‘Daar krijg je rimpels van!’ zegt Mr Lazy Bird quasi dagelijks tegen me als ik weer eens diep in gedachten verzonken ben en met boze blik en bijbehorende denkrimpel de leegte in staar. Te pas en te onpas ziet mijn gezicht er moorddadig uit: als ik sta te koken, wanneer ik een boek lees, als ik over straat loop en als ik zit te schrijven, zoals nu. Ik zweer je: als je de uitdrukking op mijn gezicht NU zou zien dan loop je gillend weg! Denk: boze ogen, denkrimpel, strak getrokken mond en een uitstraling van: ‘Durf niet tegen me te praten want ik klop u zo de grond in richting China!’

‘Resting Bitch Face’ noemen ze dat, oftewel ‘Het gezicht dat een Trut vertoont als ze even niets te doen heeft’, we gaan het voor het gemak RBF noemen. Ik heb dat altijd al gehad, als kind zat ik al met zo’n mini-fronsje, maar toen was het nog schattig.

Arrogant

Toen ik een onzekere tiener was werd het geïnterpreteerd als arrogantie, wat hilarisch was want dat was wel het laatste wat je toen over mij kon zeggen. Ik herinner me nog dat ik voor het eerst naar een feestje ging in een café en dat achteraf mijn vriendin me zei dat iedereen me ontzettend arrogant vond omdat ik tegen niemand iets zei en een gezicht had alsof ik liever ergens anders was. Dat laatste klopte wel, maar niet omdat ik feestjes niet leuk vond, eerder omdat ik niemand kende en heel hard mijn best deed om niet onzeker te lijken. Oh ironie.

READ  [:en]My phone phobia[:nl]Mijn telefoonfobie[:]

giphy-2

Crimineel

Ik ben zelfs een keer van diefstal beschuldigd in de H&M. Ik was gewoon wat aan het rondneuzen, paste een paar spullen en ging weer weg. Toen sprong de security man voor me, geflankeerd door de gerante, en ze duwden me een stockruimte binnen waar ik gefouilleerd werd. Waarom? ‘Omdat ik een gezicht trok alsof ik iets ging stelen’, dixit de gerante. Echt gebeurd.

giphy-1

Typisch voor Introverten?

Wat ik zo bijzonder vind, is dat zo’n RBF blijkbaar samen hangt met een rijk inwendig leven, met hersentjes die altijd maar blijven gaan, zoals de mijne. Ik heb soms inderdaad het gevoel dat ik meer IN mijn hoofd leef dan daarbuiten, wat niet altijd goed is trouwens. Typisch voor een introvert? Misschien… Maar waarschijnlijk zijn er ook extraverten met een RBF. Dankzij Mr Lazy Bird slaag ik er ook wel in om ‘eruit’ te komen, hij maakt me er attent op. Wanneer ik over straat wandel, probeer ik bewust te glimlachen naar mensen, om ze niet de schrik van hun leven te bezorgen.

giphy

Het goede nieuws is dat mijn Happy Face ook wel echt heel happy is. Als ik wil, kan ik een smile van oor tot oor laten zien, maar da’s enkel wanneer dat van toepassing is natuurlijk. Mijn ‘neutrale’ gezicht ziet er gewoon mega serieus uit, en boos ook. Daar kan ik helaas niks aan veranderen.

Nu jij!! Heb jij ook zo’n smoel om stront op te sorteren (sorry voor de Nederlanders, Vlaamse uitdrukking!!) als je in gedachten verzonken je vakantie naar de Provence plant?

READ  Over Huisonderwijs

Please share hieronder!!

X Lazy Bird

BewarenBewaren

Een gedachte over “Het gezicht dat een Trut vertoont als ze even niets te doen heeft – Heb jij het ook?

Geef een reactie