9200000026301922

Zonder twijfel is dit het mooiste boek dat ik in 2017 heb gelezen en dus met reden de eerste review die ik hier post. Ja ik weet het, hij is al uit sinds 2015, maar voor sommige boeken moet je de tijd nemen en die tijd had ik afgelopen zomer, vandaar.
​Een blind Frans meisje, een Duitse weesjongen, een mysterieuze diamant die je het eeuwige leven schenkt en dit alles met het bezette Frankrijk tijdens WO2 op de achtergrond, dat zijn de ingrediënten van dit wondermooie verhaal.

Verhaal

Marie-Laure woont samen met haar vader in Parijs en tot haar grote verdriet begint ze op haar 6e langzaam blind te worden. Haar vader werkt voor het museum, waar een mysterieuze diamant bewaard wordt waarvan men zegt dat die aan de eigenaar het eeuwige leven zal geven. Dan breekt de oorlog uit en raakt Marie-Laure van haar vader gescheiden, zonder dat ze het beseft is de diamant nu in haar bezit, waardoor ze uit handen van de Duitse bezetter moet zien te blijven…Ongelofelijk spannend en tegelijk ook ontzettend mooi, een echte must-read!

Verkrijgbaar

Ik las de originele versie All The Light We Cannot See, maar er is uiteraard ook een Nederlandse vertaling en die vind je hier.

Heb je dit boek gelezen?

Laat je dan weten wat je ervan vond?​
X Lazy Bird

BewarenBewaren

READ  [:nl]10 Boeken die je leven veranderen[:en]10 Books that will change your life[:]

3 gedachtes over “Book: All the Light we cannot See – Als je het Licht niet kunt Zien

Geef een reactie