Ook zo’n fan van een lekkere Bolognese saus? Maar geen fan (meer) van vlees, of je wil wel eens wat anders? Probeer deze Linzen Bolognese dan eens!

Ik haalde het recept uit dit boek:

Kookboek Vegetarisch Koken

Een van de vele boeken uit mijn vegetarische periode, gelukkig kan je veel gerechten ‘veganiseren’ maar dat was met dit recept zelfs niet nodig.

Wat heb je nodig

  • 175 gr groene linzen (of doe het de Lazy Bird/Lazy Vegan way en neem een blikje)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 2 tenen look, geperst
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 stengels bleekselder, in stukjes
  • 1 groot blik tomatenblokjes 800 gr
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl zeer fijn gesneden verse rozemarijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper
  • basilicumblaadjes voor de afwerking
  • droge pasta, spaghetti of linguine

vegan Linzen bolognese

Bereiding

  1. Kook de linzen 20-30 minuten (tenzij je blik gebruik)
  2. Verhit olijfolie in een grote pot, voeg ui, look, wortels en bleekselderij toe. Even laten bakken op een laag vuur met het deksel op de pan. Dan tomatenblokjes, bouillon, paprika, tomatenpuree, rozemarijn en oregano erdoor roeren. Laten sudderen met deksel op de pan voor minstens 20 minuten of tot de saus dikker wordt. Op het laatste pas de (gekookte of blik) linzen toevoegen en nog eens 5 minuten laten koken.
  3. Kruiden met zout en peper
  4. Kook je pasta gaar
  5. Dien pasta op met saus en daarover gescheurde blaadjes basilicum
  6. Serveer eventueel met edelgist vlokken ter vervanging van kaas, tenzij je wel kaas eet natuurlijk šŸ™‚

Smakelijk!!

X Lazy Bird

Ps: vind je dit een handig receptje? Hit de Like button dan! šŸ™‚

Geef een reactie