Op een regenachtige avond in september vertrokken we met een camper vanuit ons huis in België op roadtrip. Mr Lazy Bird, Little Miss Lazy Bird en ikzelf. Het was die dag mijn verjaardag, dus dat vond ik wel een mooi moment. Het plan was om door Zuid-Europa te trekken met ons mobiele huis en voor een jaar aan huisonderwijs te doen. Het schooljaar was net begonnen en we waren thuis al gestart met les geven. Dat ging redelijk goed, maar ik vond het ongelofelijk spannend om écht te vertrekken en ons huis met daarin de grote zoon en de kat achter te laten. Dat was dus 8 maanden geleden. Sinds zaterdag zijn we weer thuis (!) en ik heb na wat gepeins een overzicht gemaakt van de momenten die deze roadtrip voor mij onvergetelijk maakten. Voor de volledigheid heb ik ook de mindere momentjes erbij gezet, want perfectie bestaat uiteraard niet.

Onze Roadtrip

We deden hem in twee keer, eerst van België naar het zuidwesten van Portugal.

img-7378_orig.jpg

Dan trokken we verder van Lissabon naar huis, maar dan langs de andere kant. De Middellandse kust dus.

36039200_10214844059229019_8059496166619873280_n

De hoogtepunten (chronologisch)

Het privé tropisch zwembad

img_5607

Op de derde dag van onze reis kwamen we terecht op een quasi verlaten camping in Le Crotoy. Daar hadden we het subtropisch zwembad helemaal voor onszelf. Ik heb dan ook een heleboel foto’s die niet voor publicatie vatbaar zijn, het was plezant…

De eerste keer in het ‘wild’ kamperen

IMG_5679

Ja ja dat is wat hoor, de eerste keer! Zo spannend! Ik gebruikte de App ‘Park4Night’ om leuke plekjes te vinden waar we naast de oceaan konden slapen. De eerste twee weken sliepen we amper, opgeschrikt door elk geluidje dat we hoorden, haha! Zie ook hier.

Skinny dipping

img_5951

Voor mij persoonlijk een toppertje. Het moment waarop ik poedelnaakt de Atlantische Oceaan in rende, luid ‘woohoow’ roepend. Zalig! Nee, daar zijn geen foto’s van. Sorry.

Boefje

Aaaaaaah Boefje! Hem kwamen we tegen toen we ergens in Frankrijk stopten om een luchtje te scheppen. Hij danste meteen rond onze benen en het heeft veel wilskracht gekost om hem niet mee te nemen. En tranen.

5b415f8f-6c75-453d-a93a-2890be3919c2

Kijk, hij ging zelfs OP mijn schoenen zitten…

READ  [:nl]Silves en de Algarve[:en]The Algarve and Silves[:]

Guggenheim Bilbao

img_6198

Top museum! En OMG, wat was mijn haar nog kort toen!

Zonder tanden

IMG_6284

Little Miss Lazy Bird verloor op onze trip in totaal maar liefst drie (3!) tanden. Eentje was echt heel grappig, lees het hier.

Dolfijnen

We zaten op dit bankje in een dorpje in Galicië naar de prachtige zonsondergang te kijken, toen we plots dolfijnen zagen springen. Geen foto kunnen maken helaas, maar wel onvergetelijk. Het hele verhaal lees je hier.

Pasteis de Belém smullen

IMG_6657

Mr Lazy Bird was een weekje naar België en we hebben het gemis goed opgevangen door Lissabon te verkennen… en van de beroemde pasteis te smullen natuurlijk.

Surf’s Up!

Heel het surf verhaal was een hoogtepunt. Het begon in Peniche (Portugal), waar we toevallig op de World Cup surfen terecht kwamen.

IMG_6843

Tot dan toe hadden mijn twee schatten enkel met een body board de golven bedwongen. Na het zien van de surfers hadden ze het virus te pakken. De rest is geschiedenis.

IMG_0062

We werden helemaal verliefd op Peniche en Baleal en al snel kochten we voor Little Miss een surfplank. Voor Mr Lazy Bird vonden we niet meteen de juiste plank, maar ook hij vond er uiteindelijk een.

Naar de strandkapper

Ergens in de Algarve leerden we Alex en Anastasia kennen dankzij de tekst ‘Pro Haircut Free Price’ op hun camper. We lieten het ons geen twee keer zeggen 🙂

Bordeira

Had ik al gezegd dat de Algarve ons hart gestolen heeft? Haha 🙂 Mannekes toch, buitenaards mooi is Bordeira. Met duinen zover je kan kijken, het lijkt wel een andere planeet…

De supergolf van Nazaré

Tja, dit filmpje moet je gewoon zelf zien…

 

Het verstopte strand

Onze laatste stop in Portugal was onverwacht leuk, met een treintje dat ons naar een verborgen strand bracht. Hier lees je er meer over.

