We zijn ondertussen al weer even terug. Wat worden we verwend in België met dit heerlijke weer!! Ik ben al lang blij dat ik thuis ben nu en niet lig te zweten in onze camper zonder airco 😉 Het leuke van lang op reis gaan -of toch één van de vele leuke bijwerkingen – is dat je er dan echt naar uit kijkt weer thuis te komen. Tenminste, ik toch. Van zodra ik mijn huis uitstap, lijkt het of mijn inspiratiemolen begint te draaien en meestal zit ik vol plannen tegen de tijd dat ik weer thuis kom. Zo was het nu dus ook.

De Crémant douche

Onze laatste avond in de camper was best wel memorabel trouwens. We hadden de luxe om de rit van Perpignan naar huis zonder Little Miss Lazy Bird te doen. Die mocht een weekje bij Bomma in Spanje blijven en samen met haar naar België vliegen, het luxepaardje 🙂 We hadden gedacht om nog wat in Frankrijk rond te cruisen, maar eenmaal we ons ‘nest’ roken, kwam de voet niet meer van het gaspedaal. We zijn wel één keertje gestopt in Frankrijk, in de Bourgogne streek. Daar had ik vlakbij Beaune via de app Park4Night een overnachtingsplek gevonden bij een wijnboer.

IMG_1472.jpg

Wat een plek he!?

Het werd nog mooier toen ik de ‘wijnkast’ ontdekte.

IMG_1480

Heerlijk, zo’n concept dat volledig op vertrouwen gebouwd is! We lieten het ons geen 2x zeggen en kochten meteen een paar flessen, waaronder natuurlijk ook een Crémant de Bourgogne om onze laatste avond te vieren.

READ  WORD Week 3: Spurter

IMG_1474

Uiteindelijk bleek de Crémant redelijk onstuimig, waardoor ik een schuimwijn douche over me heen kreeg, maar dat kon de pret niet drukken. Ook niet dat ik diezelfde avond nog per ongeluk een mossel (uit de paella) in de fik stak. Kan gebeuren. Bij mij toch.

Grote kuis

Na onze thuiskomst hadden we nog een week tijd om ons verwaarloosde huis onder handen te nemen vooraleer mijn schoonmama en onze dochter arriveerden. Ongelofelijk hoe vuil zo’n huis kan worden op een paar maanden tijd.

Er werden deuren geverfd die nadien de foute kleur bleken te hebben… (start again!)

Er werden opmetingen gedaan en vloertegels gekozen… (dat worden dus deze)

IMG_1585

Mijn orchideeën kwamen na 10 maanden weer thuis en dat was ook een blij weerzien 🙂 Hier zie je er een paar bij elkaar. Ik ben gek op orchideeën, die zijn zo makkelijk te houden! Echte Lazy Flowers 😉

IMG_1595.jpg

En ons geliefde mini huis op wielen kreeg een grondige poetsbeurt, want daar zou de Bomma voor een weekje logeren.

IMG_1659

Feest!

En toen waren ze er al, de twee meisjes uit het verre Spanje!

We vlogen meteen in het eerste van drie (3!) verjaardagsfeesten en een lentefeest (op 4 dagen tijd, jaja). Keileuk, maar ook mega vermoeiend!

IMG_1663

Ondertussen moesten we natuurlijk ook nog supporteren voor de Rode Duivels…

IMG_1781

En ergens onderweg (op het lentefeest) knuffelde Mr Lazy Bird een kip.

a6f65d02-bdab-4d9a-8f56-9aa90fde90ab

Family Ties

We sloten de feestweek af in restaurant Tapta, in de straat waar in ben opgegroeid. Toen ik naar het toilet ging hield een oudere heer me even tegen. Hij was een oude buur van mijn ouders en hij had mijn moeder aan tafel herkend. Hij wou me even vertellen hoezeer ik wel op mijn tante lijk, die hij vroeger goed had gekend. Dat hij er echt paf van stond hoe groot de gelijkenis was. Hij moést het gewoon kwijt. Grappig he. Die genen toch. Het was er trouwens erg lekker, bij Tapta. Ze zijn er ook ontzettend flexibel, want zonder dat het op de kaart stond, toverden ze een volledig vegan menu voor me op tafel. Dat vind ik nu eens echte klasse 🙂

READ  [:nl]Ik ben een LAZY VEGAN!!![:en]I am a LAZY VEGAN!!![:]

Boeken

Het was een waanzinnig leuke week en nu zijn we lekker aan het bekomen. Vakantie in eigen tuin met een stapel boeken erbij. Meer moet dat even niet zijn nu. Ik kan je deze trouwens aanrader, binnenkort zal ik een review posten. Verfrissende lectuur voor warme dagen!

IMG_1717

En over lectuur gesproken: het project ‘Boek’ heeft even stil gelegen, maar daar komt dit weekend verandering wanneer mijn partner in writing en ik met onze mini-me’s naar zee trekken. Daar gaan we alle feedback die we de eerste draft van onze roman kregen doornemen en proberen al wat te herschrijven.

En nu?

Nu blijf ik gewoon lekker thuis, toch zeker deze maand juli nog. De agenda staat al vol uitjes en in augustus zien we wel weer verder.

Geniet van je vakantie! (als je die nu hebt natuurlijk, anders sorry voor de holiday spam haha).

X Lazy Bird

PS: Ik installeerde een ChatBot op de blog, heb je hem al gezien? Klik maar eens rechts onder op het icoontje met ‘Talk to Barbara’ om hem te testen!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie