Oh ja dames en heren, u hebt hem gevonden: de Film Die Je Gezien Moet Hebben! We hadden helemaal niet gepland om naar de cinema te gaan, we gingen de stad in om sushi te eten, maar een ijzige wind besliste dat voor ons. Als fan van Frances McDormand (Fargo) wist ik meteen welke film ik wou zien et voilà, de eerste keer in jàren dat ik nog eens écht een goede film in de cinema zag.

Three_Billboards_Outside_Ebbing_Missouri

Het verhaal

Mildred Hayes (Oscar®winnares Frances McDormand) is een jaar geleden haar tienerdochter verloren in een gruwelijke onopgeloste zaak. Omdat de politie volgens haar niet voldoende actie onderneemt, laat ze drie ‘in your face’ boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp, gericht aan William Willoughby (Oscar® genomineerde Woody Harrelson), het hoofd van de politie. Het politiekorps bestaat uit een racistisch zootje ongeregeld, waaronder Dixon (gewéldig gespeeld door Sam Rockwell), een moederskindje met een IQ van 69 en losse handjes, maar het héle dorp schaart zich achter het politiekorps en er begint een oorlog tussen Mildred en ‘de rest’.

Waarom moet je gaan kijken

Het personage van Mildred is gewoon ‘Da Bomb’, echt waar. Heel de film door heeft ze dezelfde outfit aan en als een echte warrior, een leeuwin die voor haar kind vecht, gaat ze op niet-diplomatieke wijze de strijd aan met alles en iedereen. Ze onderneemt domme acties, maar toch heb je sympathie voor haar queeste en hoop je dat ze de dader vindt.
De beelden van het dorp (gefilmd in North Carolina) zijn waanzinnig mooi en de muziek trouwens ook. Het begin alleen al, echt prachtig! De symboliek van die 3 eenzame Billboards met hun gruwelijke boodschap op een weg waar bijna niemand doorkomt, middenin de prachtige natuur, het doet je iets.
Hoewel het onderwerp luguber is, is de film dat niet. Geen gratuite scenes over de moord op de dochter dus. Dat is ook niet nodig, dat wat er gebeurd is heel erg is, voel je zo ook wel. Ik heb trouwens nog nooit zoveel mensen horen lachen bij een dramafilm! Je moet wel een beetje van zwarte humor houden 🙂

Thema

Regisseur van de film is Oscar®winnaar Martin McDonagh (‘In Bruges’) die heel duidelijk als thema hoop, en de mogelijkheid tot vergiffenis en verandering meegeeft. En dat is exact wat ik voelde toen de film eindigde (Wat?! Nu al?! Die 2 uur zijn voorbij gevlogen!): HOOP.

Nieuwsgierig?

Hier kan je alvast een trailer bekijken (Youtube)
Tot slot: je kan gerust wachten tot hij op Netflix of een ander medium komt, maar dan mis je wel de mooie beelden op groot scherm natuurlijk.
Heb jij hem gezien? Wat vond je ervan?
X Lazy Bird
Foto: Kinepolis

BewarenBewaren

BewarenBewaren

READ  Verandering van spijs doet...

3 gedachtes over “Film: 3 Billboards outside Ebbing, Missouri

  1. Deze film staat op mijn lijstje! Lijkt me echt een supergoede film! Ben alleen bang dat ik m’n vriend hiervoor niet naar de bios kan meeslepen en m’n vrienden en familie wonen helaas niet in de buurt! Maar goed, anders maar Netflix of anders 🙂

    1. Helemaal niet erg als je hem niet in de bios ziet, het is het soort film dat je prima thuis kan zien. Je gaat hem geweldig vinden!

Geef een reactie