Volwassen zijn, het is me wat! Ik las er een leuke blog over vanochtend en het viel me in dat ik altijd erg hard mijn best doe om volwassen te zijn, maar dat het soms gewoon niet lukt. Omdat ik met mijn hoofd ergens anders zit, of omdat ik een ramp ben in dingen goed plannen. En dat ik niemand anders de schuld kan geven van mijn flaters.

Zo was om te beginnen de shampoo op toen ik vanochtend ingezeept en al onder de douche stond. Normaal brul je dan even in het niets ‘De shampoo is oooooohooooooop!!!!!!’ en dan komt er wel iemand aangerend die een nieuwe bus aanreikt, maar niet als jij zelf normaal die rennende persoon bent. Geen shampoo dus, nee ook niet in de kast. Gewoon op, helemaal op. Het frustrerende is dat je dan niet kan beginnen foeteren op iemand anders, nee. Jij bent namelijk degene die de boodschappen doet. Een paar uur later herhaalde dit scenario zich, maar dan met brood. Ook op.

Je zou bijna denken dat ik zelden boodschappen doe, maar niets is minder waar. Gisteren (inderdaad, op zondag) ben ik nog naar de Delhaize gerend voor alles waarvan ik gisteren te weten was gekomen dat ik het niet in huis had. Dat van vandaag wist ik gisteren natuurlijk nog niet. Ik probéér echt wel hoor! Wekelijks maak ik op zondag een lijstje via Collect & Go en op maandag kan ik dan mijn boodschappen ophalen lekker makkelijk! Zie ook de blog die ik daarover schreef.

READ  Een prinses in Los Angeles

Alleen… Als je online je boodschappen ingeeft, moet je op het einde wel op het ‘Bevestigen’ knopje duwen… Ik stond dus voor niks aan het afhaalpunt en kon alsnog (zonder boodschappenlijstje!!) aan mijn boodschappen beginnen, the old school way. En weer kon ik de schuld op niemand anders steken 🙁

Met mijn studie is het ook altijd zo. Ik studeer via Open Universiteit omdat je dan op je eigen tempo modules kan afwerken. Je kan dan zelf je studie plannen. Ja, daar heb je dat woord weer. Helaas heb ik op het moment dat ik zo’n module bestel vaak meer zin om te studeren dan wanneer ik de module ook effectief in huis heb. Bovendien ben ik helemaal niet gehaast ofzo, ik doe het gewoon voor de lol. Veel lol is er echter niet aan als je dan na maanden niets doen even gaat kijken tot wanneer je eigenlijk nog examen mag doen voor die module en blijkt dat je nog 2 weken hebt. Terwijl je net een nieuwe blog gestart bent. En een boek.

Jawel, zo slaagt iemand die niet hoeft te gaan werken erin om toch gestresseerd te zijn. Je moet het maar doen he 😉

Enfin, ik moet mijn volgens mijn cursus mijn prefrontale cortex dringend wat meer aandacht geven nu en sluit dus mijn laptop om mijn hippocampus vol te proppen met ‘Biologische grondslagen: Cognitie’!

Poeh…

X Lazy Bird

BewarenBewaren

Geef een reactie