Voordat je me vertelt dat je zooooooo geniet van het gevoel een echt boek in handen te hebben dat naar papier ruikt: ik ook !!! Maar als dat boek niet uit een bibliotheek komt, zijn er toch zaken die je in overweging moet nemen. Je zal jezelf niet alleen veel geld besparen, maar daarmee ook nog eens het milieu een handje helpen.

book

Bomen redden

Als ik je nu eens vertel dat alleen al in de VS (ik heb geen cijfers voor andere regio’s gevonden) in een jaar tijd 2 miljard boeken worden geproduceerd. Om deze boeken te kunnen drukken, moeten er elk jaar 32 miljoen bomen gekapt worden alleen al voor het papier! Dat is veel, vind je niet?

Minder Vervuiling

Maar dat is nog maar het begin. Als je net als ik een onverzadigbare honger naar boeken hebt, neem dan ook deze milieukosten in overweging:

  • de hoeveelheid energie die wordt gebruikt in de boekproductie
  • de gebruikte verpakkingsmaterialen en alle energie- en andere kosten die aan die materialen zijn gekoppeld
  • de brandstof die wordt gebruikt voor het transport van papieren boeken: van de drukkerij naar het magazijn en vervolgens van het magazijn naar de winkel of de klant
  • de energie, kosten en vervuiling vereist om boeken te vernietigen

Geld besparen

Boeken zijn niet goedkoop, als je veel leest is het erg duur om papieren boeken te kopen. Het gemiddelde boek kost ongeveer 20 dollar / euro, het gemiddelde e-book kost slechts 5 euro. Dat is een korting van 75%!

Wat als je toch nog steeds papieren boeken wilt lezen?

Om het aantal papieren boeken dat wordt afgedrukt (en vaak wordt verspild) te verminderen, kan je het volgende doen:

  • ga naar de bibliotheek
  • word lid van een boekenclub waar je boeken uitwisselt
  • koop tweedehands boeken
READ  Hoe heb jij de sneeuwstorm overleefd gisteren?

E-reader

Kindle

Maar serieus, je zou een e-reader moeten kopen. Niet alleen vanwege alles wat ik zojuist heb samengevat, maar ook omdat:

  • Als je reist, reis je licht. Je kunt wekenlang kamperen en hebt maar één e-reader bij je, met 1000 boeken.
  • Het is super snel. Als iemand me een boek aanbeveelt, wil ik NU beginnen met lezen. Dus ik download het gewoon, maak mezelf een kopje thee en begin te lezen. Hetzelfde geldt als je een serie aan het lezen bent: je hoeft niet te wachten op het volgende boek, je kunt binge lezen!
  • Als je graag in bed leest, heb je geen moeite meer om de pagina’s om te slaan terwijl je op je zij ligt en de hele tijd van positie verandert. Mijn Kindle ondersteunt zichzelf, superhandig!

Welke e-reader moet je kiezen?

Wel, dat is niet aan mij om te beslissen, maar ik heb een Kindle voor mezelf en een Kobo voor mijn dochter en beide zijn geweldig. Als je echter veel in het Engels leest, raad ik je ten zeerste aan om een ​​Kindle te nemen, want je kunt dan van Amazon downloaden. Als je voornamelijk Nederlands leest zoals mijn dochter, is een Kobo beter, omdat je boeken van bol.com erop kunt downloaden.

Het is niet mogelijk om boeken van bol.com rechtstreeks naar Kindle te downloaden! Maar ik heb een kleine truc daarvoor die ik in een ander artikel zal uitleggen, als je geïnteresseerd bent.

Vertel eens, heb jij een e-reader? Waarom? Waarom niet? Laat het me weten!

READ  [:nl]Waarom wij de ziekte van Lyme niet meteen herkenden en hoe jij dit kan voorkomen[:en]Why we didn't recognize Lyme's disease and how you will![:]

X Lazy Bird

BewarenBewaren

Een gedachte over “Lees jij meer dan 4 boeken per maand? Dan moet je echt een e-reader kopen!

Geef een reactie