IMG_0392

Flamenco in Sevilla

Bij dit Flamenco optreden werden we alledrie heel stil. De emotie die eraf spatte was echt heel mooi.

Het Alhambra

IMG_0707

Ik wou hier al zo lang naartoe! Een prachtige plek, heel erg de moeite maar je bereid je best goed voor. Ik schreef er een uitgebreid artikel over.

Speelvriendjes

IMG_0809

Het is niet altijd makkelijk om als kleine meid van 10 alleen maar je ouders als gezelschap te hebben. We waren dan ook erg dankbaar toen we een Vlaams gezin ontmoetten dat ook reisde en hun kinderen huisonderwijs gaf. Zo konden ze samen spelen én leren.

READ  Netflix kijken op het Vliegtuig

Cabo de Gata Natuurpark

Een wondermooie plek. Voor mij zijn de hoogtepunten vooral dit soort plekjes, waar je je verbonden voelt met de natuur en dan vooral met de zee.

Valencia

We hebben veel steden gezien, maar voor mij was Valencia de leukste. Lees er alles over in deze blog.

IMG_0965

 

De dieptepunten

Ik zou willen zeggen dat die er niet waren, maar dat is natuurlijk niet zo. We maakten heel wat dingen mee die achteraf grappig waren, zoals de twee keer dat we met de politie in aanraking kwamen. Hier en hier. Of die keer dat we zo bang waren dat we weg vluchtten van onze camperplaats. Ook zijn we meer dan eens verkeerd gereden, waardoor we soms door heeeeel smalle straatjes moesten…

Maar de échte dieptepunten waren er maar vier, dus dat valt mee 🙂

Naar het ziekenhuis

IMG_5893

We waren 10 dagen onderweg en in La Rochelle mislukte de handstand van Little Miss Lazy Bird. Gevolg: op zoek naar een radioloog die kon bevestigen of het al dan niet een breuk was. Gelukkig was het dat niet. Het volledige verhaal staat hier.

Brand

img-6562_orig.jpg

(deze foto heb ik niet zelf gemaakt!)

We waren nog maar net in Portugal, toen we al met een rotvaart van Porto all the way naar Lissabon zijn gereden vanwege de bosbranden die dag. Heel eng. Lees het hier.

Zieke zoon

87aab5fa-7c89-4402-a25e-749f34f3a66f

Oh jee, toen was het even paniek. De zoon belde ons op, hij voelde zich vreselijk slecht. Hij was al een paar dagen thuis gebleven van zijn werk, maar nu ging het nog slechter met hem. Tijd om de cavalerie op te trommelen dus. Mijn broer had maar één woord nodig om alles te laten vallen en hem te gaan ‘redden’. Op naar het ziekenhuis. Daar bleef hij uiteindelijk twee nachten om te herstellen van wat een hardnekkige bacteriële infectie op zijn darmen bleek te zijn. Niet leuk als je ver weg bent en niets kan doen. Wel fijn om te beseffen dat je op je familie kan rekenen als er zoiets gebeurt.

READ  Le Crotoy

Wespen

IMG_1433

Tja, op onze op één na laatste dag in Empuriabrava ben ik dus recht een wespennest in gewandeld. Ik was nog nooit eerder gestoken en was even in paniek, omdat ik voor zowat alles allergisch ben. Ik ging ervan uit dat wespen ook tot het rijtje behoorden, maar gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Nu, meer dan 10 dagen later, jeuken ze nog steeds.

Weer thuis

En nu zijn we weer thuis… Wanneer ik er zo op terug kijk, bladerend door alle foto’s, zijn het vooral simpele momenten die me bij blijven. Samen naar de zonsondergang kijken, samen de eerste koele ochtendlucht opsnuiven, samen de camper klaarmaken om naar de volgende etappe te vertrekken, samen met de voetjes in het zand… op onze flip flops.

c9383c2d-3918-4450-814b-f65cc3c05f22

Onze reis zit erop en zoals gepland zullen we ‘ons Gladys’ binnenkort te koop zetten. Ze heeft ons fantastisch gediend, ons mobiele huisje. Ze liet het geen enkele keer afweten, beklom de steilste hellingen met ons en wurmde zich door de smalste straatjes terwijl ze vrolijk ‘Aloha’ zei tegen iedereen. Maar binnen enkele weken nemen we afscheid van haar. Is het stom als ik zeg dat ik daar nu al tranen van in mijn ogen krijg?

We gaan haar missen… maar ze zal waarschijnlijk gauw weer opnieuw op avontuur trekken.

Wie weet wel met jou 😉

Zou jij het aandurven, zo’n trip?

X Lazy Bird

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 gedachtes over “Onze Roadtrip is voorbij! De highlights.

Geef een reactie