Buzz

Er is een nieuwe buzz rondom Social Media, heb je het gemerkt? Sinds Instagram zijn algoritme heeft gewijzigd, zijn veel gebruikers erg ontevreden met hun feeds en de zichtbaarheid van hun berichten. Op Facebook heeft zich een vergelijkbare wijziging voorgedaan en als u een Facebook-pagina voor uw bedrijf beheert, ziet u dat het aantal weergaven drastisch afneemt.

Twee nieuwe platforms die het waard zijn om naar te kijken: VERO & STEEMIT

Gisteren was er maar één naam die opkwam, iedereen leek erover te praten of te posten! Wil je weten welke naam dat was? Het was VERO, een gloednieuw platform.

vero

Wat is er speciaal aan Vero?

1. Het is gebaseerd op abonnementen – GEEN advertenties

Ja, je leest het goed, GEEN reclame. Nooit.

Wat is het nadeel? Je zult voor je abonnement moeten betalen. Ik heb geen idee hoeveel, maar het zal gebeuren. Tenzij je NU abonneert zoals ik, dan behoor je tot de eerste 1 miljoen abonnees en zal het voor altijd gratis zijn. Wel een leuke pitch om snel veel abonnees te hebben 😉

Overigens is het wél mogelijk om dingen te verkopen via de “Nu kopen” knop. Daarmee kunnen creators en merken hun producten rechtstreeks vanuit hun posts verkopen, maar daar krijgt VERO dan wel een percentje van natuurlijk.

2. De feed

De feed bestaat uit je berichten en de berichten van mensen met wie je bent verbonden of mensen die je volgt. Niets meer, niets minder. In chronologische volgorde!

3. De mensen met wie je connecteert

Niet iedereen waarmee je verbonden bent op Social Media is je beste vriend, de meesten van hen heb je waarschijnlijk nog nooit ontmoet! Dit is de reden waarom je je contacten op verschillende manieren kunt labelen:

READ  Over boeken en paaseieren
vero

Op deze manier kan je kiezen welke informatie je met wie wilt delen.

Op dit moment ondervindt het VERO-platform problemen met het bijhouden van alle nieuwe abonnementen, dus het is moeilijk om alle functies uit te proberen, maar het is een goed idee om je op zijn minst al te abonneren. Je kunt de rest dan later wel bekijken 🙂

Je kunt me trouwens op Vero vinden als Lazy Bird.

Steemit

Steemit is niet meer zo nieuw, het bestaat nu bijna 2 jaar maar wint snel aan populariteit.

http://www.steemit.com

Krijg betaald om content te plaatsen

Het platform is gebaseerd op het Blockchain-principe, zoals Bitcoin en andere cryptocurrencies. In het begin is het een beetje ingewikkeld om te begrijpen, maar de hoofdzaak is dit: je krijgt ‘Steem’ (een cryptocurrency) door content op het Steemit-platform te publiceren en te liken (upvote heet dat). Ikzelf ben pas een week geleden lid geworden, maar ik ben erg enthousiast over dit platform! Er is zelfs een Instagram-achtige functie genaamd SteepShot waar ik zelfs nog meer enthousiast over ben, kun je je voorstellen betaald te worden om je foto’s op Instagram te plaatsen ??

Wat is het addertje hier?

In tegenstelling tot Vero is er geen betaald abonnement, geweldig !! Het enige nadeel dat ik tot nu toe zie is het ingewikkelde inschrijvingsproces. Omdat dit niet alleen een platform voor sociale media is, maar ook een cryptocurrency, is het registratieproces grondig en duurt het enkele dagen om geaccepteerd te worden. Je wachtwoord is erg belangrijk, je kunt er geen kiezen, het systeem genereert het voor je en dan is het echt van cruciaal belang dat je het ergens opslaat omdat Steemit het NOOIT voor je kan herstellen. Maar al dit gedoe is het echt waard, want vanaf nu verdien je geld door te bloggen!

READ  Over boeken en paaseieren

Als je een blogger bent op WordPress zoals ik, is het een goed idee om de Steempress plug-in te downloaden, omdat je blogartikelen automatisch worden gepost op Steemit. Dus voor mij is er niet echt iets veranderd in mijn dagelijkse routine, behalve dat mijn artikelen cryptogeld genereren. Hoe cool is dat?!

Laat je trouwens niet helemaal meezuigen in de crypto-race op Steemit. Wees gewoon jezelf en post interessante artikelen die mensen graag lezen. Begin gelijkgestemde Steemians te volgen en reageer op of like (upvote) hun berichten en je bouwt jezelf ook volgers op.

Wil je lid worden van Steemit? Je kunt me hier vinden: Lazy Bird on Steemit (je kunt het platform al bekijken zonder een account te hebben).

Dit zijn de twee platforms waar ik als blogger enthousiast over ben, ken je andere die ik moet bekijken?

Geef alsjeblieft hieronder commentaar of upvote als je reeds een Steemian bent!

X Lazy Bird

BewarenBewaren

Een gedachte over “RIP Instagram! Of nog niet? Over Vero en Steemit, the new kids on the block.

Geef een reactie