Posted on

Hou jij van Gin&Tonic? Dan ben je misschien wel een Psychopaat

gin tonci

De Psychologen van de Universiteit van Innsbruck in Oostenrijk, denken dat wie van zwarte koffie, tonic en pure chocolade houdt meer kans heeft om tekenen te vertonen van – hou je vast – sadisme, narcisme en Machiavellisme.  Dat wil zeggen dat je meer kans hebt om genot te ervaren van de pijn van anderen, om een ijskoud hart te hebben, egoïstisch te zijn en gebrek aan empathie te hebben. Jeetje.

gin tonic

Experiment

De researchers voerden een experiment uit met 953 mensen in twee verschillenden studies. De mannen en vrouwen kregen een lijst te zien van etenswaren met zowel bittere, zure, zoete als zoute dingen erop.

Op een zes-punten schaal moesten ze de etenswaren punten geven, waarna ze een persoonlijkheidstest moesten invullen om te meten in hoeverre ze emotioneel stabiel waren of tekenen van Machiavellisme, agressie en een ‘neiging tot alledaags sadisme’ vertoonden. Daarvoor moesten ze een hoop vreemde vragen beantwoorden, zoals ‘Ik vind het leuk om mensen te kwellen’. Euhm?

heks

Resultaat

Hou je vast aan de takken van de bomen! Toen de researchers de twee metingen met elkaar vergeleken, bleek zowaar dat wie hield van de bittere drankjes en hapjes al die stoute dingen nogal leuk vindt… 50 Shades, anyone?

Of om het wat wetenschappelijker te zeggen:

“De resultaten van beide studies bevestigden de hypothese dat een voorkeur voor bitter positief geassocieerd wordt met boosaardige persoonlijkheidskenmerken, met als meest duidelijke relatie de neiging tot alledaags sadisme en psychopathie.”

Maar dat is nog niet alles! De researchers ontdekten ook dat mensen met een ‘aangename’ persoonlijkheid, die dus vriendelijk, behulpzaam en meevoelend zijn, een negatieve correlatie vertoonden met de bittere smaken. Ok, dat lijkt me vrij duidelijk, niet?

zoet

De reden?

De psychologen konden niet echt een reden geven voor dit resultaat, maar Dr. Christian Sagioglou, die het experiment uitvoerde, zei dat het eten en drinken van bittere dingen mogelijk vergeleken kan worden met ‘een ritje op de rollercoaster, waar mensen genieten van dingen die hen angst aanjagen’. Maar ik hou daar helemaal niet van!

Anyway, hou jij ook zo van die bittere smaak? Of ken je iemand die gek is op G&T? Deel dit artikel via de Social Media knoppen!

X Lazy Bird

Bronnen: Smaak Experiment en dit artikel.

Posted on

Behoor jij tot dit zeldzame persoonlijkheidstype? Slechts 1,5% van de bevolking is een ‘INFJ’

INFJ

Vul jij soms van die persoonlijkheidstestjes in? Ik wel. In damesblaadjes enzo. Ik kom dan steeds andere resultaten tegen. Zo was ik soms een introvert en dan weer een extravert. Soms een controlefreak en dan weer een losbol. Een van de bekendste wetenschappelijke tests is de MBTI. Vorig jaar had ik deze genomen en het resultaat was dat ik een INFJ type ben. Dit type is het zeldzaamste van de 16 MBTI types, het is een eigenzinnig, gecompliceerd en soms gewoon ongelofelijk tegenstrijdig (herkenbaar!) persoonlijkheidstype. Dat wist ik toen niet, ik vond het gewoon lollig om de test te doen (doe hem ook maar eens). Maar gisteren las ik toevallig dit artikel over INFJ’s en ik herkende mezelf plots zo hard dat ik gewoon ben beginnen wenen. Echt waar. Ik voelde me zo begrepen door dat stukje tekst, heel raar! Ik heb de MBTI test voor de zekerheid nog een keer gedaan en ja hoor, weer INFJ. Als jij bij de volgende 21 punten ook dat gevoel van herkenning hebt, dan ben je allicht ook een INFJ!  Continue reading Behoor jij tot dit zeldzame persoonlijkheidstype? Slechts 1,5% van de bevolking is een ‘INFJ’

