Herinner je je mijn blog over onze denkbeeldige hond? Ik had dat artikel gedeeld in een Facebook groep voor Vizsla baasjes en kreeg ontzettend veel reacties. Voordien was ik weken bezig geweest met het zoeken van een beschikbare pup (vrijwel onmogelijk, lange wachtlijsten) en nu plots kreeg ik een berichtje van een lieve mevrouw, waardoor alles in een stroomversnelling raakte. Wat was het moeilijk om de afgelopen maand te zwijgen… 

De lieve mevrouw liet me weten dat ze uit een gelegenheidsnestje van 9 pups nog eentje beschikbaar had, een reutje. Exact wat we zochten. Ze stuurde deze foto door.

36733914_10155588615707043_1914714682757742592_n

Aaaaaah!!!!!

Na wat heen en weer gechat, bleek dat de pups einde juli het nest mochten verlaten. En laat onze Little Miss Lazy Bird nu toch net jarig zijn op 31 juli… Meant to be?

We maakten een afspraak om de pups te gaan bekijken ter plaatse. Top secret uiteraard. Tot nu wist eigenlijk niemand iets van ons plan. Ik was vooral bang dat ik het helemaal niets ging vinden, zo’n hondje. Dat het een teleurstelling zou zijn.

88150ff0-3599-4384-8b59-2c70a8decedf

Maar kijk… We waren meteen verkocht. Ester vertelde ons volop over dit geweldige ras, over haar eigen hond Lola (de mama van de pups) en ze beantwoordde al onze vragen. De Vizsla is een hond die veel beweging nodig heeft (dat wisten we uiteraard, we hadden ons goed ingelezen en geïnformeerd), ze was dan ook erg blij dat we een grote tuin hebben en veel tijd.

Dat was op 11 juli. Sindsdien kregen we heel veel foto updates om onze Luís mooi te zien evolueren. Sommige foto’s waren redelijk verontrustend, zoals deze waarop hij vrolijk een paar schoenen opeet…

READ  [:nl]Roadtrip: Spanje Middellandse Zee[:en]Roadtrip: Spain Mediterranean[:]

b2a03c23-bf38-4db5-be31-a55777df6893

Oh jee 🙂

Dit is er dan weer eentje waarvan Mr Lazy Bird en ik helemaal smolten.

20ab582f-cd3f-4fcc-9575-9d39a5f96222

Lief he?? Dat was op woensdag 25/7, toen was ie 7 weken. Wij waren die dag 4 jaar getrouwd en hebben ervan geprofiteerd om wat aan puppy shopping te doen terwijl Little Miss Lazy Bird met vriendinnetjes naar Bobbejaanland was.

IMG_2504

En dat is nog maar een deel van de buit… De complimenten trouwens aan MaxiZoo in Wommelgem, waar we heel fijn verder geholpen zijn, top service!

We hebben die dag ook nog andere huwelijksjubileumdingen gedaan hoor, no worries.

IMG_2498IMG_2503

Maar dat shoppen voor Luís was toch wel heel leuk, vooral omdat het allemaal zo stiekem was.

En toen was het grote moment aangebroken. Little Miss Lazybird vertrok de dag van haar verjaardag ’s ochtends naar de Efteling.

 

Zo hadden wij de handen vrij om onze nieuwe huisgenoot op te pikken. De dagen voordien had mijn man trouwens hard gewerkt om de tuin volledig omheind te krijgen, zonder dat iemand van de kinderen door had wat er stond te gebeuren. Sterk werk! Toen we Luìs oppikten, moesten we eerst nog even langs de dierenarts voor een prik. Die heeft ie prima doorstaan, en dan gingen we op weg.

IMG_2649IMG_2659

De reactie van de Little Miss was helemaal wat we gehoopt hadden. Ze was zo blij met de pup dat ze ervan moest huilen, zo mooi!

IMG_2702

Deze foto maakte mijn man die eerste dag met zijn camera, wat een plaatje he?

757b6319-9e85-485a-a2c4-b68cc2ac72ba

Ondertussen zijn we een weekje verder. Ik zal je ons relaas van slapeloze nachten etc besparen, maar weet dat ik erg dankbaar ben dat ik overdag nergens heen moet en gewoon wat kan chillen in de tuin. Want het is wat hoor, zo’n hondje. Of wacht, ik geef je toch een paar wapenfeitjes:

  • de eerste nacht plaste hij in de bench, recht op het nestdoekje. Dat is een lapje stof dat mee in het nest lag en dus naar mama en de broertjes en zusjes ruikt. Of naar pipi dus.
  • hij ging vanaf het eerste moment recht op het eten van de poes af. Die moet nu dus echt komen vragen of ze haar etensbakje even mag hebben, want het staat buiten bereik.
  • na de kattenbrokjes bleken ook de kattendrolletjes een echte delicatesse. Ugh.
  • Na ons 4 nachten wakker gehouden te hebben in de bench naast ons bed, verhuisde hij naar de woonkamer. Dat liep niet zo gesmeerd. Uiteindelijk heeft Mr Lazy Bird 3 nachten op de zetel doorgebracht. Met Luis in vol ornaat NAAST de bench. Want erin, ho maar!
READ  [:nl]Lees jij meer dan 4 boeken per maand? Dan moet je echt een e-reader kopen![:en]Do you read more than 4 books per month? Then you should really buy an e-reader[:]

We hebben dus nog wel wat werk aan de winkel. Donderdag gaat hij naar de eerste les bij de hondencoach en we zijn erg benieuwd. Voorlopig kan hij al ‘zit’, ‘bench’ en een heel klein beetje ‘blijf’. En wandelen aan de lijn doet hij prima!

Hij voelt zich in ieder geval al helemaal in zijn nopjes hier. Kijk vooral hoe hij hier letterlijk ‘hangt’ in de hangmat.

IMG_2799

Geweldig 🙂

Bij deze mijn excuses alvast. Het zou wel eens kunnen dat je de komende tijd wat puppy spam van me zal krijgen….

X Lazy Bird

 

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 gedachtes over “Luís is er!

  1. Yeah!!! Ik heb je blog over de denkbeeldige Luis gevolgd. Helemaal leuk dat ie (ze) er nu ook echt is! Wat een schatje is het.
    Gefeliciteerd en natuurlijk heel veel plezier met jullie gezinsuitbreiding.

  2. Ik moet wel niks van honden in het algemeen hebben maar deze zal best lief zijn. Alleszins een reuze verrassing 🙂

Geef een reactie