Onlangs was ik op een avond over zelfkennis en zelfreflectie. Een van de oefeningen die we deden was naar mijn mening een prachtige manier om jezelf beter te leren kennen. In deze blog leg ik je uit hoe het werkt, doe je mee?

Warren Buffet

Het is een bekende uitspraak van Warren Buffet: ‘Zeg me wie je helden zijn en ik zeg je wat voor persoon je wordt.’ Ik ben niet per se een Warren Buffet fan, maar hier had hij wel een punt. De oefening in kwestie gaat dan ook van dit principe uit.

De Oefening

Neem een blaadje papier. Schrijf hierop 10 namen op van mensen die je inspireren. Dat kunnen bekende personen zijn, maar ook mensen uit jouw eigen omgeving. Schrijf vervolgens naast elke persoon 3 karaktertrekken die je in hen bewondert, bijvoorbeeld hun creativiteit, stijl, welbespraaktheid, humor, culinaire of andere talenten… Je krijgt zo een lijst met 30 eigenschappen.

Klaar?

Ontdek wie je bent

Weet je wat nu zo bijzonder is aan die lijst? Dat al die trekken die je opschreef eigenschappen zijn die jij in je hebt. Misschien zijn ze nog niet allemaal tot uiting gekomen, maar ze zijn er wel! Toen ik de oefening deed stond ik echt verstomd, want het klopte inderdaad. En als ik terugkijk naar wie mijn helden waren toen ik jong was, dan bevestigt dit nog eens de uitspraak van Warren Buffet. Ik vond toevallig deze foto terug uit 1993, ik ben dan 16.

IMG_2814

De posters aan mijn muur zijn van o.a. Greta Garbo en Marylin Monroe. Enkele jaren voordien hing Madonna er natuurlijk ook. Stuk voor stuk sterke vrouwen die zich niet in een hokje lieten/laten duwen. Maar mijn helden zijn niet alleen beroemdheden. Op mijn lijstje vandaag van mensen die me inspireren staan bvb ook mijn grootmoeders, een aantal vriendinnen en mensen uit mijn team. Een schrijfster staat er ook op. En al mijn mentors. Zelfs mijn man staat erop!

READ  Tournee Minérale: YES You Can!!

Ik daag je uit om de oefening zelf even te doen, het duurt uiteindelijk maar 5 minuten.

Wie staat er op jouw lijst? Wat kwam je over jezelf te weten?

Ik ben benieuwd!

X Lazy Bird

Geef een reactie