niet alleen een boek is, maar ook een project. Een ‘labour of love’ zoals ze in het Engels zeggen, maar dan tussen twee vriendinnen. 

Is ‘Blauw’ perfect? Nee, helemaal niet. Wij zijn geen professionele auteurs, gewoon twee vrouwen met een gedeelde droom, een gedeelde passie, die ontzettend veel hulp kregen van vrienden die wilden proeflezen en ons aanmoedigden tijdens het hele proces.

De boekpresentatie

De kers op de taart was voor ons afgelopen donderdag, toen we ons ‘kind’ eindelijk konden tonen aan de wereld. De opkomst was geweldig, de locatie prachtig. Voor ons een avond om nooit te vergeten.

En nu?

De eerste reacties zijn lovend en dat doet natuurlijk heel veel plezier. Onze bedoeling was vooral dat mensen een fijn moment zouden beleven door Blauw te lezen. Even ontsnappen uit de realiteit.

Wij zijn dus heel tevreden, maar maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw mening. Wil je Blauw ook graag lezen? Het boek is zowel als ebook en als paperback verkrijgbaar bij de boekhandel of via bol.com, voor Kindle lezers is er ook een editie op Amazon.

Is het schrijven van een boek ook een droom voor jou? Wat houdt je tegen? Wat zou je kunnen helpen? Laat een reactie achter onder dit bericht!

Groetjes,

Lazy Bird.

One thought on “Is het ook jouw droom om ooit een boek te schrijven? Wij deden het!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s