De laatste keer

Het was een week van laatste keren voor ons: De laatste keer op zondag met hond Luís op wandel door de Schotense straten. De laatste keer de vuilnisbak buiten zetten. De laatste keer over de Kerstmarkt wandelen. De laatste keer de brievenbus leegmaken. De laatste keer de dochter naar een vriendin brengen. De laatste keer naar de paardjes. Dag lieve vrienden, tot ziens.

Straks de laatste keer Kerstmis in België vieren. De laatste keer de ronde door het huis doen dat ooit ons droomhuis was, en dat stiekem blijft. De laatste keer de deur op nachtslot draaien. En dan de laatste keer de deur achter ons dicht trekken. De allerlaatste keer. Nog een laatste keer omkijken, een laatste traan laten. Dag huis, dag stad, dag land.

Om dan de eerste keer de nacht in ons nieuwe thuisland door te brengen. De eerste keer in Portugal wakker worden. De eerste keer ’s ochtends genieten van de vroege zon. De eerste strandwandeling maken met de hond. De eerste keer oudejaarsavond vieren met vrienden die vandaag nog vreemden zijn. De eerste keer naar de nieuwe school. Een nieuw ritme, een ander leven. Daar gaan we dan.

xxx

B.

5 gedachten over “De laatste keer

 1. Moet allemaal heel raar aanvoelen, al die laatste keren en heel begrijpelijk dat er dan al eens traantjes vloeien!
  Maar met zulke mooie vooruitzichten zal dat wel vlug vergeten zijn.
  Wens jullie oprecht alle geluk in jullie nieuwe leven en hoop dat ginder alles naar wens mag verlopen voor iedereen!
  Good luck xxx
  Linda De Pelsmacker

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s