De àllerbeste series zijn voor mij diegenen waarin ik van in het begin ‘YES’ zeg. Dat was met Breaking Bad bijvoorbeeld het geval, die scene waarin die camper door de woestijn zwalpt en het ene na het andere kledingstuk eruit gezwierd wordt: fanTAStisch! Of bij Peaky Blinders, hoe Thomas Shelby op zijn paard langzaam door de straten van Birmingham paradeert op de muziek van Nick Cave. Het is erop of eronder bij mij, en bij La Casa de Papel was het er boenk op.

Spaans

Zoals de titel al doet vermoeden is dit een Spaanse serie. Nu spreek ik een mondje Spaans maar ik kan me voorstellen dat je liever de ondertiteling opzet, heb ik ook gedaan. Wat je zeker niet moet doen is de gedubde versie opzetten, da’s echt fake. Het went echt wel snel om naar een vreemde taal te luisteren, uiteindelijk deed je dat met ‘Bron’ (The Bridge) ook, tenzij je Zweeds praat.

Het verhaal

We maken kennis met Tokio, een voortvluchtige jonge vrouw. Bij hun laatste bankoverval verloor ze haar vriend die werd neergeschoten. Vlak voor ze opgepakt kan worden wordt ze benaderd door de ‘Professor’, een stille verlegen man die een geniaal plan heeft: een bankoverval plegen waarbij niemand slachtoffer wordt en niemand geld verliest… Wow! Kan dat wel?

Ja, dat kan. Hoe? Daarvoor zal je moeten kijken. Om het plan te doen slagen verzamelt de Professor een aantal mensen rond zich, waaronder Tokio, die hij op een paar maanden tijd voorbereidt op de grote overval.

READ  Creatief met de iPad voor kinderen

la-casa-de-papel1

De titel vertaal je als: ‘Het papieren huis’ en slaat op de papieren maquette van de bank die ze gaan overvallen. Of het ook lukt, dat is een ander verhaal.

De serie is super spannend, elke aflevering zet je op het puntje van je stoel. Als je houdt van films zoals Ocean’s Eleven en Reservoir Dogs, dan is dit je ding.

De maskers met de beeltenis van Salvador Dali die de overvallers dragen zijn absoluut geniaal. Ze lopen continu met een griezelige blik van totale verwondering rond.

161c6162537442c844620a8c1c888ecd20cc625d

Seizoen 2

Wegens het gigantische spoiler gevaar ga ik niet meer vertellen over het verhaal.

Momenteel staat seizoen 1 volledig op Netflix en gisteren las ik dat seizoen 2 sneller dan verwacht zal verschijnen, namelijk al op 6 april. Als je nu dus begint te kijken, sluit je mooi aan!

Nieuwsgierig? Check de Netflix Trailer

 

Kijk jij soms naar niet-Engelstalige series?

X Lazy Bird

Photo’s & Trailer: Netflix

10 gedachtes over “Netflix tip: La Casa de Papel

 1. Leuk! Vroeg me al af of dit iets was. Mijn vriend is Spaans en vind het dus superfijn dat er een aantal Spaanse series op Netflix staan. Narcos en El Chapo hebben we nu uitgekeken, dus misschien is dit wel iets voor hem (en voor mij om Spaans te leren..)!

  1. He leuk dat jullie dan samen kunnen kijken! Laat me weten hoe je het vond he! Waar komt je vriend vandaan in Spanje?

   1. Nee, echt?? Daar ben ik in oktober mijn hart verloren, aan de kust van Galicie: zo mooi!! We zijn er op onze camper trip langs gereden toen en heb een van de mooiste momenten meegemaakt daar toen we plots dolfijnen zagen springen. Gewéldig.

   2. Oooh, wat toevallig!!! Waar in Galicië ben je geweest? Ik doe iets verkeerd haha, nog geen dolfijn gezien. Wat gaaf!

   3. Wel, wij zijn met een camper de volledige westkust afgereisd, van bij ons in België tot in het zuiden van Portugal. Ik weet niet meer exact op welk plekje het was, maar het was een heel bijzonder moment! Ik heb over onze trip een blog geschreven trouwens.

 2. Ik houd erg van Netflix series maar aarzel een beetje bij een Spaanse serie merk ik. Hoewel een andere taal zeker geen struikelblok hoeft te zijn met ondertiteling.

  1. Hoi Nicole! Ik had dat eerst met Bron/the bridge heel erg, maar je went er snel aan hoor, proberen maar!

Geef een reactie