Ik heb een Iphone, zo een met een lekker groot scherm en alle toeters en bellen. Leuk! Mooi! Duur!!! Er is echter één probleem: ik gebruik hem NOOIT (of toch zeer zelden) om te bellen… Dat ligt niet aan de smartphone maar aan mij. Ik heb namelijk een hekel aan bellen, naar het schijnt is dat een introverte tic, dus dat kan kloppen.

Ik heb al een keer verteld dat ik een INFJ ben, dat is dus een introvert die zich vermomt als extrovert. Een groot nadeel van dat type is dat je door de buitenwereld als sociaal, gezellig en een feestbeest gezien wordt. Dat BEN ik ook wel, maar enkel met bepaalde mensen (2 ofzo), de rest fake ik gewoon. Wel vervelend als je een enorm sociaal netwerk hebt uitgebouwd vanwege je job. Ik probeer zo veel mogelijk per mail of chat met mensen te communiceren, en dat lukt vrij goed. Mijn gsm staat eigenlijk altijd op stil, ik hoor het dus nooit wanneer iemand me belt en dat vind ik goed zo. Meestal krijg ik toch meteen nadien een sms-je met de vraag in kwestie, opgelost. Enkel in geval van nood bel ik terug.

Maar waarom heb ik zo’n hekel aan dat bellen?

READ  Behoor jij tot dit zeldzame persoonlijkheidstype? Slechts 1,5% van de bevolking is een 'INFJ'

Onbekend maakt onbemind

Eerst en vooral weet ik niet WAAROM je belt. Dankzij de moderne technologie weet ik gelukkig wel WIE je bent, anders is het helemaal hopeloos. Vroeger kreeg ik letterlijk hartkloppingen toen ik de telefoon opnam, omdat ik niet wist wie er aan de andere kant van de lijn zou hangen. Maar het feit dat ik niet weet waarom je belt is al erg genoeg. Wat als er een probleem is dat dringend actie vereist? Wat als je me NU nodig hebt, terwijl ik eigenlijk geen tijd heb? Wat als je zin hebt om een babbeltje te doen? Ik zat net zo lekker in mijn hoofd! Ja, raar he, maar zo werkt dat dus bij mij. Ik krijg er stress van.

Bad Timing

Het gerinkel van de gsm stoort gewoon ALTIJD bij een introvert, bij mij toch. Ik ben namelijk meestal met iets bezig in mijn hoofd en wordt daar niet graag ongepland uitgetrokken. Ik wil niet onbeleefd klinken, maar zo voelt het voor mij echt: storend. Meestal vereist zo’n telefoontje ook een bepaalde actie nadien en dat plan ik liever zelf (de ‘J’ uit INFJ zorgt daarvoor), dan dat voor mij beslist wordt wanneer ik in actie kom. Ik moet daar eerst over NADENKEN. Echt waar.

Small Talk

Een bloedhekel heb ik aan small talk, vooral aan de telefoon. Face to face wil het me nog wel eens lukken, maar anders… Als ik toch een telefoontje moet plegen dan houd ik het liefst ‘to the point’ en rond ik zo snel mogelijk af. Helaas heb ik zo’n kennis die me wel eens belt met als enige doel een praatje te maken dat nergens over gaat. Ik DOE dat wel he, ik ben geen onmens, maar het vergt ontzettend veel inspanning en nadien ben ik helemaal leeg.

READ  RIP Instagram! Of nog niet? Over Vero en Steemit, the new kids on the block.

Leve de chat

Echt, voor mij een geschenk uit de hemel!

c1729bfda9236bdabb48a3f269db8240

Wil dat zeggen dat ik nooit eens met een vriendin bel?

Jawel, met de mensen die ik graag zie maak ik met plezier een praatje aan de telefoon, maar als ik mag kiezen zie ik hen véél liever face to face, met een glaasje wijn erbij.

Zoom Calls en Skype enzo

De hel! Als ik per ongeluk zo’n gesprek aanneem, kan ik niet eens een excuus gebruiken om eronderuit te geraken. Bijvoorbeeld: ‘Ik ging net de douche in stappen!’ of ‘We zijn net voor school aan het werken!’, want je ziet me zitten en ik was gewoon bezig met artikels te lezen op de laptop.

Ik weet dat ik niet de enige ben met dit probleem, tik op Google maar eens ‘introvert phone phobia’ in en dan weet je genoeg, maar toch…

Heb jij ook zo’n hekel aan bellen? Please share!

X Lazy Bird

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 gedachtes over “Mijn telefoonfobie

  1. JA! Ik bel alleen met mijn moeder… lang, vaak en veel. De rest is veroordeeld tot de app 🙂

  2. Vroeger had ik een regelrechte telefoonfobie, nu haat ik bellen gewoon, haha! Ik neem ook nooit op, enkel als m’n vriend of familie belt. Zelfs m’n beste vrienden stuur ik zonder al te veel moeite naar de voicemail. :’) App me maar!

Geef een reactie