Posted on

Vegan Valentijn Menu

Ik ben het type dat zich altijd suf zoekt naar de lekkerste recepten voor speciale gelegenheden. Je vindt me dan bedolven onder een stapel kookboeken waar ik NOOIT iets in vind dat ik wil maken (alles lijkt te moeilijk), om dan raad te vragen aan chef Google en uiteindelijk compleet verward mijn toevlucht te nemen tot pitabroodjes met falafel. Hopelijk ben jij helemaal anders dan ik, want ik heb een super Valentijns Menu gevonden! En het dessert hoef je zelfs niet zelf te maken, dat kan je gewoon bestellen! Continue reading Vegan Valentijn Menu

Posted on

10 Redenen waarom Introverten geweldige Girl Bosses zijn, en jij dus ook!

Meryl Streep in Devil Wears Prada

Laat me raden, je was als kind altijd stiller en meer teruggetrokken dan de rest van je gillende klasgenoten. Je had misschien 1 of 2 vaste vriendinnetjes, maar zeker niet meer. Je zit liever met je neus in een boek dan in een overvolle discotheek. Als je uitgaat vind het je het vooral fijn om lange gesprekken met iemand te voeren aan een tafeltje in een hoekje, dan dat je het feest in gang zet en de polka danst. Kom ik in de buurt? Dan denk je misschien ook dat geslaagde en succesvolle vrouwen, oftewel Girl Bosses en Boss Ladies, uit ander materiaal gehouwen zijn dan jijzelf. Is dat zo? Denk jij dat? Think again!

Continue reading 10 Redenen waarom Introverten geweldige Girl Bosses zijn, en jij dus ook!

Posted on

Hoe heb jij de sneeuwstorm overleefd gisteren?

Ik stond op het punt te vertrekken naar een gezellige lunch met een vriendin in Antwerpen, toen Mr Lazy Bird plots zei: ‘Wat? Ga jij nu weg? Er is een sneeuwstorm op komst!’ Nu ben ik een notoire niet-naar-het-nieuws-luisteren persoon, dus wist ik helemaal niet dat er die dag al meerdere oproepen waren gedaan om vooral de wagen thuis te laten. O jee.

Maar ja, mijn vriendin was al onderweg.

En we gingen naar Sultan’s Coffee, waar ik voor het eerst vegan koffiekoeken zou kunnen proeven. Het was dus even wikken en wegen maar uiteindelijk wonnen de koffiekoeken en toog ik op weg naar Antwerpen.

De vriendin was ook op de hoogte, dus samen hielden we nauwgezet de grijze hemel in de gaten, we zaten daarvoor ideaal aan het raampje van de super cozy lunch en koffiebar. Toen de eerste vlokjes begonnen te vallen, kreeg ik een paniek sms van Mr Lazy Bird. DAT HET IS BEGINNEN SNEEUWEN!

Lichtjes onder de indruk besloten vriendin J. en ik om dan maar niet te lang te blijven hangen. Braafjes stapten we beiden weer in de wagen en reden naar huis. Nu moet ik toegeven dat het onderweg een héél klein beetje gesneeuwd heeft. Ja. Ik heb sneeuw gezien. Het is waar.

Tegen dat ik thuis was, was het alweer voorbij. Het bleef zelfs niet liggen. Ik moet zeggen dat ik heel teleurgesteld was, een beetje sneeuwstorm had voor mij echt wel gemogen hoor! Maar niet dus.

Wat een afknapper was dat…

Ben jij ook thuisgebleven gisteren?

Of heb je een ‘sneeuwstorm’ verhaal?

Please share!!

Ik vind deze post die op FB circuleert in ieder geval geweldig:

IMG_8207

Posted on

Er vliegt een Tesla door de ruimte

Ja echt, sinds gisterenavond 22u vliegt er een Tesla mét piloot door ons zonnestelsel. Zijn armpje hangt macho-gewijs uit het raampje dat geen raampje is want het is een cabrio.

Nu jij!

Voor wie denkt dat Lazy Bird ze nu echt helemaal kwijt is, ziehier het bewijs!

