Van 10 tot 18 Maart is het Boekenweek, sinds 5 jaar het grote kortingsfeest van het Nederlandstalige boek in België en Nederland. Ik had al geschreven dat ik de voorkeur geef aan e-Books omdat ik erg veel lees, dus bij deze geef ik je graag een aantal koopjes mee die je momenteel bij Bol.com kan doen, sla je slag!

Twee van deze toppers vond je al terug in de blog die ik schreef over de boeken die mijn leven veranderden, namelijk:

De Kracht van het Nu – Eckhart Tolle

Deze haalde mijn Top 10 toen niet, maar is wel het vermelden waard. Ik ga hem trouwens zelf nog eens opnieuw lezen (note to self), want het is een klassieker die je leert om los te komen van je ego, wat op zich al een levenslang proces is. Ik weet nog dat ik enorm veel weerstand had bij dit boek, het is alweer 10 jaar geleden dat ik het las dus misschien is dit wel een goed moment om er nog eens aan te beginnen. We zijn weer wat ouder en wijzer geworden 😉

Stil – Susan Cain

Faker Alert! Ik heb ‘Stil’ net zelf gekocht (gedownload) en dus nog NIET gelezen. Hij stond al even op mijn lijstje en nu ik hem aan deze prijs zag staan heb ik niet getwijfeld. Ik leerde Susan Cain kennen dankzij haar geweldige TED Talk in 2012, kijk maar:

Ik ben erg benieuwd naar haar boek, je mag binnenkort een review verwachten…

Een Man die Ove heet – Fredrik Backman

Het enige Fictie boek dat er mag bij staan vandaag. Dit vind ik een van de mooiste boeken die ik de laatste jaren las, de tip kreeg ik van mijn moeder (dank!). Dit is zo’n boek dat je echt als een pareltje kan koesteren, zo klein, fijn en mooi. Een ontroerend verhaal over een norse oudere man (Ove dus), voor wie je gaandeweg meer en meer sympathie krijgt. Hij nestelde zich in ieder geval helemaal in mijn hart.

Cadeau

Heb je een keuze kunnen maken?

READ  [:nl]10 Boeken die je leven veranderen[:en]10 Books that will change your life[:]

Dan is er nog leuk nieuws: Bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken of e-Books bij Bol.com (of een andere deelnemende winkel) tijdens de Boekenweek ontvang je automatisch het gratis Boekenweekgeschenk. Na Kees van Kooten, Tom Lanoye, Tommy Wieringa, Dimitri Verhulst, Esther Gerritsen en Herman Koch schreef dit jaar niemand minder dan Griet Op de Beeck het Boekenweekgeschenk, Gezien de feiten. Je kent haar van o.a. ‘Vele hemels boven de zevende‘ (gelezen en goedgekeurd door ondergetekende).

Voor meer info over de Boekenweek en de deelnemende winkels kan je terecht op deze site.

Veel leesplezier!

Wat is jouw ultieme boekentip?

X Lazy Bird

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Een gedachte over “Het is Boekenweek! Hier mijn 5 Nederlandstalige e-Book koopjes bij Bol.

Geef een reactie