Zo, dat is weer even geleden, tijd voor een Roadtrip update! We hebben niet altijd een goede internet connectie, maar dat is niet de reden waarom het zo lang duurde voor je weer iets las. Tussen het vele rijden van de afgelopen dagen door had ik natuurlijk nog wat werk te doen. Want proefpakketten versturen, klanten opstarten en coachen doen we gewoon vanuit onze camper. Ook hebben we het druk gehad met de proef van het project ‘boek‘. Het manuscript moest op tijd klaar geraken om naar de drukker te gaan en dat is moeilijker dan je zou denken! Met snijmarges, een rug,  een cover afbeelding en allemaal dingen die perfect juist moesten zijn…

IMG_0298.JPG

We werden er bijna gek van…

En toen werd onze zoon ziek, in België 🙁 Helemaal niet leuk als je ver weg bent en niet veel kan doen. Maar voor hem nog minder leuk natuurlijk. Wat een geluk dat we konden rekenen op mijn broer en ouders om hem op te vangen, maar hij heeft toch wel twee nachten in het ziekenhuis doorgebracht. Gelukkig is dat nu achter de rug en gaat het weer heel wat beter met hem.

Wat hebben we de afgelopen week gedaan en gezien? Er is zoveel gebeurd dat ik niet weet waar te beginnen…  Na Silves zakten we opnieuw af naar de kust en bezochten we Albufeira en Faro: véél te druk voor ons. We kozen dus wat leuke plekjes uit ver weg van de stad zelf, zoals hier.

IMG_0327.JPG

Prachtig he, die kleur! Onderweg naar Albufeira stopten we even en werden we getrakteerd op dit zicht van ruiters op het strand, Little Lazy Bird kon haar geluk niet op 😉

Hier wat Albufeira kiekjes, maar eerlijk gezegd zijn we daar gewoon gaan lopen…

Van Faro heb ik zelfs geen foto’s, zo snel waren we weer weg. Wel vonden we iets voorbij Faro een prachtige plek, het Beverly Hills van Portugal leek het wel. Kijk hoe mooi we daar staan!

IMG_0351

Helaas was er ’s nachts best veel lawaai en sliepen we slecht, maar deze zonsondergang met vino verdhe erbij nemen ze ons toch nooit meer af!

IMG_0366

IMG_0355

Onze allerlaatste stop in Portugal was echt super, het leuke was dat we het helemaal niet verwacht hadden. Ik had via de app een overnachtingsplek gevonden die er nogal gewoontjes uitzag. Toen we ’s ochtends op fiets uitstap gingen, bleken we plots bij een geïsoleerd strand te zijn aangekomen waar je met een treintje naartoe kon…

IMG_0383

En hop! Daar lagen we!

IMG_0392.JPG

Gelukkig had ik mijn bikini bij, haha!!

Daarna hebben we echt heerlijk genoten van een lunch met alles erop en eraan, het was perfect om het Portugese avontuur af te sluiten….

IMG_0407

IMG_0410

En toen staken we de grens over naar Spanje met als eerste doel Sevilla!

IMG_0429.JPG

Sevilla was absoluut de moeite maar ook hier weer: druk!!! Leuk was wel dat we alles per fiets deden.

Het mooiste moment in Sevilla was dit Flamenco optreden:

De stierenarena zijn we bewust niet gaan bezoeken.

Na Sevilla zakten we opnieuw af richting kust met onderweg adembenemende zichten van de Andalusische natuur. We vonden een prachtige plek naast een weide met schapen en geitjes, heel basic allemaal maar voor ons was het perfect! Je kon de oceaan zelfs zien.

READ  Just the 2 of us 

Op onze avondwandeling daar kwamen we deze kleine rakker tegen:

Dat was even schrikken, haha!

Verder kwamen we nog voorbij Gibraltar

Daarmee lieten we de Atlantische oceaan definitief achter ons…

Momenteel rijden we dus langs de Costa del Sol, we vonden net voorbij Marbella een super plekje.

Gisteren reden we dan voorbij Torremolinos en Malaga, we staan nu aan een mooie plezierhaven net voorbij Malaga.

Vandaag rijden we richting Granada want morgen gaan we (eindelijk) naar het Alhambra. Daar droom ik al twintig jaar van!

Tot snel 🙂

X Barbara

3 gedachtes over “Roadtrip: exit Portugal, hallo Andalusië!

  1. Geweldig allemaal! Sevilla zag er ook wel de moeite uit. Zeker ook de kleine witte smalle straatjes gaan doen in Granada! (Follow the river) Tot helemaal boven, daar heb je een heel gezellig cafeetje met zicht op Alhambra en Granada. Enjoy folks!

Geef een reactie