 

Nee, dit zijn geen getrukeerde foto’s! Ik heb de lancering gisteren Live gevolgd, met mijn eigen lazy eyes, ik heb zelfs een foto van mijn TV genomen:

 

elon-musk-sending-tesla-car-into-space-with-spacex

Dit is de lancering van de raket waarmee de Tesla het luchtruim in ging. Het is maar liefst 40 jaar geleden dat een dergelijke raket opsteeg, en wat zo bijzonder is: het is niet NASA ofzo die erachter zit, maar Elon Musk!

Elon Musk

Ja, Elon Musk, de man achter Tesla. Het was zijn jongensdroom blijkbaar om ooit een echt ruimtevaart project te leiden en dat is hem meer dan gelukt. Elon Musk is een levend succesverhaal, hij is de oprichter van PayPal en Tesla en nu dus ook van SpaceX.

De lancering

Gisteren werd de Falcon Heavy gelanceerd met een rode Tesla Roadster aan boord. Na enkele minuten kwamen de hulpraketten los om nadien op ongezien synchrone wijze terug te landen, ECXACT op de plek waar dat voorzien was. Helaas ging het met een grotere hulpraket minder goed, die moest op een speciaal daarvoor voorzien schip landen maar stortte neer in de oceaan.

Ach ja, het was dan ook maar een testlancering. Ik heb mijn rijbewijs ook niet van de eerste keer gehaald en mijn manoeuvres waren een pak minder goed.

De weg kwijt

Helaas heeft de Tesla zijn GPS niet zo goed ingesteld, de bedoeling was dat die in een baan rond Mars zou terechtkomen, maar de raketten hebben hun werk iets te goed gedaan dus nu gaat ie een beetje verder weg vliegen. Hopelijk rijden er daar niet nog andere Tesla’s rond.

Mama, mama, kijk naar mij!

Waar ik aan moest denken toen ik dit hele verhaal zag: wat zou de moeder van Elon Musk hier van vinden? Ik bedoel, wat gaat er in hemelsnaam door je heen als je je 45-jarige zoon on national television een raket ziet lanceren?? Ik stel me dan zo voor dat hij helemaal opgewonden naar huis belt dat ze naar de lancering moet kijken en dat zij dan zo met haar ogen rolt van: ‘Ben je daar nu wéér met die raketten, ik was net naar de herhaling van Dynasty aan het kijken!’. Of zoiets.

Dat plaatst het allemaal toch weer mooi in perspectief, niet?

X Lazy Bird

Posted on

Life hacks: de Collect & Go App van Colruyt

Collect & Go

This article is not available in English, sorry! Continue reading Life hacks: de Collect & Go App van Colruyt

Posted on

Happy Valentine? This is why couples will break up in 2018

OK, that sounds a bit negative, doensn’t it? But I do have your attention now, right? It’s almost Valentine’s day, so why not check the how romantic we still are in Belgium …

The Numbers

In Belgium there were 23,583 divorces in 2016 (source: Statbel.Gov), with an average age of 42.1 years and 44.6 for the partners. To be honest, I was startled a bit by this because it means I’m heading for divorce massacre in my friends and family, as we are all approaching that age …

I always thought that separations occurred in young couples who were married too soon, that throw in the towel before their 30th birthday, or vice versa: the children have left the nest, you turn out to have nothing more in common and around your 50th it’s over and out.

Continue reading Happy Valentine? This is why couples will break up in 2018

Posted on

Spagetti Veganese

vegan Linzen bolognese

Ook zo’n fan van een lekkere Bolognese saus? Maar geen fan (meer) van vlees, of je wil wel eens wat anders? Probeer deze Linzen Bolognese dan eens! Continue reading Spagetti Veganese

Posted on

Tournee Minérale: YES You Can!!

mojito tournee minerale

Sorry, this article is not available in English Continue reading Tournee Minérale: YES You Can!!

Posted on

Gezocht: goede planner!

Welke planner gebruik je

Ik heb een vraag voor jullie, mijn mede-bloggers. Op 1 januari ben ik met deze blog gestart en ik heb al een steile leercurve doorlopen moet ik zeggen 😉 Continue reading Gezocht: goede planner!