Gisteren reden we onze tienduizendste kilometer met onze Aloha camper! Sinds het Alhambra hebben we dus weer heel wat gezien. We lieten het zuiden achter ons en vervolgden onze weg langs de Oostkust van Spanje, met Mojacar als ons volgende doel.

Overzicht van onze trip

Laat me beginnen met een overzichtsfoto van onze trip sinds april (voor onze vorige trip van september tot december langs de westkust verwijs ik je door naar deze blog):

fullsizeoutput_9d16

Alle witte bolletjes zijn plekjes waar we gestopt zijn en ik kan je vertellen dat ook deze kant van Spanje niet teleur stelde, integendeel. Wat een prachtig land is dit toch…

Regio rond Almeria

Om van onze laatste stop voorbij Malaga naar Mojacar te geraken, rijd je richting Almeria door het meest waanzinnige landschap van Zuid-Spanje. Ik neem al mijn foto’s met mijn iPhone en vaak al rijdend, dus ze doen geen eer aan de werkelijke schoonheid helaas, maar hopelijk krijg je toch een beetje een beeld…?

IMG_0851 2

IMG_0878

Volg je gevoel

Wanneer je een roadtrip maakt is het belangrijk om je gevoel te volgen. Wanneer je dus een weggetje ziet waarvan je denkt dat het naar een mooie plek leidt moet je dat gewoon inslaan. Dat deden wij en zo kwamen we hier terecht.

IMG_0868IMG_0874

Schitterend gewoon!!! Even later bleek deze plek zo speciaal dat er zelfs een crew bezig was een film set te bouwen, geen idee voor welke film. Mooie beelden gaan het zeker wel worden.

IMG_0875

Mojacar

Ook om van Almeria naar Mojacar te rijden zie je de prachtigste beelden. Azuurblauwe stukjes zee die tussen twee bergen door komen piepen, adembenemend mooi. Ooit wilden we een jaar in Mojacar gaan wonen, maar dat plan werd weer opgeborgen. We gingen op zoek naar een van de huisjes die we toen bezochten en vonden het ook weer terug. Ik vergat foto’s te nemen, dus heb ik enkel deze van ons mobiele huis in Mojacar 🙂

READ  Flip Flop Part 1 Map

IMG_0879.jpg

Vera

Onze overnachtingsplek werd deze desolate camperplaats in Vera, puur genieten. Vooral Little Miss Lazy Bird geniet zeer van haar groenten….

IMG_0894IMG_0897IMG_0901.jpg

Valencia

Vanuit Vera trokken we meteen via Murcia naar Valencia en meden we dus bewust een groot stuk van de Costa Blanca. Valencia bleek een onverwachte topper. Dit vind ik tot hiertoe de allerleukste Spaanse stad. We vonden een camperplaats in El Saler, iets ten zuiden van de stad zelf, en waren met de bus op tien minuutjes in het centrum.

Het eerste wat opvalt in Valencia is het ‘Ciutat de les Arts i les Ciències‘ waar verschillende futuristische gebouwen je aandacht trekken. Heel leuk voor kinderen is de ‘astronomietuin’ waarin je allerlei experimentjes kan doen om ons heelal beter te begrijpen.

IMG_0953IMG_0964

In het CAC is verder ook nog een prachtig operagebouw gevestigd, een Oceanarium, een wetenschapsmuseum en de Hemisféric waar je Imax films kan bekijken over ons heelal. Zoals je ziet is het ook gewoon heel leuk om er rond te wandelen.

IMG_0965

De tweede opvallende eigenschap van Valencia is de lange groene zone die je van het CAC naar de oude stad brengt. Zo leuk om eens niet door een drukke stad te moeten laveren om het historische centrum te kunnen zien!! Je kan er wandelen en fietsen en het is volledig autovrij. Je wandelt gewoon onder de vele oude bruggen door en hebt geen last van de auto’s boven je hoofd.

IMG_0973

Tussendoor hoor je enkel het geluid van de vogels en kan je wat bekomen in de schaduw van de bomen.

READ  Cave men

IMG_0974 2

Zo kuierden we op ons gemakje het oude centrum in, waar het bij de ingang van de Kathedraal verrassend druk was maar verder helemaal niet.

IMG_0976

Hoe vind je dit restaurantje trouwens??

IMG_0979 2

Wij kozen uiteindelijk voor dit plekje middenin het centrum maar toch rustig. Je kan namelijk niet naar Valencia gaan zonder de locale specialiteit te proeven, right?

IMG_0982IMG_0983 2

Yep, paella bedoelde ik natuurlijk.

IMG_0984 2

Moncofa

Voor de camperaars onder ons kan ik aanraden om na een bezoek aan Valencia een half uurtje verder door te rijden naar Moncofa. Daar is namelijk een gratis camperplaats met voorzieningen waar het rustig vertoeven is buiten het seizoen. Het is ook de plaats waar Little Miss Lazy Bird plots besloot om een boek te schrijven.
Ik vraag me af waar ze dat idee vandaan haalt???

😉

IMG_0997

Roda de Bara (Tarragona)

Het plan was om Tarragona ook nog te bezoeken, maar uiteindelijk zijn we er voorbij gereden en gestopt in Roda de Bara. Dit dorp/stadje ligt op de Romeinse route en je vindt er dus veel overblijfselen terug, zoals in heel de regio trouwens. Toen we vanop de camperplaats een wandelingetje naar de het strand maakten, bleek dit plaatsje veel mooier dan we gedacht hadden.

We volgden een pad dat ons naar een kerkje voerde en daar zagen we dit bankje met de woorden ‘Lo siento, Gracias, Perdon’ in steentjes gelegd. Wat zo veel wil zeggen als ‘Het spijt me, dank je, vergeef me’.
Wie een beetje bekend is met Ho’oponopono weet welke woorden wij hebben toegevoegd…

IMG_1044IMG_1045IMG_1046

Na onze wandeling gingen we in een beach bar iets drinken uiteraard.

READ  Moving on

IMG_1052

En daar kwamen we alweer Herbalife collega’s tegen. Geweldig toch?

IMG_1076

La Roca

Little Miss Lazy Bird voelde stilaan de aantrekkingskracht van de Costa Brava waar de Bomma woont en dus zetten we koers richting Castello d’Empuries. Helaas werden we door een file van de autostrade gedwongen. Bleek dat toch wel nét de afrit van La Roca te zijn, het grootste shop walhalla van Catalonië.

IMG_1082.jpg

IMG_1081

Dus ja, we moesten wel hé…

IMG_1080

Costa Brava

Ondertussen zijn we aangekomen aan de Costa Brava en Mr Lazy Bird was duidelijk super tevreden om zijn mama weer te zien 🙂

IMG_1100

We profiteren ervan om alle mooie plekjes van deze kust per camper te bezoeken maar dat is zoveel dat ik dat in een volgende post uit de doeken zal doen.

Wil je ons graag dagelijks volgen? Op mijn Instagram stories post ik heel de dag updates over onze roadtrip, voel je welkom me te volgen.

X Barbara

Geef een reactie