Eén van de lollige dingen aan een camper is dat er een chemisch toilet in zit. Praise the Lord! Nu hoor je aan het woord ‘chemisch’ dat er dus een substantie aan te pas komt om dit toilet goed te doen functioneren, een chemische vloeistof meer bepaald. Toen we onze trip startten in september hadden we natuurlijk een voorraadje mee, geen probleem. Maar wat doe je als dat spul op geraakt? Waar koop je dat??

chemisch toilet

De zoektocht

Wel, in Bilbao hebben we nog een voorraadje kunnen inslaan op de camper parking aldaar maar dat raakte nu ook stilaan op. Aangezien het gisteren toch regende, besloten we er onze missie van de dag van te maken en gingen we op zoek. Tot onze grote verbazing bleek er in heel Peniche (dat vergeven is van de campers) geen énkele winkel te zijn die die chemische vloeistof verkoopt. Uiteraard zijn we ook de campingwinkels binnen gesprongen: niet te vinden. Een vriendelijke mevrouw bevestigde dit bovendien, de dichtstbijzijnde winkel die dat verkoopt is de Aki, 30km verderop…

Hoe doen anderen dat?

Nu, voor ons geen probleem. Zoals gezegd was het niet zo’n geweldig weer gisteren en we hadden al getankt, onze watertank gevuld en de banden opgepompt dus zo’n praktisch ritje kon er nog wel bij. Maar onderweg begonnen we ons toch de vraag te stellen: wat doen al die andere camperaars dan in godsnaam met hun toilet?? Dat moet toch vreselijk stinken?! Het begon ons nu ook te dagen dat we inderdaad niemand ooit met zo’n bus chemisch spul in de weer zien, alleen wij doen dat blijkbaar. Wij zijn met z’n drietjes en ik kan je verzekeren, wanneer Mr Lazy Bird om de twee dagen het toilet gaat leegmaken, dan komt daar ook een onprettig geurtje vanaf. Laat staan als je het ‘au naturel’ houdt. En ik hoop dat niet iedereen zijn gevoeg in de natuur doet hier want dan kan je de duinen niet meer zonder gevaar in wandelen.

READ  2 Girls on a camping 

chemisch toilet

Kan het zonder?

Maar nu zit ik dus echt met een vraag: zijn wij nu stom bezig? Ik bedoel, gezond kan dat spul niet zijn voor het milieu… Daarom zijn er ook speciale plekken waar je het moet lozen, je mag dat niet zomaar in het riool kieperen uiteraard. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Wij hebben nu wel terug twee bussen ingeslagen, dus in principe komen we toe tot het einde van onze trip, maar ik sta open voor suggesties.

X Barbara

3 gedachtes over “De epische zoektocht naar vloeistof voor het chemisch toilet

  1. Vraag het gewoon. Ik heb ook zo een chemisch toilet gehad voor de verbouwing van de badkamer en ik moest die ook alle 2 dagen legen. Beikes. Misschienb azijn? Ik ben wel nieuwsgierig.

Geef een reactie