Gepost op

Hou jij van Gin&Tonic? Dan ben je misschien wel een Psychopaat

gin tonci

De Psychologen van de Universiteit van Innsbruck in Oostenrijk, denken dat wie van zwarte koffie, tonic en pure chocolade houdt meer kans heeft om tekenen te vertonen van – hou je vast – sadisme, narcisme en Machiavellisme.  Dat wil zeggen dat je meer kans hebt om genot te ervaren van de pijn van anderen, om een ijskoud hart te hebben, egoïstisch te zijn en gebrek aan empathie te hebben. Jeetje.

gin tonic

Experiment

De researchers voerden een experiment uit met 953 mensen in twee verschillenden studies. De mannen en vrouwen kregen een lijst te zien van etenswaren met zowel bittere, zure, zoete als zoute dingen erop.

Op een zes-punten schaal moesten ze de etenswaren punten geven, waarna ze een persoonlijkheidstest moesten invullen om te meten in hoeverre ze emotioneel stabiel waren of tekenen van Machiavellisme, agressie en een ‘neiging tot alledaags sadisme’ vertoonden. Daarvoor moesten ze een hoop vreemde vragen beantwoorden, zoals ‘Ik vind het leuk om mensen te kwellen’. Euhm?

heks

Resultaat

Hou je vast aan de takken van de bomen! Toen de researchers de twee metingen met elkaar vergeleken, bleek zowaar dat wie hield van de bittere drankjes en hapjes al die stoute dingen nogal leuk vindt… 50 Shades, anyone?

Of om het wat wetenschappelijker te zeggen:

“De resultaten van beide studies bevestigden de hypothese dat een voorkeur voor bitter positief geassocieerd wordt met boosaardige persoonlijkheidskenmerken, met als meest duidelijke relatie de neiging tot alledaags sadisme en psychopathie.”

Maar dat is nog niet alles! De researchers ontdekten ook dat mensen met een ‘aangename’ persoonlijkheid, die dus vriendelijk, behulpzaam en meevoelend zijn, een negatieve correlatie vertoonden met de bittere smaken. Ok, dat lijkt me vrij duidelijk, niet?

READ  Over boeken en paaseieren

zoet

De reden?

De psychologen konden niet echt een reden geven voor dit resultaat, maar Dr. Christian Sagioglou, die het experiment uitvoerde, zei dat het eten en drinken van bittere dingen mogelijk vergeleken kan worden met ‘een ritje op de rollercoaster, waar mensen genieten van dingen die hen angst aanjagen’. Maar ik hou daar helemaal niet van!

Anyway, hou jij ook zo van die bittere smaak? Of ken je iemand die gek is op G&T? Deel dit artikel via de Social Media knoppen!

X Lazy Bird

Bronnen: Smaak Experiment en dit artikel.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

14 gedachten over “Hou jij van Gin&Tonic? Dan ben je misschien wel een Psychopaat

 1. Oeps whaha! Ik vind Gin-Tonic echt heerlijk!!

  1. Me too!! Maar ik hou ook van zoet, hopelijk blijft het zo in balans 😉

 2. Ik vind Gin-Tonic ook erg lekker. Maar ik ben toch wel meer van het zoete. Wel grappig hoor!

  1. Yep ik hou ook van beide!

 3. Gelukkig hou ik niet van koffie en gin tonic. Wel weer van pure chocolade. Hm 😉

  1. Oh ja ik ook! Lekkerrrrr…

 4. Ik had dit al op Facebook ergens voorbij zien komen haha, ik ben echt dol op G&T dus wie weet HAHA

  1. Ik denk dat we met heel veel psychopaten zijn dan, o jee 😉

 5. Ik moet eerlijk bekennen dat ik gin tonic echt nog nooit gedronken heb. Ben wel beetje benieuwd nu

  1. Nog nooit? En zwarte koffie of pure chocolade, hou je daar van? Of gewone tonic…?

 6. Ik ga liever voor de zoete drankjes. Wel gek dat wij zo beïnvloed kunnen worden. Ben benieuwd wat er uiteindelijk in het rapport staat.

 7. Ik zit gelukkig goed, want ik houd juist helemaal niet van bittere smaken. Wat een grappig onderzoek!

 8. Ik eet graag bittere chcolade en drink graag toni
  maar even goed eet ik op deze moement een chocolade broodje en at ik gisteren tiramesu

  what???? lol

 9. Ik drink heel graag Gin Tonic, maar ben enorm meegaand met de medemens. Ik kan wel genieten van een ander zijn stommiteiten (denk maar Temptation Island), maar aan de andere kant voel ik mijn hart ook breken wanneer iemand tegenslag krijg.

Geef een reactie