Wat hebben we al veel gezien en gedaan op onze Roadtrip dit jaar! We reden langs de Westkust van Frankrijk, Spanje en Portugal, werden verliefd op de Algarve, zakten helemaal naar het Moorse zuiden van Spanje af waar we o.a. het Alhambra bezochten en reden langs de Middellandse Zee weer naar boven. De afgelopen dagen herontdekten we de Costa Brava met onze camper. Voor ons is dat altijd een beetje thuiskomen, lees je mee?

De Costa Brava begint (of eindigt, hangt ervan van waar je komt) in de badplaats Blanes, die ten noorden van Barcelona ligt.

Met de volgorde kan je natuurlijk spelen, ik zet hier een overzicht van de plaatsen volgens onze route.

Empuriabrava

Onze uitvalbasis is Empuriabrava. Er is een gratis camperplaats voorzien vlak naast een natuurgebied waar je wilde paarden kan spotten. Met de fiets ben je zo op het natuurstrand.

Onderweg naar het strand kom je naast de plezierhaven de ‘Pollo Pollo’ tegen, een super leuk restaurantje waar je alles uit een mandje met je handen eet. Voor ons een plek waar we heel vaak komen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een kip restaurant, maar voor vegetariërs is er ook keuze genoeg. En de muziek is er altijd geweldig! De Gin Tonic ook, trouwens.

IMG_1127

Verder is Empuriabrava gekend voor de prachtige kanalen die het stadje een echte vakantiesfeer geven. Blauw water, palmbomen, bootjes,… wat wil je nog meer??

IMG_3487

Peralada

Op een kwartiertje rijden van Empuriabrava ligt Peralada. Klinkt die naam bekend? Dat is omdat een van de lekkerste Cava’s hier vandaan komt. Peralada is een klein dorpje waar je gezellig door de oude straatjes kan kuieren. Natuurlijk kan je er ook het Kasteel bezoeken en wijn- en cava proeverijen bijwonen. Wat voor ons vooral heel fijn was zijn de (alweer gratis) camperplaatsen mét gratis service (zuiver water, grijs water afvoer, chemisch toilet reinigen) die het stadje voorzien heeft. Wij zijn hier dus meerdere keren geweest.

READ  Home sweet home ;)

 Puerto de la Selva

Ook hier kan je gratis staan met de camper, als er plaats is natuurlijk. Wij gebruiken trouwens de app Park4Night om die plaatsen te vinden. Lees zeker mijn tips voor camperaars eens na in dit artikel. In Puerto de la Selva is het ook weer heerlijk wandelen door het natuurgebied van Cap Creus, wel opletten voor de slangen! Je kan van hieruit makkelijk naar Cadaques rijden, geliefd bij kunstschilders zoals Salvador Dali, of naar Port Ligat, waar het huis van Dali een heel leuke bezienswaardigheid is. (wel online tickets boeken op voorhand!).

 

Pals

Vanuit Empuriabrava reden we naar het historische dorpje Pals, dat op een heuvel gelegen is. Vanop de toren heb je een prachtig uitzicht…

 

 

Overnachten in Palamos

Na Pals gingen we slapen op een heel mooie (betalende) camperplaats in Palamos.

IMG_1173.jpg

Shoppen in Platja d’Aro

Op een kwartiertje van Palomos ben je in Platja d’Aro, een ideale plek om te gaan winkelen en nadien op het strand een terrasje te doen. Mr Lazy Bird vond er een icoon uit zijn jeugd dat hij niet kon laten liggen…

Ook hier zijn er gratis camperplaatsen, wij hebben er enkel overdag gestaan.

IMG_1177

Wandelen in Tossa de Mar

Wat ik een van de mooiste plekjes van de Costa Brava vind is Tossa de Mar. Wel opletten, in juli en augustus is het hier niet te doen. Veel te druk!!

IMG_1178

Wandel naar het oude stadsgedeelte en loop de stadsmuren binnen die het kasteel omringen. Op een gegeven moment zal je een groot gat in de muur zien,

READ  [:nl]Luís is er![:en]Meet Luís the Vizsla![:]

IMG_1181

als je daar doorkruipt (lekker avontuurlijk) dan zie je dit strandje. Zalig!

Je kan nu kiezen om rechts of links van het strandje een wandeling te maken, beide zijn absoluut de moeite.

IMG_1183IMG_1186

 

IMG_1195

Rosas – Santa Margarida

Wij waren drie dagen onderweg voor dit uitstapje en eindigden in Rosas, waar je de allerbeste pizza ter wereld kan eten (vinden wij) bij Pizzeria di Roma. Gemaakt door een Duitse Italiaan…

IMG_1214

Ook heel leuk om te doen is minigolfen op de dijk van Santa Margarida.

 

Er valt in deze streek nog veel meer te doen natuurlijk. Misschien heb jij nog leuke tips? Wij blijven hier nog een paar dagen rondhangen en dan beginnen we aan de (lange) terugtocht naar België doorheen Frankrijk.

Tot gauw!

X Barbara

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

2 gedachtes over “Roadtrip per camper langs de Spaanse Costa Brava

Geef een reactie